Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
RTL-debat: Gevecht op links zonder winnaar
"Een inhoudelijk sterk debat én bij vlagen werd het spannend." Dat vindt politiek verslaggever Fons Lambie over het eerst tv-debat van RTL. D66-leider Alexander Pechtold werd door de kijkers als winnaar uitgeroepen.

Enquête kijkers: Alexander Pechtold winnaar RTL-debat
Alexander Pechtold (D66) is de winnaar van het RTL-debat tussen vijf lijsttrekkers. Dat blijkt uit een peiling van DVJ Insights onder kijkers van het debat. Asscher (PvdA) werd het minst vaak genoemd als winnaar.

VVD haakt tijdens reclameblokken in op CDA-reclame: 40 jaar later....
De reclameblokken van het RTL-debat worden handig gebruikt door de partijen. Twitteraars hebben het vooral over de inhaker van de VVD op het CDA-spotje. Na de reclame waarin 'kleine Sybrand' premier wilde worden, komt de VVD: "40 jaar later..."

Lijsttrekkers arriveren voor debat: 'Ik heb er zin in. Kom maar op'
Ze zijn gespannen, maar hebben er ook veel zin in. De lijsttrekkers zijn gearriveerd voor het tv-debat van RTL Nieuws in de Rode Hoed. Over hun tactieken willen ze niet al te veel kwijt.

Spreek je uit over het RTL Rode Hoed debat
Ben jij het eens met de stellingen in het RTL Rode Hoed debat, of juist helemaal niet? En wie van de lijsttrekkers komt het beste bij jou over? Laat het weten via het second screen.


 NU - Politiek  
Wilders rectificeert uitspraak in interview dat moordenaar Fortuyn moslim is
PVV-leider Geert Wilders heeft zondag op Twitter een uitspraak in een Duits interview gerectificeerd. Hij stelde in een interview op de Duitse televisie dat Pim Fortuyn door een radicale moslim vermoord zou zijn.

Campagne-update: Het gevecht om de kiezer is nu écht begonnen
In deze dagelijkse campagne-update word je compleet bijgepraat over alles wat je móet weten over de campagne voor de verkiezingen op 15 maart. 

Roemer en Klaver twisten over uitsluiten VVD
Lijsttrekkers Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) zijn het er niet over eens of de VVD wel of niet bij voorbaat moet worden uitgesloten bij de vorming van een volgend kabinet.

'Kiezer in provincie voelt zich niet gehoord door Tweede Kamer'
Mensen die buiten de Randstad wonen voelen zich niet gehoord door de landelijke politici. Zes op de tien kiezers van buiten de Randstad stellen dat "mensen zoals zij" geen invloed hebben op de besluitvorming. 


 Parlement & Politiek  
Loop eens binnen bij de Tweede Kamer!
DEN HAAG (PDC) - Voor het eerst is het Tweede Kamergebouw toegankelijk voor publiek tijdens het verkiezingsreces. Nu de campagnes op volle toeren draaien, is op vrijdag 24 februari ook het verkiezingsreces begonnen. Tot en met woensdag 8 maart is er in het Kamergebouw een speciale tentoonstelling te zien: 'Verkiezingen in beeld'.

De Grondwet als richtingwijzer in een verwarde samenleving
DEN HAAG (PDC) - Welke rol kunnen waarden in onze Grondwet spelen in tijd van verwarring. Die vraag proberen oud-politicus Bas de Gaay Fortman en diens kleinzoon Olivier te beantwoorden in het boek 'De Grondwetwijzer'.

Kamercommissie komt met initiatiefvoorstel om Enquêtewet te wijzigen
DEN HAAG (PDC) - De onder voorzitterschap van Ronald van Raak (SP) staande tijdelijke commissie evaluatie Wet parlementaire enquête (WEP) heeft een initiatiefvoorstel ingediend om die wet te wijzigen. Op basis van de evaluatie worden wijzigingen voorgesteld over gevorderde documenten, het besloten voorgesprek en de vertrouwelijkheid daarvan, alsmede over het verschoningsrecht.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
Europarlementariër Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiële ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geëxecuteerden Indonesië
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie Indonesiërs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit Indonesië eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden