Aanbiedingen!


  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  Contact
 
Gay-nieuws
Gayaway.nl
De touroperator voor Homo & Lesbisch Nederland.
Een greep uit het winteraanbod: Rondreis Thailand, Duiken in Dahab, Gaycruises, Gay only hotels.
Lees verder op Gayaway.nl

Holebi.info
Vlaamse holebi site voor homo lesbi en bi, dagelijks up to date nieuws uit binnen- buiten en showbizz land, Maar ook: chat, dating, forum, gallery enz.
GaySite.nl
GaySite.nl is een gay informatiepagina. De nr. 1 gay infosite van Nederland. Aldus GaySite.nl. Elke dag anders met actueel gaynieuws, forum, dating, meer dan 1000 links.

Wel Jong Niet Hetero
Wel Jong Niet Hetero (WJNH) is de landelijke jeugdorganisatie voor en door Vlaamse en Brusselse homo’s, lesbiennes en bi’s (kortweg holebi’s). Samen met de aangesloten groepen creëert Wel Jong Niet Hetero een ontmoetingsplaats voor jonge holebi’s en maakt holebiseksualiteit bespreekbaar.


Adverteren bij Daisycon

 Gay.nl  
Jonge lesbiennes meer kans op baan
Lesbiennes hebben op jonge leeftijd een kwart meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten. Dat zegt Vlaamse doctorandus Stijn Baert (Universiteit Gent), die met 576 fictieve sollicitaties reageerde op bestaande vacatures in Vlaanderen.

“De kandidates vermeldden als burgerlijke status dat ze gehuwd waren”, vertelde Stijn Baert. “Een van beide kandidates specificeerde daarnaast ook de naam van een vrouwelijke echtgenote. Door de gemiddelde kans op een reactie vanuit de werkgeverszijde te bestuderen, kon discriminatie geïdentificeerd.” Er werd vier soorten ‘paren’ verzonden: vrouwen van 25 jaar met één kind, vrouwen van 25 jaar zonder kinderen, vrouwen van 37 jaar met één kind, vrouwen van 37 jaar zonder kinderen. “Op die manier kon worden nagegaan of ongelijke behandeling verschillend was naar leeftijd en moederschap.”

Wanneer een onderscheid gemaakt wordt naar leeftijd, vinden de onderzoekers duidelijke vormen van ongelijke behandeling. “Lesbiennes hebben op jonge leeftijd 25 procent meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Jonge lesbische vrouwen die een kind hebben, maken zelfs 33 procent meer kans op een jobinterview dan heteroseksuele jonge vrouwen met een kind. Op oudere leeftijd wordt er geen ongelijke behandeling gevonden.”

Deze bevindingen sluiten aan bij de economische theorievorming rond discriminatie. Aan de ene kant wordt discriminatie theoretisch verklaard door algemene voorkeuren om samen te werken met personen die qua seksuele geaardheid tot een minderheid behoren. Anderzijds houden werkgevers er bewust of onbewust rekening mee dat lesbische vrouwen minder vaak kinderen hebben of minder vaak afwezig zijn door zwangerschapsverlof en het feit dat opvoedkundige taken binnen een lesbisch koppel gemiddeld genomen evenwichtiger verdeeld worden dan bij heterokoppels.

(Bron: Nieuwsblad.be) GaySite.nl Nieuws  
Homoseksuele leerlingen zijn kwetsbaar
Een proef om de acceptatie van HLBT's op Nederlandse scholen te vergroten heeft gewerkt maar er is nog veel werk te doen.

Tweederde homo's doet aan anale seks
Uit recent onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel naar het seksuele gedrag van Belgische homoseksuele mannen, blijkt dat..

Video | Turken op de barricade voor homoacceptatie
Een groot aantal vooraanstaande personen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland gaat zich sterk maken voor de...

Rusland verbiedt 'Conchita Wurst-mars'
Het gemeentebestuur van Moskou heeft donderdag een protestmars, waarin Russische homo-organisatie aandacht voor de...

Gesponsorde links

Gesponsorde links

 Gaylive.Be  
RuPaul krijgt eigen ster op de Hollywood Walk of Fame
Niemand minder dan drag-icoon RuPaul krijgt een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Voor RuPaul is het een van de vele hoogtepunten van 2017 tot nu toe, naast het winnen van een Emmy en MTV Award en trouwen met zijn partner George.

Video: James Corden stuurt 297 dvd's van Philadelphia naar Trump

Russisch verbod op homoseksuele propaganda is discriminerend

Orphan Black-acteur komt uit de kast.... en niemand is verrast.


 Gay  
World Pride Madrid ? 23 juni t/m 2 juli
Vrijdag 23 juni tot en met zondag 2 juli is Madrid de internationale stad van diversiteit, tijdens World Pride Madrid ...... Lees verder: World Pride Madrid – 23 juni t/m 2 juli

COC-café Middelburg gaat dicht ? laatste roze kroeg in Zeeland gaat dicht
Het COC-café in Middelburg sluit haar deuren: de laatste roze kroeg in Zeeland gaat dicht. De bezoekersaantallen vielen tegen: in ...... Lees verder: COC-café Middelburg gaat dicht – laatste roze kroeg in Zeeland gaat dicht

Istanbul Pride voor derde jaar op rij verboden
De Istanbul Pride Parade, die zondag zou plaatsvinden, gaat niet door. De gouverneur van Istanbul verbood het event, voor het derde ...... Lees verder: Istanbul Pride voor derde jaar op rij verboden

Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019
Roze Zaterdag 2019 gaat naar Venlo, en niet naar Leeuwarden. Het zou de eerste keer zijn geweest dat Roze Zaterdag ...... Lees verder: Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden