Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

 
Artrose
Wat is Artrose?
Artrose of gewrichtsslijtage is de meest voorkomende gewrichtsaandoening van het bewegingsapparaat. De belangrijkste kenmerken zijn verlies van kraakbeen en reactieve botwoekeringen (osteofyten) in het gewricht. Dit leidt tot verlies van de normale anatomische verhoudingen, met als gevolg (pijn)klachten, stijfheid en bewegingsbeperking.
Lees verder


Wat doet Stichting Artrose Zorg?
De missie van Stichting Artrose Zorg is de bestrijding van artrose en de gevolgen ervan in Nederland. De zorg voor de patiŽnten is hierbij de belangrijkste drijfveer. De voornaamste doelen zijn het doorbreken van het bestaande beeld over artrose als zou artrose niet te genezen zijn, en verder het bevorderen van het voorkůmen van artrose.Wat is artrose?
Artrose is gťťn verouderingsproces. Artrose is een reumatische ziekte die op zichzelf voorkomt, maar ook kan ontstaan na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden.

De Fysiotherapeut
Speciaal voor mensen met artrose is in diverse fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Lees hier hoe u samen met uw fysiotherapeut uw klachten kunt verminderen.

Online platform over artrose
ArtroseZorgnet is een netwerksite voor mensen met artrose van heup of knie en hun zorgverleners. De site bevat informatie over artrose van heup en knie en bewezen behandelingsmogelijkheden voor de aandoening. Ook vindt u er adressen van zorgverleners die de behandelingen.

Leven met artrose
Deze website biedt u praktische informatie, tips en vaardigheden die u kunt gebruiken bij het omgaan met artrose. Wij willen benadrukken dat er geen 'goede' of 'foute' leefstijl bestaat. Kies uw eigen pad in het leven met artrose.
Gesponsorde links

Artrose
Poly-artrose Lotgenoten
De P-AL is een snel groeiende landelijke vereniging en aangesloten bij de ReumapatiŽntenbond. Ze richt zich ook op lotgenoten met enkelvoudige artrose

Boeken over Artrose

Nationaal Kompas Volksgezondheid
Op deze zeer informatieve site van het RIVM vindt u uitgebreide informatie over de ziekte artrose en de gevolgen voor de patiŽnt.
Verder: welke factoren beÔnvloeden de kans op artrose en wat zijn de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling?

Bewegen zonder pijn
Op deze site kunt u allerlei informatie vinden over artrose en artritis, behandelmogelijkheden en nieuwe inzichten. De meeste teksten zijn populair-wetenschappelijk van aard, en bedoeld ter ondersteuning van en aanvulling op uw kennis.


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden