Aanbiedingen!Landelijk

Regionaal

Economisch

Sport

Zorg / gezondheid

Politiek

Kunst & cultuur

Juridisch

Wetenschap

ICT


Google
Deze site Web


 
 NU - Economie  
ItaliŽ keurt snelle afwikkeling twee noodlijdende banken goed
De Italiaanse regering heeft zondag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van de twee in de problemen geraakte banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. 

'Samenwerking helpt nieuwe crisis wereldeconomie voorkomen'
Sterke internationale samenwerking is hard nodig, wil de wereldeconomie niet in een nieuwe crisis verzeild raken. 

Duitse bankensector rekent op veel 'Brexit-banen'
De Duitse vereniging van buitenlandse banken voorziet dat er in Frankfurt drieduizend tot vijfduizend nieuwe banen komen dankzij de Brexit. 

Qatarese emir spreekt met topman ExxonMobil
De emir van Qatar had afgelopen zaterdag een gesprek met Darren Woods, de topman van olieconcern ExxonMobil, over "samenwerking". 

Prijs tweedehands privťvliegtuigen fors gedaald
Tweedehands privťvliegtuigen zijn 35 procent goedkoper dan drie jaar geleden. Ze staan nu voor 'een habbekrats' van gemiddeld nog geen 8 miljoen euro te koop. In 2015 moest er gemiddeld nog meer dan 12 miljoen euro worden neergeteld voor een tweedehands privť jet.

VK wil handelsrelaties met opkomende markten opvoeren
De Britse overheid wil de handelsrelaties met opkomende landen verbeteren nu de onderhandelingen over een Brexit druk zetten op de bestaande relaties. 


 VK:Economie  
Europese Commissie schuwt geen enkel taboe bij dichten begrotingsgat na Brexit

Levensmiddelenbranche onder hoogspanning: Amazon stort zich op voedsel

Zwarte lijst Nederlandse banken bestempelt onschuldigen als crimineel

ECB laat twee Italiaanse banken failliet gaan omdat ze geen sleutelrol vervullen Telegraaf.nl - Bedrijven  
Mediahuis: Samenwerken met Talpa

Mediahuis zet de deur open voor samenwerking met Talpa. De twee bedrijven delen na een maandenlange overnamestrijd het eigendom van Telegraaf Media Groep (TMG), de uitgever van onder meer deze krant.


Fietsen Eddy Merckx in andere handen
De Belgische fietsenproducent Race Production koopt het fietsenmerk Eddy Merckx, vernoemd naar de wielerlegende. Dat hebben de bedrijven vrijdag bekendgemaakt.

Uitbreiding glasvezelnet zwakt verder af
De uitdijing van het Nederlandse glasvezelnet is afgelopen jaar verder afgezwakt. Volgens marktonderzoeker Telecompaper valt er voor de komende jaren ook geen hele sterke groei meer te verwachten voor dit netwerk voor snel internet.

Strop NN in woekerpoliszaak

Verzekeraar Nationale-Nederlanden moet een klant terugbetalen na een verloren beroepszaak bij klachteninstituut Kifid.


Google

 Beleggen.nl  
Kraft Heinz trekt fusievoorstel Unilever in
PITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz heeft zijn voorstel voor een fusie met Unilever ingetrokken. De twee ondernemingen meldden zondag in een gezamenlijke verklaring dat Kraft Heinz ,,vriendschappelijk heeft ingestemd'' met het...

Weer cijferweek op Damrak
AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen deze week opnieuw aardig wat bedrijfsresultaten te verwerken, onder meer van bouwer BAM, verzekeraar Delta Lloyd en bodemonderzoeker Fugro. Unilever weet wederom de aandacht op zich gericht, nu omd...

Mediahuis verhoogt overnamebod op TMG
AMSTERDAM (AFN) - Het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun overnamebod op mediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel. Volgens de partijen hebben ze nu de beschikking over bijna 60 procent van d...

Fors meer olie in Iraakse bodem dan gedacht
BAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - De olievoorraden van Irak zijn fors groter dan eerder werd gedacht. Volgens de Iraakse olieminister blijkt uit nieuwe schattingen dat de voorraden 153 miljard vaten (van 159 liter) bevatten, 10 miljard meer dan tot dusver...


 Telegraaf.nl - DFT  
ItaliŽ betaalt ?17 miljard voor omgevallen banken

Regering ItaliŽ keurt afwikkeling banken goed
De Italiaanse regering heeft zondag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van de twee in de problemen geraakte banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Premier Paolo Gentiloni sprak na afloop van een spoedzitting van de ministerraad van ,,een dringend en noodzakelijk besluit, dat zo breed mogelijke steun in het parlement verdient'', aldus het persbureau Ansa.

ItaliŽ keurt afwikkeling failliete banken goed

 


Duitse banken rekenen op veel 'brexit' banen


 Telegraaf.nl - Damrak  
?Maak gebruik van dip op beurs?

De recente bescheiden terugval van de koersen biedt een mooie gelegenheid om aandelen bij te kopen. Onder meer Ahold Delhaize komt hiervoor in aanmerking. Dit meent vermogensbeheerder Krist Plaizier van Fintessa.


NN Group baalt; Ahold straalt

De Amsterdamse beurs maakte vrijdag een pas op de plaats na lange tijd in het rood te hebben gestaan. Het herstel bij de olieprijzen en de veerkracht van het aandeel Ahold Delhaize droegen bij om het verlies voor de AEX weg te werken. ASML droeg ook een positief steeentje bij. NN en Randstad werd bij de hoofdfondsen van de hand gedaan.


'AEX begint met nipt verlies'

De Amsterdamse effectenbeurs begint vrijdag waarschijnlijk met een klein verlies. Ook de andere Europese aandelenmarkten lijken iets lager te gaan openen na de weinig inspirerende handelsdag op Wall Street.


Herstel olieprijzen beperkt min AEX

Het Damrak verloor donderdag opnieuw terrein, hoewel de schade uiteindelijk beperkt bleef dankzij het herstel van de olieprijzen. Vooral ArcelorMittal presteerde bij de hoofdfondsen sterk. Absolute uitblinker was Midkapper Corbion, dankzij berichten over een op handen zijnde overname.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden