Landelijk

Regionaal

Economisch

Sport

Kunst & cultuur

Wetenschap

ICT


Google
Deze site Web


 Mr. Online  
Kennedy van der Laan beste advocatenkantoor

Het kantoor met de beste klantgerichtheid is Kennedy van der Laan. Het beste productleiderschap wordt geboden door De Brauw en NautaDutilh, en het kantoor dat de meest excellente uitvoering kent is Van Benthem & Keulen. Dat blijkt uit een lijst van advocaten- en notarissenkantoren die zakenblad Management Team heeft samengesteld. Die lijst is vooral interessant omdat er veel grote kantoren niet op staan.

Aan een groot aantal afnemers van diensten van bedrijven in de financiŽle en zakelijke dienstverlening is door Management Team gevraagd hoe ?goed? zij dat kantoor vonden. Er werd vooral gekeken naar klantgerichtheid, productleiderschap en uitvoering. Kennedy van der Laan is het kantoor met de beste klantgerichtheid. Zuidassers De Brauw en NautaDutilh zijn de beste op het gebied van productleiderschap ? direct gevolgd door Kennedy van der Laan en Boekel ? en de meest excellente uitvoering wordt volgens cliŽnten geboden door Van Benthem & Keulen, gevolgd door Boekel en Kennedy van der Laan.

Opgeteld is Kennedy van der Laan, in de ogen van zakelijke klanten, het beste advocatenkantoor van Nederland, gevolgd door Trip, Dirkzwager, Van Benthem & Keulen en De Brauw. Opmerkelijk is dat grote kantoren als CMS, Stibbe, Clifford Chance, DLA Piper en Van Diepen Van der Kroef niet voorkomen in de top-20.

Daarnaast heeft Management Team een top-1000 opgesteld van alle zakelijke dienstverleners. Kennedy van der Laan, het meest gewaardeerde advocatenkantoor, moet hierin 41 andere bedrijven uit de financiŽle, advies- of computersector laten voorgaan. In deze lijst doet CMS wel mee (plaats 986) maar Stibbe, Clifford Chance, DLA Piper en Van Diepen Van der Kroef halen zelfs de top-1000 in Nederland niet.

Het bericht Kennedy van der Laan beste advocatenkantoor verscheen eerst op Mr. Online.


Sterke farma-advocaten vooral bij kleine kantoren

Het European Medicines Agency komt naar Nederland. Venturis Consulting Group zocht uit welke advocatenkantoren sterk zijn in de sectoren Healthcare, Life Sciences en patenten, en welke kansen de komst van het EMA biedt.

Op basis van de rankings van Chambers Europa 2017 heeft Nederland 21 advocatenkantoren met een hoogwaardige Healthcare, Life Sciences en/of Intellectual Property: Patent-praktijk. Volgens Robert van Beemen, als partner verbonden aan Venturis Consulting Group, lijkt er slechts een beperkt aantal kantoren te zijn die hun sterke reputatie in de Healthcare, en/of Life Sciences-sectoren weten te combineren met hun overige praktijkgroepen. Dat blijkt uit hun onderzoek.

Hoyng Rokh Monegier heeft een gemiddeld ?band? van 1 ? de hoogst haalbare (op een schaal van 1 tot 5) ? op het gebied van Life Sciences en Patenten. Axon Advocaten, Leijnse Arzt, Brinkhof, Hoyng en Vondst Advocaten zijn de enige boetieks in deze sectoren met een volgens Chambers toonaangevende reputatie, constateert Van Beemen. Van Doorne zit in de top voor Healthcare. Net daaronder zit Hogan Lovells (Life Sciences en Patenten).

Van Beemen: ?Wat uit ons onderzoek opvalt is dat er in Nederland relatief veel kleine kantoren zijn met een sterke reputatie op het gebied van Healthcare en Life Sciences. Neem Axon Advocaten en Leijnse Artz: hun reputatie is (op basis van de rankings) beter dan het gemiddelde van alle 21 kantoren, terwijl hun teams relatief klein zijn. Specialiseren loont.? Enkele van de Zuidas-kantoren, zoals De Brauw Blackstone Westbroek, AKD, NautaDutilh en Allen & Overy hebben een lagere reputatiescore dan het gemiddelde. Tot kantoren met een bovengemiddeld ? ?betere? ? Pharma/Life Sciences-praktijk behoren Bird & Bird, Nysingh, Freshfields, Pels Rijcken, Simmons & Simmons en BarentsKrans ? nagenoeg allemaal kantoren met minder dan honderd fee earners.

Die reputatie strookt lang niet altijd met het aantal deals dat deze kantoren in de Pharma/Life Sciences-sectoren weten te begeleiden. ?Neem Allen & Overy?, zegt Van Beemen. ?Dat kantoor staat niet in het bijzonder bekend om z?n Life Sciences-praktijk, maar het kantoor was in de periode 2015-2017 wel bij vijftien deals betrokken in deze sector, met een totale dealwaarde van 82 miljard euro.? NautaDutilh (gemiddeld band 4 voor Life Sciences en patenten) deed maar liefst negentien Pharma-deals. Aan de andere kant, kantoren met een hoge reputatie voor hun Life Sciences en/of Healthcare-praktijk deden nauwelijks deals ? Axon Advocaten uitgezonderd (zes Pharma-deals met een dealwaarde van 700 miljoen euro).

Worden reputatie en aantallen deals gecombineerd, dan springen er twee kantoren uit: Loyens & Loeff en Van Doorne ? beide sterk in Healthcare, beide een hoge reputatie (Van Doorne band 1, Loyens band 2) en beide betrokken bij aardig wat Pharma/Life Sciences-deals (Van Doorne twaalf en Loyens vijftien in de afgelopen drie jaar).

Van Beemen: ?Deze twee kantoren lijken erin geslaagd hun reputatie in deze sectoren en hun M&A-praktijk te hebben gecombineerd.? DŠŠr liggen de kansen, volgens Van Beemen. ?Kantoren die een sterke positie hebben in de M&A-markt, zouden een gerichte sectorstrategie kunnen volgen door een sterk Pharma & Life Sciences-team in te richten. En kantoren die al sterk zijn in Pharma en Life Sciences zouden hun positie verder kunnen verstevigen door hun M&A-capaciteiten beter in te zetten.?

Het bericht Sterke farma-advocaten vooral bij kleine kantoren verscheen eerst op Mr. Online.


Weerstand tegen ?ingangstoets? voor advocaten

De Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) is door het plan voor een ?ingangstoets? hard in aanvaring gekomen met een groot aantal leden van het College van Afgevaardigden (CvA). De Algemene Raad wil dat nieuwe advocaten vanaf 2020 een ingangstoets doen nadat ze zijn beŽdigd en zijn ingeschreven in het tableau.

Complexe oplossing

Maar het CvA zette op 13 december kritische kanttekeningen bij de ?complexe? oplossing die de Algemene Raad kiest in het plan BA2020. Volgens critici is de onduidelijke arbeidsrechtelijke positie van de stagiair een groot bezwaar van deze ingangstoets. Het probleem doet zich voor als de advocaat-stagiair wel is beŽdigd, maar niet slaagt voor de ingangstoets.

Gelijk speelveld

Met een ingangstoets wil de Algemene Raad de niveauverschillen binnen de beroepsopleiding verkleinen en liefst uitbannen. ?De trage leerlingen houden de rest op,? zei algemeen deken Bart van Tongeren. De NOvA wil ook voorkomen dat de stof dubbel wordt behandeld. Bernard de Leest (Algemene Raad/Zumpolle Advocaten): ?We willen een gelijk speelveld voor iedereen.?

Bar Exam

De Algemene Raad hoopt zo twee geledingen binnen de advocatuur tevreden te houden. De grote kantoren zijn voorstander van een bar exam naar Amerikaans voorbeeld, terwijl veel kleinere kantoren er mordicus tegen zijn. In juni kwam de Algemene Raad nog met het voorstel voor zo?n toelatingsexamen, maar dat plan is nu ingetrokken. Het is juridisch niet haalbaar, omdat de vrije toegang tot de advocatuur erdoor wordt belemmerd. Bovendien bleek uit een consultatie dat veel advocaten tegen een bar exam zijn.

Oppositie

Veel leden van het CvA voerden oppositie tegen de ingangstoets. ?De Algemene Raad komt met een complexe oplossing,? oordeelde Brechje van der Velden (Allen & Overy en Law Firm School). ?Als je een bar exam-achtige oplossing wilt, kies daar dan voor.?

Empirisch onderzoek

Daarop volgde een fel en soms emotioneel debat. ?Waarom voeren wij deze discussie?? vroeg Dirk Giltay Veth (Giltay Veth Advocatenkantoor) zich af. ?Er bestaat helemaal geen empirisch onderzoek waaruit blijkt dat het niveau van de advocaat-stagiairs onvoldoende is.? Andere CvA-leden vroegen zich af wat het nut van het civiel effect nog is als er een ingangstoets komt voor de leerlijnen civiel-, straf- en bestuursrecht. En Nardy Desloover (Wybenga Advocaten) liet weten dat het een misverstand is te denken dat de beroepsopleiding opleidt tot ?advocaat bij kantoor Y of X?. ?De beroepsopleiding leidt op tot de zelfstandige beroepspraktijk.?

Beroepsethiek

De Algemene Raad wil de advocatenopleiding op nog een aantal punten aanpassen. De grote lijn is volgens algemeen deken Van Tongeren dat er meer nadruk komt te liggen op het toepassen van kennis, het aanleren van vaardigheden en beroepsethiek.

Patroon

Dat houdt onder meer in dat de patroon belangrijker wordt binnen de opleiding. Het moet, in de woorden van NOvA-projectleider Lucas Korsten, helderder worden wat er van de patroon wordt verwacht. ?Eťn persoon moet verantwoordelijk zijn,? lichtte Korsten toe. ?Maar de belasting moet aanvaardbaar blijven.?

Portfolio

Verder is de bedoeling dat advocaten in spe, net als rechters in opleiding, te maken krijgen een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een portfolio bijhouden. Of de nieuwe opleiding goedkoper wordt, kon Bart van Tongeren nog niet zeggen. Wel dat de opleiding minder tijd gaat kosten. Daar hechten de grote kantoren veel waarde aan.

De Algemene Raad praat volgend jaar met een afvaardiging uit het CvA verder over de BA2020.

Het bericht Weerstand tegen ?ingangstoets? voor advocaten verscheen eerst op Mr. Online. Recht.nl nieuws  
Juridisch beleidsmedewerker bij de Provincie Flevoland te Lelystad
Circa 90 medewerkers van de afdeling Infrastructuur houden zich bij de Provincie bezig met de realisatie van projecten en het beheren van de droge en natte infrastructuur. Als juridisch beleidsmedewerker adviseer je medewerkers, management en het college van Gedeputeerde Staten op het gebied van...

Advocaat Mededingingsrecht bij Maverick Advocaten te Amsterdam
Maverick Advocaten is het boutique advocatenkantoordat zich exclusief toelegt op het mededingingsrecht, economische regulering en consumentenrecht. Vanwege de aanhoudende groei van de praktijk zoeken wij een advocaat mededingingsrecht met 3 tot ca. 8 jaar werkervaring. Wij bieden een prominente rol ...


 JuroFoon juridisch nieuws alle rechtsgebieden  
Verhuren van je te koop staande eigen woning; twee vliegen in ťťn klap?
Een goede vriend heeft zijn huis te koop staan. Om de maandelijkse kosten te drukken, woon jij daar tijdelijk tegen een kleine vergoeding. Maar is het eigenlijk wel toegestaan om een koopwoning te verhuren? Wat gebeurt er als de hypotheekvertrekker hier achter komt?†

ĎRuzie tussen ex-echtgenoten kost partneralimentatieí
Eerder dit jaar volgde een opvallende uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag. In deze zaak verspeelde een vrouw haar recht op partneralimentatie.†De vrouw maakt het leven van haar ex dusdanig zuur, dat de rechter ingreep. Modder gooien naar je ex, hoe ver kan je gaan?

Hoe is het afgelopen met GeenStijl? Mag je zomaar linken naar illegaal materiaal?
In 2011 plaatste GeenStijl een link naar uitgelekte naaktfoto's van de - toen nog te verschijnen - Playboy-shoot van Bekende Nederlander Britt Dekker. Een langslepende rechtszaak tussen Sanoma, de uitgever en GeenStijl volgde. Eindelijk deed het Europese Gerechtshof dit jaar uitspraak.


Zoek op deze website:
Google

 Nieuwsoverzicht  
Amazone hoeft geen schadevergoeding te betalen aan eigenaar dressuurpaard

?Een amazone uit Hooge-Mierde hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de eigenaar van  dressuurpaard U2. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant zojuist bepaald. Ook de stal in Hooge Mierde waar het paard ruim drie jaar was ondergebracht, hoeft niet te betalen.

De eigenaar van U2, een inwoonster van New York, kocht het paard in 2004. Ze gaf een professionele amazone uit Hoog Mierde de opdracht het paard te trainen van 2006 tot medio 2013. Volgens de eigenaar liep het paard in die t...


Taakstraf voor dodelijk ongeval met graafmachine in Schijndel

?De rechtbank Oost-Brabant heeft een 57-jarige man uit Veghel veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van ťťn jaar. De man veroorzaakte met zijn graafmachine een ongeval waarbij een fietser om het leven kwam.

De man wilde in oktober 2013 met zijn graafmachine een fietser inhalen op de openbare weg in Schijndel. Hij week niet voldoende uit waardoor de fietser in de berm terecht kwam, ten val kwam en met zijn hoofd onder de wielen van de graafmach...


 Nieuwsoverzicht  
Jaarverslag 2014 Adviescommissie Afgesloten Strafzaken
De Adviescommissie Afgesloten Strafzaken (ACAS) ontving in 2014 negen adviesaanvragen van de procureur-generaal van het parket bij de Hoge Raad. De ACAS bracht in 2014 elf adviezen uit.
 
De Adviescommissie Afgesloten strafzaken adviseert de procureur-generaal over de wenselijkheid en de inhoud van onderzoek naar een mogelijke grond voor herziening van een afgesloten strafzaak. Een afgesloten strafzaak is een zaak waarin iemand definitief is veroordeeld.

PrejudiciŽle vragen over reikwijdte Europese Dienstenrichtlijn
De Hoge Raad heeft vandaag een aantal prejudiciŽle vragen gesteld  aan het Hof van Justitie van de Europese Unie over de reikwijdte van de Europese Dienstenrichtlijn.
 
In deze zaak heeft belanghebbende een overeenkomst met een gemeente gesloten om in de grond een glasvezelkabelnetwerk aan te leggen. Op grond van de Telecommunicatiewet heeft hij bij de gemeente melding gemaakt van de benodigde graafwerkzaamheden. Voor het in behandeling nemen van zijn a...


 JuroFoon juridisch nieuws Arbeidsrecht  
Arbeidstijden van kinderen in Nederland
De Internationale Dag tegen Kinderarbeid is ontstaan om meer aandacht te creŽren voor (het bestaan van) kinderarbeid. Maar hoe is het eigenlijk in Nederland geregeld? Vanaf welke leeftijd mogen kinderen in Nederland werken?

Vakantiedagen opnemen: wat je nog niet wist
Het is bijna zomer, vakantietijd. Tijd om je vakantiedagen op te nemen en die leuke reis te boeken! Maar hoe regel je dat met je werkgever? Jurofoon legt het proces van vakantiedagen opnemen uit.

Ziek thuis? Werk niet mee aan je eigen ontslag!
Wanneer jij voor een langere, aaneengesloten periode ziek bent en jouw werkgever aangeeft jouw contract te willen beŽindigen, is het belangrijke rekening te houden met een aantal zaken. Voor je het weet ben je je recht op een uitkering kwijt!


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden