Aanbiedingen!Landelijk

Regionaal

Economisch

Sport

Zorg / gezondheid

Politiek

Kunst & cultuur

Juridisch

Wetenschap

ICT


Google
Deze site Web


 
 NU - Economie  
ECB ziet economische risico's slinken
De Europese Centrale Bank (ECB) ziet steeds minder risico's voor de groei van de Europese economie. Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de centrale bank.

Renault profiteert van grote vraag naar SUV's
Renault heeft in het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de sterke vraag naar zijn SUV-modellen, waaronder de Captur en de Kadjar. De op een na grootste autobouwer van Europa wist zijn omzet mede hierdoor stevig op te voeren.

Filmdivisie stuwt prestaties Comcast
De kwartaalcijfers die het Amerikaanse entertainment- en mediabedrijf Comcast donderdag publiceerde waren veel beter dan verwacht, vooral door de uitmuntende prestaties van de filmdivisie.

Tegenvallende verkopen en hoge kosten drukken winst Ford
Ford heeft in het eerste kwartaal ruim een derde minder winst geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaanse autofabrikant kampt met slinkende verkopen en toenemende kosten en investeert bovendien stevig in de ontwikkeling van elektrische en autonome voertuigen.

Postbedrijf BelgiŰ moet markt openstellen voor concurrenten
De Belgische post moet de markt openstellen voor concurrentie. De Europese Commissie vindt de voorwaarden die het staatsbedrijf stelt aan derden om een vergunning te kunnen krijgen te streng. 

Nederland te laat met Europese richtlijn voor betaalrekeningen
Nederland heeft een Europese richtlijn over betaalrekeningen nog altijd niet omgezet in wetgeving. Dat moet binnen twee maanden gebeuren, anders sleept de Europese Commissie Nederland mogelijk voor het Europees Hof van Justitie.


 VK:Economie  
Verkoopadviseur, bestuurder Ún uiteindelijk de koper, alle lijntjes lopen naar Henry Keizer

Na VVD-voorzitter Keizer ook betrokken accountant EY onder vuur

Hoogleraren: dubbelrol VVD-voorzitter Keizer 'mag niet, en dat hoort hij te weten'

Alsmaar stijgende topinkomens in bedrijfsleven wekken ergernis bij aandeelhouders Telegraaf.nl - Bedrijven  
Sterke winstgroei voor Intel
Intel heeft de winst in het eerste kwartaal sterk zien groeien. Het concern profiteerde onder meer van een stabiliserende markt voor pc's. Ook de activiteiten van de grootste chipmaker ter wereld op het gebied van datacentra deed een duit in het zakje.

Kostenbesparingen helpen GoPro
GoPro heeft afgelopen kwartaal weten te profiteren van kostenbesparingen. Het bedrijf wist de omzet op te voeren en is ook over het tweede kwartaal positief gestemd.

'BAM ploegt koraal Curašao om'

Bouwbedrijf BAM heeft een onderzoek ingesteld naar beschadigingen aan een groot stuk koraal op Curaçao. De bouwer maakt daar een enorme pier voor onder meer cruiseschepen in opdracht van de Curaçao Ports Authority. Duikers hebben gemeld dat op de plek waar wordt gewerkt het koraal is ’omgeploegd’, meldde de NOS donderdag.


Biotechnoloog AbbVie begint jaar 'sterk'
Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf AbbVie heeft naar eigen zeggen een ,,sterk'' eerste kwartaal achter de rug. De samenwerkingspartner van Galapagos heeft zijn omzet en winst verder zien stijgen. Daarbij trokken de verkopen van reumamiddel Humira wederom stevig aan.

Google

 Beleggen.nl  
Kraft Heinz trekt fusievoorstel Unilever in
PITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz heeft zijn voorstel voor een fusie met Unilever ingetrokken. De twee ondernemingen meldden zondag in een gezamenlijke verklaring dat Kraft Heinz ,,vriendschappelijk heeft ingestemd'' met het...

Weer cijferweek op Damrak
AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen deze week opnieuw aardig wat bedrijfsresultaten te verwerken, onder meer van bouwer BAM, verzekeraar Delta Lloyd en bodemonderzoeker Fugro. Unilever weet wederom de aandacht op zich gericht, nu omd...

Mediahuis verhoogt overnamebod op TMG
AMSTERDAM (AFN) - Het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun overnamebod op mediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel. Volgens de partijen hebben ze nu de beschikking over bijna 60 procent van d...

Fors meer olie in Iraakse bodem dan gedacht
BAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - De olievoorraden van Irak zijn fors groter dan eerder werd gedacht. Volgens de Iraakse olieminister blijkt uit nieuwe schattingen dat de voorraden 153 miljard vaten (van 159 liter) bevatten, 10 miljard meer dan tot dusver...


 Telegraaf.nl - DFT  
Starbucks boekt verkoopplussen in VS en China
De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft de verkopen in zijn belangrijke thuismarkt afgelopen kwartaal verder zien aantrekken. Ook werden goede zaken gedaan in China, zo blijkt uit de cijfers die bedrijf donderdag heeft gepubliceerd.

Starbucks boekt verkoopplussen in VS en China

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft de verkopen in zijn belangrijke thuismarkt afgelopen kwartaal verder zien aantrekken. Ook werden goede zaken gedaan in China, zo blijkt uit cijfers die het bedrijf donderdag heeft gepubliceerd.


Dubbelcijferige omzetgroei Amazon houdt aan

Amazon heeft de onafgebroken reeks van twintig jaar aan dubbelcijferige omzetgroei ook in het eerste kwartaal van 2017 voort weten te zetten. Een sterke instroom aan nieuwe klanten bij de internethandelaar, die traditionele stenen winkels de rug toe keren, stuwden de prestaties.


Dubbelcijferige omzetgroei Amazon houdt aan
Amazon heeft de onafgebroken reeks van twintig jaar aan dubbelcijferige omzetgroei ook in het eerste kwartaal van 2017 voort weten te zetten. Een sterke instroom aan nieuwe klanten bij de internethandelaar, die traditionele stenen winkels de rug toe keren, stuwden de prestaties.


 Telegraaf.nl - Damrak  
Koningsdag geeft AEX weinig plezier

Het oranjefeest ging op Koningsdag aan de Amsterdamse beurs voorbij. De stevige verzwakking van de olieprijs stond een verdere opmars van de AEX in de weg. Vooral Arcelor Mittal en SBM Offshore kregen het flink te verduren. Bij de kleinere fondsen was Kas Bank opnieuw gewild.


Afwachtende AEX sluit licht hoger

De Amsterdamse beurs heeft woensdag gas teruggenomen na de fraaie koersstijgingen van begin deze week. Beleggers verwerkten de eerste details van het belastingplan van de Amerikaanse president Trump. Ook waren zij in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.


'Rustig begin beurshandel Amsterdam'

De beurs in Amsterdam opent de handelsdag woensdag waarschijnlijk rustig. Ook de andere beurzen in Europa zullen bij de openingsbel naar verwachting geen grote koersuitslagen laten zien. Beleggers op Beursplein 5 verwerken onder meer de kwartaalcijfers van KPN.


Fractie winst AEX, triomf Besiá

De Amsterdamse beurs hield dinsdagmiddag winst. AkzoNobel, dat het bod van PPG nog bestudeert, bleef overeind tijdens zijn AvA. Randstad leek last te houden van winstnemingen. Altice ging aan kop in de AEX, maar Besi stal de show.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden