Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Gezond & Wel
Medisch Forum

Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact en informatie van ervaringsdeskundigen & medisch professionals.

Opgezette lymfeklieren: meestal onschuldig
De opgezette lymfeklieren zijn meestal onschuldig. Veel mensen schrikken er van maar negen van de tien keer is er niets aan de hand. Je lichaam laat hierdoor namelijk goed zien dat het zijn werk goed doet. Je kunt een wondje hebben of een infectie, je lymfestelsel pakt de schadelijke binnendringers meteen aan. Bij twijfel of als de lymfeklieren een hele tijd opgezet blijven, kun je altijd de huisarts raadplegen. Maar meestal is er niets aan de hand en doet je lichaam zijn werk goed en word je weer beter.

Duizenden medicijnen
Deze website bevat onafhankelijke informatie over 6.320 medicijnen in Nederland en BelgiŽ. De medicijnen zijn gekoppeld aan 1.629 ziekten of klachten.
De teksten zijn overzichtelijk geordend en zijn te begrijpen voor iedereen. De site bevat momenteel 80.761 pagina's met informatie en is daarmee de grootste medicijnen- website in Nederland.

Donorvoorlichting
Deze website is bestemd voor iedereen die meer wil weten over orgaan- en weefseldonatie en registratie in Nederland. Ook biedt deze site informatie voor professioneel geÔnteresseerden en andere organisaties die werkzaam zijn in het veld van orgaan- en weefseldonatie.

Drinkt u teveel?
Deze test is bedoeld voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren. De test bestaat uit twee gedeelten die in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Het eerste deel telt zes vragen. Na het invullen ziet u uw persoonlijke uitslag op uw scherm.

Gezond & Wel
 • Ziekenhuis-woordenboek
  Dit woordenboek helpt u bij het zoeken naar de betekenis van allerlei moeilijke woorden die gebruikt worden in ziekenhuizen.

 • Behandelingen
  Vind hier eenvoudig de behandeling waar je informatie over wilt.

  Gehandicapten.com
  Aangepaste vakantie-accommodatie voor rolstoel-gehandicapten en mindervaliden in Hongarije. De recreatie woning is aangepast met hulpmiddelen voor een handicap. Informatie over verhuur vakantiehuis.

  Meldpunt Medicijnen

  Op deze website kunnen gebruikers van medicijnen al hun positieve en negatieve ervaringen met medicijnen melden. Er kan gemeld worden over de werking en bijwerkingen, maar ook over zaken als de bijsluiter en het gebruiksgemak. De meldingen leveren zinvolle informatie op voor patiŽnten, zorgverleners, fabrikanten en overheden.
 • Gesponsorde links

   Gezondheid  
  Pas op met zelfgeplukte paddestoelen
  Ze zien er prachtig uit, maar ze kunnen zoveel schade aanrichten: paddestoelen. In 2017 is het aantal vergiftigingen na het eten ...... Lees verder: Pas op met zelfgeplukte paddestoelen

  Baby?s en peuters lopen grootste risico op brandwondenongeval
  Baby?s en peuters†worden vaker dan andere leeftijdsgroepen met ernstige brandwonden†opgenomen in een Nederlands brandwondencentrum (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). Uit onderzoek[1] ...... Lees verder: Baby?s en peuters lopen grootste risico op brandwondenongeval

  Volledig verlamde patiŽnt brengt zijn levensverhaal
  Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul TrossŤl (1971) en zijn zwangere ...... Lees verder: Volledig verlamde patiŽnt brengt zijn levensverhaal

  Het Wereldrecord ?grootste EHBO-les? met Irene Moors
  Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors is geslaagd voor haar herhalingsles EHBO. ?Het is fijn om te voelen dat ik nog weet ...... Lees verder: Het Wereldrecord ?grootste EHBO-les? met Irene Moors


   Gezonde tips van gezondheid.be  
  Een verkoudheid tijdens de zwangerschap: wat kunt u eraan doen?
  Tijdens een zwangerschap is uw weerstand verzwakt en kunt u gemakkelijker een infectie zoals een verkoudheid oplopen. Dat is meestal niet gevaarlijk, ook niet voor uw baby. Een verkoudheid geneest meestal vanzelf na enkele dagen. Maar het kan wel flink vervelend zijn.

  Week van de niet-aangeboren hersenletsels (NAH): 15 misvattingen over niet-aangeboren hersenletsels (NAH)
  Een niet aangeboren hersenletsel of NAH is een hersenletsel ten gevolge van welke oorzaak dan ook - bijvoorbeeld een ongeval, een beroerte (CVA)... - dat niet rond of vanwege de geboorte ontstaat. In Vlaanderen zouden zowat er elk jaar zowat 50.000 nieuwe patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bijkomen. Toch is NAH nauwelijks gekend bij het grote publiek, omdat de gevolgen ervan niet altijd zichtbaar zijn.

  Risico op depressie? Kom uit je luie zetel
  Voldoende lichaamsbeweging kan een rol spelen bij de behandeling van een depressie, maar nu blijkt dat het zelfs ook een depressie kan voorkomen.

  Een handig wistjedatje voor in de keuken - knoflook
  Knoflook is een courant ingrediënt in de keuken. En toch gebruiken we het niet altijd op de juiste manier.


  Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden