Aanbiedingen!


  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  Contact
 
Gay-nieuws
Gayaway.nl
De touroperator voor Homo & Lesbisch Nederland.
Een greep uit het winteraanbod: Rondreis Thailand, Duiken in Dahab, Gaycruises, Gay only hotels.
Lees verder op Gayaway.nl

Holebi.info
Vlaamse holebi site voor homo lesbi en bi, dagelijks up to date nieuws uit binnen- buiten en showbizz land, Maar ook: chat, dating, forum, gallery enz.
GaySite.nl
GaySite.nl is een gay informatiepagina. De nr. 1 gay infosite van Nederland. Aldus GaySite.nl. Elke dag anders met actueel gaynieuws, forum, dating, meer dan 1000 links.

Wel Jong Niet Hetero
Wel Jong Niet Hetero (WJNH) is de landelijke jeugdorganisatie voor en door Vlaamse en Brusselse homoís, lesbiennes en biís (kortweg holebiís). Samen met de aangesloten groepen creŽert Wel Jong Niet Hetero een ontmoetingsplaats voor jonge holebiís en maakt holebiseksualiteit bespreekbaar.


Adverteren bij Daisycon

 Gay.nl  
Jonge lesbiennes meer kans op baan
Lesbiennes hebben op jonge leeftijd een kwart meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten. Dat zegt Vlaamse doctorandus Stijn Baert (Universiteit Gent), die met 576 fictieve sollicitaties reageerde op bestaande vacatures in Vlaanderen.

“De kandidates vermeldden als burgerlijke status dat ze gehuwd waren”, vertelde Stijn Baert. “Een van beide kandidates specificeerde daarnaast ook de naam van een vrouwelijke echtgenote. Door de gemiddelde kans op een reactie vanuit de werkgeverszijde te bestuderen, kon discriminatie geïdentificeerd.” Er werd vier soorten ‘paren’ verzonden: vrouwen van 25 jaar met één kind, vrouwen van 25 jaar zonder kinderen, vrouwen van 37 jaar met één kind, vrouwen van 37 jaar zonder kinderen. “Op die manier kon worden nagegaan of ongelijke behandeling verschillend was naar leeftijd en moederschap.”

Wanneer een onderscheid gemaakt wordt naar leeftijd, vinden de onderzoekers duidelijke vormen van ongelijke behandeling. “Lesbiennes hebben op jonge leeftijd 25 procent meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Jonge lesbische vrouwen die een kind hebben, maken zelfs 33 procent meer kans op een jobinterview dan heteroseksuele jonge vrouwen met een kind. Op oudere leeftijd wordt er geen ongelijke behandeling gevonden.”

Deze bevindingen sluiten aan bij de economische theorievorming rond discriminatie. Aan de ene kant wordt discriminatie theoretisch verklaard door algemene voorkeuren om samen te werken met personen die qua seksuele geaardheid tot een minderheid behoren. Anderzijds houden werkgevers er bewust of onbewust rekening mee dat lesbische vrouwen minder vaak kinderen hebben of minder vaak afwezig zijn door zwangerschapsverlof en het feit dat opvoedkundige taken binnen een lesbisch koppel gemiddeld genomen evenwichtiger verdeeld worden dan bij heterokoppels.

(Bron: Nieuwsblad.be) GaySite.nl Nieuws  
Homoseksuele leerlingen zijn kwetsbaar
Een proef om de acceptatie van HLBT's op Nederlandse scholen te vergroten heeft gewerkt maar er is nog veel werk te doen.

Tweederde homo's doet aan anale seks
Uit recent onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel naar het seksuele gedrag van Belgische homoseksuele mannen, blijkt dat..

Video | Turken op de barricade voor homoacceptatie
Een groot aantal vooraanstaande personen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland gaat zich sterk maken voor de...

Rusland verbiedt 'Conchita Wurst-mars'
Het gemeentebestuur van Moskou heeft donderdag een protestmars, waarin Russische homo-organisatie aandacht voor de...

Gesponsorde links

Gesponsorde links

 Gaylive.Be  
Zaterdag is voor het eerst in Slovenie een lesbisch koppel getrouwd.Sinds vrijdag is het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels.

Zuhal Demir (N-VA) nieuwe staatssecretaris Gelijke Kansen en Armoedebestrijding
Zuhal Demir uit Genk heeft vrijdag de eed afgelegd als de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding. Zij volgt Elke Sleurs op die in Gent Siegfried Bracke vervangt.

Trump draait richtlijn voor gender-neutrale toiletten terug
De administratie van de Amerikaanse president Trump heeft woensdag de richtlijn die transgender studenten federale bescherming bood bij het gebruik van toiletten of kleedkamers van het geslacht van hun genderidentiteit. De president is van oordeel dat de individuele staten hierover moeten beslissen.

Tien jaar gevorderd voor Maasmechelaar die twee jongens neerschoot
Een 69-jarige Italiaanse man uit Maasmechelen heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden voor een schietpartij in Maasmechelen. Daarbij geraakten twee twintigers gewond. Het Openbaar Ministerie meent dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een dubbele moordpoging en vorderde een gevangenisstraf van tien jaar. De Italiaan voelde zich door de jongen, die hij enkele jaren lang in huis had genomen opzij gezet en dacht dat de jongen er een homoseksuele relatie op na hield met een leeftijdsgenoot.


 Gay  
Ook Zandvoort wil eigen Gay Pride
Ook Zandvoort wil deze zomer een eigen Gay Pride. Dat vindt ondernemer Wim Peeters. Hij hoopt het hele dorp van ...... Lees verder: Ook Zandvoort wil eigen Gay Pride

Homohuwelijk nu ook in SloveniŽ
In SloveniŽ kunnen homo's en lesbiennes nu ook trouwen. Het land kent sinds 2006 een geregistreerd partnerschap, maar vrijdag trad ...... Lees verder: Homohuwelijk nu ook in SloveniŽ

Alkmaar Pride 2017: thema ?Freedom?
Donderdag 25 tot en met zondag 28 mei beleeft Alkmaar de zevende editie van Alkmaar Pride. Thema dit jaar is ...... Lees verder: Alkmaar Pride 2017: thema ‘Freedom’

Streng gereformeerden gaan op roze gebied terug in de tijd
De Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) leggen alle verzoeken tot herziening van roze standpunten naast zich neer. In 2012 kwam het ...... Lees verder: Streng gereformeerden gaan op roze gebied terug in de tijd

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden