Media
  Uittreksels
  Games
  Love Calculator
  Sex
  Drugs
  Voor studenten
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Concertagenda
  Festivals
  Studiehulp
  Verdriet
  Nuttig
  Leuk  Contact 
 Nieuws.be - Rubriek 'Hip hop'  
Chris Brown toont zijn megagrote sneakercollectie
De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown (26) is verslaafd aan kleding en vooral sneakers. Hij heeft...

Bron: Algemeen Dagblad

Chris Brown sneakerverslaafd
Wie heel wat schoenen en een hoop centen heeft, neemt gewoon een inloopkast. Of een grote, als j...

Bron: Telegraaf.nl

Onze muzikale suggesties voor Dour Festival 2015
Je hoeft er geen uren aan een stuk voor aan te schuiven in een virtuele wachtrij, je leert ...

Bron: fuzz-mag.be

Chris Brown doet de status van Rolls-Royce geweld aan
Oké Rolls-Royce, hebben jullie nu je zin? Dit is wat iedereen had kunnen zien aankomen. In een po...

Bron: feeds.feedburner.com/autoblognl


 Hiphop Releases.nl  
Kern Koppen zet NulPunt6 online
Een nieuwe maand, oftewel een nieuwe NulPunt release van de Kern Koppen, deze maand deel zes. Zoals bekend staan de eerste negen maanden van het jaar 2009 helemaal in het teken van de geboorte van ...

BujuMouse zet album online
Wie weet heb je de uitzending van Lijn5 met Venz & Jiggy gehoord waar de Rotterdamse BujuMouse te gast was. Het album waar het interview toen over ging, staat nu online. Het persbericht schrijf...

Lijn5 flashback t/m 1992
Venz & Jiggy Djé (Lijn5/FunX) presenteren in samenwerking met Hiphop Releases.nl en kenner Twann Rijven elke week een jaaroverzicht van hiphop releases uit Nederland. Deze week was de laatste e...


 HipHopAgenda.nl - Nieuwste evenementen  
Melkweg x Ancienne Belgique: een wisselend Vlaams succes

Zondagavond 29 mei, 19 uur, niet de standaardtijd voor een concert, maar wel de avond dat jonge Belgische talenten Woodie Smalls en Coely hun opwachting maken in de Melkweg als onderdeel van een uitwisseling tussen de Ancienne Belgique (AB) in Brussel en de Melkweg. Een aantal dagen eerder traden onder andere Rico, Sticks en Typhoon al op in Brussel. Hiphopagenda bekeek een deel van de live feed en zag dat de zaal vol stond en het publiek veel kreeg van en gaf aan de Nederlanders. Zie de link voor de playlist van het event: https://www.melkweg.nl/nl/nieuws/melkweg-x-ancienne-belgique-een-22tracks-playlist-vol-zinderende-belgische-beat-scene-talenten/

Woodie Smalls & Coely

Op de Belgische avond in de Melkweg lag het accent niet alleen op hiphopartiesten, ook andere Belgische artiesten (Admiral Freebee, STUFF en Glints) kregen speeltijd.
HHA bezocht de optredens van Woodie Smalls en Coely.
Bij aankomst blijkt er een rij te staan voor de Melkweg die tot om de hoek bij de Stadsschouwburg loopt. HHA kan zich niet voorstellen dat dit voor deze optredens is, en dat blijkt te kloppen. Er speelt een metalband in de Max en fans zijn met bussen zelfs uit Duitsland gekomen.
HHA loopt via de andere rij moeiteloos naar binnen. Sterker nog, het is eigenlijk helemaal niet zo druk daar. De optredens zijn in de Oude Zaal en in de daarboven gelegen theaterzaal.

?How to kill the vibe?

In de theaterzaal is het tijd voor Woodie Smalls, de uit Sint-Niklaas afkomstige rapper. Het is nog vroeg en het publiek is nog onderweg lijkt het. Het tijdschema is echter onverbiddelijk en Woodie zal zijn ding moeten gaan doen voor een halfvolle zaal.Daar heeft hij het vanaf de eerste seconde niet makkelijk mee. En het publiek is daar gedurende de hele show deelgenoot van.
HHA keek uit naar About the Dutch en vooral naar Night Slugs, maar hoe pakkend die nummers ook zijn, Woodie helpt ze eigenhandig om zeep door z’n houding op het podium. Meermaals spreekt hij het publiek aan: dat er te weinig mensen zijn, dat ze de teksten toch niet kennen, dat ze niet dansen, en zelfs dat we te oud zijn. Een jonge fan doet vooraan hard z’n best, en ook Coely is hem komen supporten.
Tussen de nummers door keert hij zich naar zijn DJ en communiceren ze hoofdschuddend met elkaar.
Blijft staan dat Woodie Smalls een talentvolle rapper is, wiens ontwikkeling HHA met belangstelling zal blijven volgen. Ook bij zijn show tijdens het komende WOO HAH! Festival in Tilburg op zaterdag 2 juli. HHA duimt voor een betere show, voor Woodie Smalls zelf, maar voornamelijk voor het publiek.

Woodie Smalls - foto: Sander de Clerq
Woodie Smalls – foto: Sander de Clerq
Coely - foto: www.flus.be
Coely – foto: www.flus.be

Na Woodie Smalls is het Coely’s beurt, maar dan in de Oude Zaal. Ook die is niet vol, maar voller dan de zaal boven bij Woodie Smalls was.
Coely heeft de bril die ze droeg tijdens zijn optreden afgedaan, en ze komt als een bommetje het podium op om het publiek te verblijden met haar aanwezigheid. Een brok multitalentvolle energie, vol van liefde voor haar muziek, haar DJ Ephonk en collega-rapper Dvtch Norris. En…niet in de laatste plaats..vol van liefde voor haar publiek. En wat ze daarvoor terugkrijgt is een zaal vol publiek dat meedoet met haar ritmes, de refreinen meezingt en lekker meebeweegt op de beat. Behalve op die ene waar drie breaks in zitten, waar zelfs HHA het ritmetechnisch een beetje moeilijk mee heeft.
Halverwege haar optreden is ook Woodie Smalls weer tevoorschijn gekomen en vanaf een afstandje slaat hij de show gade, en hopelijk ook de positieve reacties van het publiek die Coely veroorzaakt met haar stage presence.

HHA was al fan van Coely sinds ze optrad in de kleine zaal van Paradiso en dat blijft zo.  One to watch..and to keep on watching.

Het bericht Melkweg x Ancienne Belgique: een wisselend Vlaams succes verscheen eerst op HipHopAgenda.nl.


D.O. Gibson is On his grind

Afgelopen maand was Canadese rapper D.O. Gibson in het land. Zijn meest intrigerende wapenfeit is waarschijnlijk zijn Guinness Book of Records vermelding: de langste freestyle rap ever, van maar liefst 8 uur en drie kwartier. Dat record heeft de laatste dertien jaar niemand weten te verbeteren. Maar in Amsterdam was hij om andere redenen.

Grant Master Flash

Ten eerste kwam hij in de Duivel (waar anders) zijn nieuwe EP presenteren: ?On this grind?. Het album hoort bij zijn gelijknamige podcast, vooral bedoeld voor jonge rappers en artiesten. D.O. heeft zijn sporen inmiddels verdiend en wil zijn kennis graag overdragen aan ?de jeugd?: hoe positioneer je je als artiest? Welke keuzes maak je en hoe kun je je projecten funden? De man is inmiddels zo berucht vanwege zijn bedrevenheid in het binnenhalen van Canadese fondsen voor zijn projecten en muzikantentrips naar Europa dat hij ook wel ?Grant Master Flash? genoemd wordt.

?On this Grind?

Zijn ruime ervaring, 1000 shows in meer dan tien landen, deelt hij niet alleen in de podcast, maar hoor je ook terug op de EP. De plaat telt 7 nummers en biedt een gevarieerd aanbod van lekkere hiphop. Vooral zijn raps zijn sterk, op de zang valt nog wel iets af te dingen. De eerste track ?Can?t stop, won?t stop? zet meteen de toon met goede bassen en samples.

?Gone Global pt. 2? (interessant genoeg nummer drie op het album, waar ?Gone Global pt. 1? het zevende en laatste nummer van de EP is) heeft een lekkere beat én bevat bovendien een shoutout naar Amsterdam. Hoogtepunt van de EP is ?Don?t stop believing?, met een topsample van het gelijknamige nummer van Journey. Een nummer dat je graag een tijdje op repeat zet. Op ?Permanent One? wordt D.O. vergezeld door Canadese zangeres D?Eve Archer, die een fijn zanglijntje bijdraagt. Al met al een steady en prettige EP, die smaakt naar meer. D.O. staat later deze maand op het Fresh Island Festival in Kroatië en komt, gezien zijn skills met geldpotjes, vast ook gauw weer eens naar onze hoofdstad.

?Good for the summer?

Naast de lancering van zijn EP maakte hij van de gelegenheid gebruik om een clip te filmen op de idyllische stranden van Nederland. Het aanstekelijke nummer en de bijbehorende clip ?Good for the summer? van de Nederlandse Lloyd de Meza, feat. iLLvibe & D.O. Gibson komen binnenkort uit. Een goede soundtrack voor de zomer, die we vast wel vaker gaan horen.

 

Oordeel: 3,5 uit 5 sterren

 

Het bericht D.O. Gibson is On his grind verscheen eerst op HipHopAgenda.nl.


Gesponsorde links

Festivals
Hiphop is de shit
Nederlandstalige hiphop nieuwssite

Pinkpop
Pinkpop, het oudste en populairste openluchtpopfestival van Nederland, wordt in 2010 niet gehouden in het pinksterweekend maar een weekje later.

Nationaal Popinstituut
Concertagenda, bands online, encyclopedie, muzikanteninfo en nog het een en ander.

De Nieuwe RealPlayer is uit!


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden