Aanbiedingen!Contact
 
Informatie voor senioren
datingsenioren (7K) Dating voor senioren
Op SeniorenGeluk.nl kunt u in een vertrouwde omgeving op een eenvoudige en veilige manier op zoek naar nieuwe contacten. Na het inschrijven kunt u rustig op zoek naar een leuke en geschikte kandidaat die voldoet aan uw zoekprofiel.
Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie
Het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie stelt zich tot doel de kwaliteit van zorg aan ouderen met psychische en psychiatrische problemen te verbeteren. Het centrum richt zich op zowel de professional als het publiek.

TaskForce: Ouderen en Arbeid
Uitzendbureau 65plus heeft sinds 1975 ervaring in de seniorenarbeidsmarkt. Innovatieve gedachten en bijbehorende acties, dat is wat ons kenmerkt en waarmee wij al vele jaren marktleider zijn in de arbeidsbemiddeling van senioren. Wij bieden actieve en vitale senioren de mogelijkheid door te werken na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

SeniorWeb
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor ťn door ouderen gebeurt.
Deze website is een ideaal vertrekpunt voor een ontdekkingsreis over het Wereld Wijde Web (www) en een veilige haven om weer terug te keren. Bezoekers kunnen er terecht voor nieuws, leerzame tips en doorverwijzingen over onderwerpen, zoals Computer & Internet, Vrije Tijd, Geld & Wonen en Gezond Leven.

Gratis online typecursus
Leer snel blind typen met 10 vingers!

MidLife
De eerste Nederlandse vacaturebank voor 50-plussers op zoek naar werk.

Seniorstartpagina.nl
Mediorweb is een informatieve en interactieve website gericht op recreatie en ontspanning binnen de doelgroep 45-plussers (medioren).

50plusplein
Site voor het uitwisselen van tips op diverse gebieden, reiservaringen, nieuws en nieuwtjes. Kortom, alles waar moderne 50-plussers zich mee bezig houden.

Seniorenchat
Chatten is niet moeilijk, iedereen kan het. Het enige wat u hoeft te doen is typen en meelezen met de teksten die anderen typen.

 Senioren.nl  
KNGF Geleidehonden zet in op virtual reality

Meekijken over de schouder van een geleidehondentrainer; vanaf nu kan dat. Beleef het straatbeeld vanuit het oogpunt van de geleidehond in opleiding en bekijk welke keuzes hij onderweg maakt om obstakels te omzeilen. KNGF Geleidehonden lanceert een virtual reality (VR)-video om inzicht te geven in het werk van de blindengeleidehond en hoe deze wordt getraind. Maak van dichtbij mee hoe de hond een toonbank in een winkel zoekt, nauwe doorgangen leert inschatten en zie hem als ‘gewone hond’ spelen met soortgenoten op het veld. KNGF Geleidehonden zet de VR-video om voorlichting te geven op scholen, bij verenigingen en op evenementen.

Levensechte ervaring geeft sterkere binding
Peter van der Heijden, hoofd Training en CliŽntenzorg bij KNGF Geleidehonden legt uit waarom voorlichting in deze vorm wordt ingezet: ‘In hun dagelijkse werk met geleidehonden horen onze trainers en geleidehondgebruikers regelmatig “wat geweldig, ik wist niet dat-ie dat ook kan” of “ongelooflijk wat die hond voor jou doet”. Er gaat vaak een wereld open als mensen van dichtbij een geleidehond aan het werk zien. Ze kennen het fenomeen wel, maar het besef van wat de hond daadwerkelijk voor zijn blinde baas doet, is vaak maar oppervlakkig. Met VR begeef je je ineens in onze wereld van de geleidehond en zijn trainer.’

Vertellen en beleven
Dennis van Plateringen, lid van het online team bij KNGF Geleidehonden, vertelt: ‘De ontwikkelingen binnen de VR-technologie zorgen ervoor dat je overal levensechte ervaringen kunt beleven, thuis op de bank, op straat of in de klas. Onze hersenen ervaren VR als werkelijkheid. KNGF Geleidehonden introduceerde eerder al de geleidehondenbeleving, een simulator op ons eigen terrein waar je op een loopband met een speciale VR-headset op beleeft hoe het is om met een geleidehond in het drukke verkeer in Amsterdam te lopen. Daarmee hebben we onze deuren opengezet en nodigen we bezoekers uit om onze organisatie te bezoeken en nader kennis te maken. Deze nieuwste VR-video doet het omgekeerde: we gaan letterlijk het land in om niet alleen over onze honden te vertellen, maar om het werk van de geleidehond op locatie echt te laten beleven.’

Samenwerking
KNGF Geleidehonden schakelde de hulp in van ontwikkelaar Purple Concepts voor het maken van de video. Samsung Nederland zorgde voor de apparatuur om de video te bekijken. De film is gratis beschikbaar via geleidehond360.nl, en is op meerdere manieren te bekijken: op de PC, tablet of smartphone en met of zonder VR-bril. De VR-bril of -viewer levert een complete ervaring voor een groot deel van de zintuigen. Voor die maximale ervaring gebruikt KNGF Geleidehonden tijdens voorlichtingsbijeenkomsten de speciale Samsung Gear VR of speciale Google Cardboard-viewers waar een smartphone in past.

KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de organisatie tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-) geŁniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

Bekijk de film op geleidehond360.nl

Het bericht KNGF Geleidehonden zet in op virtual reality verscheen eerst op Senioren.nl.


Wie vult de laatste plek van proefpersoon in?

Ontdek de smaak van de Reursle rondjes en versterk het bestaande vrijwillige proefpersonenteam met jouw komst!

We zijn op zoek naar iemand die dol op chocolade is, goede smaakpupillen heeft en prima kan overbrengen wat er mist of juist goed is aan het nieuw te ontwikkelen Reurlse rondje.

Lijkt je dit wat? Vul dan het contactformulier in, met een pakkende tekst, op de website keukenentuin.nl

Je hebt 3 weken de tijd. Vanaf?? nu!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin

Het bericht Wie vult de laatste plek van proefpersoon in? verscheen eerst op Senioren.nl.Informatie voor senioren
Ouderen en seksualiteit
Veel ouderen hebben een bevredigend seksueel leven. Ze vrijen wel minder vaak dan jongeren en kiezen voor andere seksuele activiteiten. Door veranderingen in het lichaam of ziektes verandert het seksleven wel. Het is dan zaak om te zoeken naar manieren, die nog wel kunnen en prettig zijn.


Zoek op deze website:

Gesponsorde links

 Artikelen  
Paasrecept: gekookt roerei (video)
Het paasweekend komt eraan. Wilt u iets origineels op tafel zetten tijdens de paasbrunch? Probeer dit recept eens uit..

Altijd al een eitje willen koken dat al in de schil geklutst was, maar na veel schudden tot de conclusie gekomen dat dat onmogelijk is? Het kan toch! Volg de instructies uit dit filmpje nauwgezet op, en u zult nadien een geel eitje pellen. Een originele, verrassende delicatesse voor Pasen.

Recept gekookt roerei

Lees ook: zin en onzin over eieren

Bron(nen):
  • YouTube

Lenzen veranderen mogelijk bacteriŽn in oog
Contactlenzen lijken de bacteriŽn in het oog te veranderen. Een klein onderzoek toont dat in de ogen van lensdragers meer bacteriŽn gevonden worden die normaal gesproken op de huid rond de ogen zitten.
Of dit komt door het dragen van de contactlenzen of door het contact van de vingers met de lens is nog onduidelijk. Een belangrijke vraag die het onderzoek oproept is of deze verandering in de samenstelling van de bacteriŽn de kans op een ooginfectie vergroot.
"Contactlensdragers hebben een grote kans op microbiŽle keratitis en andere ontstekingen aan het oog", vertelt hoofdonderzoeker Maria Dominguez-Bello van de New York University School of Medicine. Keratitis is een pijnlijke en mogelijk ernstige ontsteking van het hoornvlies.

Onderzoek

Voor het onderzoek bestudeerde Dominguez-Bello samen met haar collega's de bacteriŽn op het oogoppervlak en de contactlenzen van 58 onderzoeksdeelnemers op drie verschillende momenten in zes weken. Ongeveer de helft van de deelnemers droeg lenzen.
Hieruit bleek dat bij mensen die geen contactlenzen dragen de bacteriŽn in de ogen sterk verschillen van de bacteriŽn op de huid rondom. Sommige bacteriŽn waren in grotere hoeveelheden aanwezig, terwijl de onderzoekers van andere juist minder vonden. Dit in tegenstelling tot de deelnemers met lenzen, bij wie de bacteriepopulatie op de huid en ogen nagenoeg gelijk was. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift mBio.

HygiŽne

Betekent dit automatisch dat lenzen keratitis, conjunctivitis (ontsteking van het slijmvlies) en andere oogaandoeningen veroorzaken? "Dat weten we nog niet", aldus Dominguez-Bello. "Vervolgonderzoek is nodig om de rol van het microbioom op het verhoogde infectierisico te bepalen."
Het dragen van contactlenzen is nog steeds veilig. Wel is het volgens de onderzoekers van groot belang om extra aandacht te blijven besteden aan de hygiŽne van je handen en contactlenzen. Voor dat je je lenzen aanraakt moet je de handen goed wassen en na het dragen is het belangrijk om de lenzen goed schoon te maken. Slapen met lenzen in is verder onverstandig en zorg dat je de lenzen, vloeistof en je lenzenbakje regelmatig vervangt.
Bron(nen):

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden