Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 
Nieuws

8WEEKLY

8WEEKLY biedt dagelijks een gevarieerde mix van artikelen, reportages en recensies over film, muziek, literatuur, theater en beeldende kunst.

 Humo Archief  
TTT-berichten: Bill Wyman en zijn 13-jarige vriendin - Neil Young en AC/DC in de studio - Het zwart gat beroert de muziekwereld
Rechtvaardige rechters al 85 jaar zoek: oppositie hekelt personeelstekort bij justitie.
Lees verder

GeneviŤve Lhermitte, de moeder die haar vijf kinderen vermoordde: Humo sprak met de vader
In 2007 doodde Geneviève Lhermitte haar vijf kinderen tussen 3 en 14 jaar oud. Feiten waarvoor ze een jaar later tot levenslang veroordeeld werd door het hof van assisen in Nijvel. Lhermitte kan nu onder voorwaarden vrijkomen zodra er een plaats vrijkomt in de psychiatrische instelling waar ze heen wil. Als bijkomende voorwaarde heeft de strafuitvoeringsrechtbank ook voorzien dat ze een aantal plaatsen waar de burgerlijke partijen wonen, moet vermijden. Een jaar na de feiten sprak Humo met Bouchaïb Moqadem, de vader van de vijf vermoorde kinderen in Nijvel.
Humo sprak met de vader

Dokter Google en apotheek Internet: doe-het-zelfgeneeskunde: 'Die pillen werken ofwel niet, ofwel zijn ze dodelijk'
Pijntje hier, knobbeltje daar: de verleiding is groot om even op het internet op te zoeken wat dat zou kunnen zijn. Of die informatie ook betrouwbaar is, hangt ervan af: would-be dokters bewerken enthousiast lemma’s op Wikipedia, en schijnbaar objectieve websites zitten vol halve waarheden of sluikreclame.
Lees enkele quotes

MiXMONK: 'Graag traag'
In 2017 - het jaar dat Thelonious Monk (1917 - 1982) honderd jaar zou zijn geworden - herwerkten TaxiWars-saxofonist Robin Verheyen, pianist Bram De Looze en de Amerikaanse drummer Joey Baron op vraag van Bozar songs van de beroemde jazzmuzikant. Twee jaar later is er nu de plaat ‘MiXMONK’, waarop een aantal nummers van de hogepriester van de bebop netjes naast eigen composities staan en die het trio op 25 april in deSingel ten gehore brengt.
Lees verder

Het allereerste dubbelinterview van Siska Schoeters en Tomas De Soete: 'Uit elkaar? Ik heb de fut niet om met een ander te slapen'
Het is bijna zover. Op 15 mei kunt u op Canvas kijken naar de langverwachte en - op basis van de eerste aflevering, die we al konden bekijken - indrukwekkende terugkeer van Tomas De Soete, in de door hemzelf geschreven fictiereeks ‘Fiskepark’. Voldoende aanleiding voor het allereerste dubbelinterview met De Soete en zijn lief Siska Schoeters. In de elf jaar sinds het begin van hun relatie - toen was hij nog de golden boy en zij de sidekick - namen ze nooit eerder samen plaats voor de microfoon. ‘Kan ik eigenlijk wel iets? Is er nog wel íémand met mij bezig?’
Lees verder


Gesponsorde links

 VK:Voorpagina  
Word jij onze nieuwe stagiair?

Guns N' Roses het best in samenspel met Angus Young

Techblog - Zo voerden grote techbedrijven massaal actie voor netneutraliteit

Cultuurblog - Televisieserie en films All Stars worden musical

Toerist op Sint-Maarten verongelukt door 'jetblast' opstijgend vliegtuig bij strand


 Digitale Kunstkrant  
Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019 (recensie)

Catharijneconvent koopt zeldzaam devotiestuk

Fries Museum koopt op rommelmarkt gevonden Alma-Tadema

Gestolen Van Goghs hangen weer in Van Gogh Museum


Websites
De Afgrond
Een magazine over kunst, cultuur, muziek, uitgaan, filosofie, politiek, maatschappij en het leven zelf.
Ofwel de wereld bekeken vanuit de afgrond.

Divers
Het Geheugen van Nederland
Het Geheugen bevat beelden en teksten uit de vaak verborgen collecties van Nederlandse culturele instellingen.
Nu te zien op Het Geheugen:15.000 oude straatliedjes, van het 'Wilhelmus' tot 'Het vrolijke naaimeisje'. De 30 populairste melodieŽn zijn opnieuw uitgevoerd door een keur aan Nederlandse artiesten.


Culturele encyclopedie
In deze online encyclopedie vindt u de volgende rubrieken: BiografieŽn, Klassieke Muziek, Geschiedenis, Kastelen, Kunstenaars, Literatuur, Popmuziek, Royalty, Vrouwen en Wetenschap.

Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden