Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan onderhandelen
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan inhoudelijk onderhandelen over de vorming van een kabinet. Dat maakte VVD-leider Mark Rutte zojuist bekend na een eerste gesprek van de vier partijen met informateur Herman Tjeenk Willink op het Binnenhof.

Martin wil humaan sterven: 'Ik voel me belazerd als Pechtold geen woord houdt'
Met een indringende oproep aan D66-leider Alexander Pechtold werd Martin Kock tijdens de verkiezingscampagne in ťťn klap het gezicht van de voorstanders van de wet voltooid leven. Nu volgt hij de formatie bezorgd: "Ik verwacht van Pechtold dat hij zijn principes niet vergeet."

Rutte wil maatregelen tegen migratie uit Afrika
Premier Rutte vindt dat de Europese Unie meer tempo moet maken met de aanpak van migratie uit Afrika. Dat zei hij na afloop van de EU-top in Brussel.

Elles werd op haar 36ste weduwe, nu helpt ze anderen met hun verdriet
Elles was nog maar 36 jaar toen haar man overleed. Haar leven stond op zijn kop, ze was eenzaam en miste steun. Daarom startte ze samen met de gemeente Zwolle het project 'Steun na partnerverlies'. Dat is zo'n groot succes dat het nu landelijk gaat.

Kabinet teruggefloten om huisdierenlijst: 'Die lijst klopt van geen kanten'
Er is jaren aan gewerkt maar de nieuwe huisdierenlijst, met daarop alle toegestane huisdieren in Nederland, komt er voorlopig niet. Staatssecretaris Van Dam is teruggefloten door de rechter. Daardoor duurt het nog zeker een halfjaar voordat de lijst wordt ingevoerd.


 NU - Politiek  
Spitsheffing NS is volgens staatssecretaris Dijksma niet logisch
Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) is geen voorstander van een spitsheffing op het spoor. Dat is een van de maatregelen waarover de NS nadenkt om de drukte in de spits te beteugelen, zo maakte het bedrijf eerder deze maand bekend.

Informateur Tjeenk Willink ontvangt nogmaals alle partijleiders
Vrijwel alle lijsttrekkers gaan maandag en dinsdag nog een keer langs bij informateur Herman Tjeenk Willink. Alleen PVV-leider Geert Wilders is er niet bij. De informateur nodigde hem wel uit, maar Wilders bedankte daarvoor.

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie starten formatiegesprekken
De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) starten volgende week met de formatie-onderhandelingen.

Deze hobbels staan VVD, CDA, D66 en ChristenUnie te wachten
De ChristenUnie is voorlopig de laatste optie voor VVD, CDA en D66 om een vierpartijenkabinet te vormen dat kan leunen op een meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer. Maar de verschillen tussen deze partijen zijn nog altijd levensgroot. Welke hobbels zullen de partijen moeten nemen?


 Parlement & Politiek  
Vanaf woensdag onderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en CU
DEN HAAG (PDC) - Vanaf woensdag beginnen onderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over vorming van een kabinet. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de vier fractievoorzitters gisterenavond onder leiding van informateur Tjeenk Willink hadden.

Eerste gesprek tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie
DEN HAAG (PDC) - Informateur Tjeenk Willink ontvangt de partijleiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

D66 praat met ChristenUnie, PvdA sluit deelname aan kabinet met motorblok uit
DEN HAAG (PDC) - D66-leider Alexander Pechtold gaat woensdagavond met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers praten over de vorming van een kabinet. Dat zei hij na een gesprek met informateur Tjeenk Willink en met de fractieleiders Rutte, Buma en Segers.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geŽxecuteerden IndonesiŽ
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie IndonesiŽrs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geŽxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit IndonesiŽ eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden