Contact
 

Natuur en milieu
Stichting Natuur en Milieu
Stichting Natuur en Milieu werkt met hart en ziel aan een mooi landschap, een rijke natuur en een gezond milieu. Als onafhankelijke organisatie zet zij zich in voor duurzame oplossingen voor natuur- en milieuproblemen.


Greenpeace
Greenpeace is een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. Door geweldloze en inventieve confrontaties stellen we milieuproblemen aan de kaak en stimuleren we oplossingen voor een gezond en duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.Wakker Dier
Wakker Dier is de grootste dierenbeschermingsor- ganisatie die zich exclusief richt op het afschaffen van de bio-industrie. Ze wil mensen wakker maken. Laten zien dat er veel mis is in de bio-industrie. En ook laten zien dat het anders kan.


 Stichting Natuur en Milieu - RSS  
Energienormen aanscherpen

23 juli 2012 - De Europese energierekening kan jaarlijks met 90 miljard euro omlaag als de energienormen voor elektrische apparaten sneller aangescherpt worden, betoogt Ron Wit in NRC en NRC Next.

 


Langzaam zuiniger

11 juni 2012 - Vandaag komt de Europese Commissie met voorstellen voor nieuwe regels die auto's zuiniger te maken. Zuiniger auto's schelen in de CO2-uitstoot en dat helpt klimaatverandering te voorkomen. 


Energielabel woningen

29 juni 2012 -  Net als Natuur & Milieu vindt ook VNO-NCW het een gemiste kans dat regeringspartijen VVD en CDA af willen van een verplicht energielabel voor woningen. Beide organisaties steunen  het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken om zo'n label juist verplicht te maken. 
Gesponsorde links

Natuur en milieu
Milieudefensie
Milieudefensie is een van de actiefste milieuorganisaties van dit moment, met campagnes rond binnen- en buitenlandse thema's. Samen met overheden, bedrijven en betrokken burgers zoekt Milieudefensie naar oplossingen. Als praten niet helpt, volgen acties. Samen met zoveel mogelijk mensen en altijd constructief en geweldloos. Dankzij ruim 90 duizend leden en donateurs kan Milieudefensie onafhankelijk werken.

Stop Fout Vlees
Stop Fout Vlees is een campagne tegen de bio-industrie van Milieudefensie en JMA


 Natuurbericht.nl  
Verzwaarde dijken wel degelijk paddenstoelenrijk
De verhoging van de zeedijken op deltahoogte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was catastrofaal voor de paddenstoelen die erop voorkwamen. Dat er tegenwoordig op deze zeedijken wel degelijk weer interessante paddenstoelen kunnen worden gevonden, is nog niet wijd verbreid bekend. November is de maand bij uitstek om naar bijzondere graslandpaddenstoelen uit te zien. Een wandeling over een op deltahoogte gebrachte dijk in het noorden van het land bracht een paar opmerkelijke paddenstoelensoorten aan het licht.

Extreem zeldzame loopkever en andere bijzonderheden bij defensie
Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te gaan om de rimpelpoppenrover, een extreem zeldzame loopkever die slechts één keer eerder, 93 jaar geleden, in Nederland werd waargenomen. En ISK Harskamp herbergt nog meer bijzonderheden.

Naar binnen gewaaide kleine alken redden het vaak niet
De minuscule kleine alk is een echte zeevogel. Laat in het najaar worden ze bij stormachtige wind uit het noorden of noordwesten gezien aan de kust, soms in groot aantal. Regelmatig waaien ze naar binnen en duiken ze op in het binnenland, in slootjes of parkvijvers. Die overleven het vaak niet.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden