Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Oogaandoeningen
Alles over oogziekten
Een zeer informatieve site over de verschillende oogkwalen, de symptomen en de behandelingsmethoden.

Ooglaserklinieken en ervaringen ooglaseren
Op consumentenplatform ooglasertrefpunt vindt u duizenden berichten en ervaringen over ooglaseren, ervaringsdagboeken, 35 filmpjes, honderden kliniekenbeoordelingen en uptodate informatie over de laatste technieken.


Privť-klinieken

Hier vindt u een lijst met privť-klinieken voor laserbehandelingen van oog, huid en haar.

Hoornvliestransplantaties
Het hoornvlies is als het ware het venster van het oog. Als dit venster troebel is, kan men er niet meer goed door naar buiten kijken. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk dit troebele hoornvlies te vervangen door een helder hoornvlies afkomstig van een donor. In zoín geval spreekt men van hoornvliestransplantatie.
Op deze site van het Oogfonds leest u er alles over.

Netvliesloslating:
Een netvliesloslating komt voor bij ongeveer 1 op de 10.000 mensen. Het kan in principe op elke leeftijd optreden, maar ouderen worden er vaker door getroffen. Ook bijzienden en mensen met netvliesloslating in de familie lopen meer risico. Soms wordt een netvliesloslating veroorzaakt door een ongeval, bijvoorbeeld een klap of een bal op het oog. Als de netvliesloslating niet behandeld wordt, zal deze leiden tot slecht zien of blindheid.

Informatie over glaucoom
Een te hoge druk in de oogbol kan leiden tot glaucoom, het geleidelijk afsterven van de gezichtszenuw. Over mogelijke oorzaken van die te hoge druk wordt uitvoerig ingegaan op deze site.

PatiŽntengroep Glaucoombelangen
Onze site richt zich tot allen met de oogziekte glaucoom, maar ook tot allen die in het HOE en WAT van deze ziekte geÔnteresseerd zijn of er beroepsmatig mee geconfronteerd worden.

Alles over glaucoom
Uitgebreide informatie voor glaucoompatiŽnten.

Gesponsorde links

 Challenge-Media  
Mobiele schermlezers in de toekomst vergoed: appetizer of mosterd na de maaltijd
Via Twitter viel te vernemen dat in de toekomst software pakketten voor de mobiele telefoon in het basis pakket van de zorgverzekering zullen komen., waarmee de tekst op het scherm voor blinde en slechtziende gebruikers wordt uitgesproken of vergroot . Mosterd na de maaltijd of een appetizer? Talks en Mobile Speak brachten de mogelijkheden van […] Lees verder »

WhatsApp: gratis berichtjes versturen via Nokia, Android Blackberry en iPhone
Een van de leukste apps voor je smartphone is WhatsApp messenger. Alweer een manier om met al je vrienden in contact te blijven. Maar dan wel snel en simpel. En waar het de iPhone betreft, volledig VoiceOver vriendelijk. Iedereen uit het adresboek van je mobiel verschijnt ook in de contactenlijst van WhatsApp. En diegenen onder […] Lees verder »

De iPhone onder de loep van Viziris
De nieuwsbrief van Viziris, nummer 20, 3 december 2010, kende een artikel met de wellicht wat tendentieuze kop: “De iPhone hype: het moeilijkst is gewoon bellen”. Viziris is, voor wie dat niet zo snel uit de naam kan opmaken, de netwerkorganisatie van en voor mensen met een visuele beperking. Op hun website zeggen ze hierover: […] Lees verder »

Accessible Minesweeper voor iPhone, iPod touch en iPad
Een aantal spelletjes is simpel maar verslavend. En voor sommige mensen is Minesweeper daar een klassiek voorbeeld van. Sinds vandaag hebben de iPhone liefhebbers er weer een keuzemogelijkheid bij, Accessible Minesweeper. Het spel kent 3 moeilijkheidsgraden en het woord unknown is voor VoiceOver gebruikers althans, een indicatie dat het nog niet bekend is wat zich […] Lees verder »

Ongezien bellen met de iPhone
Ondanks alles waar een iPhone voor gebruikt kan worden, is een van zijn belangrijkste kenmerken toch nog altijd zijn bruikbaarheid als telefoon. Het mobieltje was immers ooit gewoon bedoeld om mee te bellen. Daarom nog maar eens deze handige standaard functie beschreven, terwijl zowel VoiceOver als het schermgordijn actief zijn. ’t Is dus de bedoeling […] Lees verder »


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden