Aanbiedingen!


  Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Gezond & Wel
Medisch Forum

Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact en informatie van ervaringsdeskundigen & medisch professionals.

Opgezette lymfeklieren: meestal onschuldig
De opgezette lymfeklieren zijn meestal onschuldig. Veel mensen schrikken er van maar negen van de tien keer is er niets aan de hand. Je lichaam laat hierdoor namelijk goed zien dat het zijn werk goed doet. Je kunt een wondje hebben of een infectie, je lymfestelsel pakt de schadelijke binnendringers meteen aan. Bij twijfel of als de lymfeklieren een hele tijd opgezet blijven, kun je altijd de huisarts raadplegen. Maar meestal is er niets aan de hand en doet je lichaam zijn werk goed en word je weer beter.

Duizenden medicijnen
Deze website bevat onafhankelijke informatie over 6.320 medicijnen in Nederland en BelgiŽ. De medicijnen zijn gekoppeld aan 1.629 ziekten of klachten.
De teksten zijn overzichtelijk geordend en zijn te begrijpen voor iedereen. De site bevat momenteel 80.761 pagina's met informatie en is daarmee de grootste medicijnen- website in Nederland.

Donorvoorlichting
Deze website is bestemd voor iedereen die meer wil weten over orgaan- en weefseldonatie en registratie in Nederland. Ook biedt deze site informatie voor professioneel geÔnteresseerden en andere organisaties die werkzaam zijn in het veld van orgaan- en weefseldonatie.

Drinkt u teveel?
Deze test is bedoeld voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren. De test bestaat uit twee gedeelten die in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Het eerste deel telt zes vragen. Na het invullen ziet u uw persoonlijke uitslag op uw scherm.

Gezond & Wel
 • Ziekenhuis-woordenboek
  Dit woordenboek helpt u bij het zoeken naar de betekenis van allerlei moeilijke woorden die gebruikt worden in ziekenhuizen.

 • Behandelingen
  Vind hier eenvoudig de behandeling waar je informatie over wilt.

  Gehandicapten.com
  Aangepaste vakantie-accommodatie voor rolstoel-gehandicapten en mindervaliden in Hongarije. De recreatie woning is aangepast met hulpmiddelen voor een handicap. Informatie over verhuur vakantiehuis.

  Meldpunt Medicijnen

  Op deze website kunnen gebruikers van medicijnen al hun positieve en negatieve ervaringen met medicijnen melden. Er kan gemeld worden over de werking en bijwerkingen, maar ook over zaken als de bijsluiter en het gebruiksgemak. De meldingen leveren zinvolle informatie op voor patiŽnten, zorgverleners, fabrikanten en overheden.
 • Gesponsorde links

   Gezondheid  
  Hiv voorkomen met een nieuwe pil
  Baanbrekend nieuws: want de GGD in Amsterdam doet mee aan een internationaal wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe hiv-preventiepil. Daaruit moet ...... Lees verder: Hiv voorkomen met een nieuwe pil

  Adem jezelf gelukkig ťn stressvrij?
  Hoe voel je je? Goed? Ben je happy? Heb je een drukke baan? Een chaotisch leven, kan je het allemaal ...... Lees verder: Adem jezelf gelukkig ťn stressvrij…

  Al 14 weken Griep in Nederland
  Heb jij al in de lappenmand gelegen? Met griep? De griepepidemie is nog STEEDS niet voorbij!! Gelukkig neemt hij wel langzaam ...... Lees verder: Al 14 weken Griep in Nederland

  Heftig: gele koorts terug in Nederland
  Shocking: bij een patiŽnt in Nederland is voor het eerst in dertig jaar gele koorts vastgesteld. Dat heeft †het Rijksinstituut ...... Lees verder: Heftig: gele koorts terug in Nederland


   Gezonde tips van gezondheid.be  
  Fruit- en groentesap: wat is goed voor je gezondheid?
  Sommige sapsoorten bevatten nuttige voedingsstoffen, maar andere zijn nauwelijks beter dan vloeibare snoep! Het is dus belangrijk dat je weet waar het verschil ligt?

  Zo voorkom je infecties van de urinewegen
  Er zijn een aantal eenvoudige gewoontes die je jezelf eigen kan maken om infecties van de urinewegen te vermijden.

  Is de zomertijd gezond of ongezond?
  Dit weekend gaat de zomertijd of het zomeruur in. U moet uw klok dan één uur vooruit zetten. Hierdoor is het 's ochtends één uur later licht en 's avonds later donker. Nogal wat mensen hebben last van die overgang omdat hun biologische klok verstoord wordt.

  Negen tips om de overgang naar de zomertijd te vergemakkelijken
  Indien u (of uw kinderen) last hebt van de overgang van wintertijd naar zomertijd, dan kunnen volgende tips helpen om u sneller aan te passen aan het nieuwe ritme


  Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden