Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
Oud-staatssecretaris Linschoten (VVD): 'In slechtste scenario over drie weken dakloos'
"Ik ben onzorgvuldig geweest, maar ik heb nooit opzettelijk de boel willen belazeren. De Belastingdienst heeft mij volledig uitgerookt." Dat zegt Robin Linschoten tegen RTL Nieuws. De voormalig VVD-staatssecretaris is verwikkeld in een grote fraudezaak.

Vrouw die Rutte met dood bedreigde voor de rechter: 'Ze heeft spijt'
Ze had het in een opwelling gedaan. Nu heeft ze spijt. De 47-jarige Eveline de V. krijgt vandaag te horen wat haar straf wordt voor de doodsbedreiging die ze deed aan het adres van premier Rutte. Haar advocaat vindt dat de zaak te hoog wordt opgenomen en eist vrijspraak.

Tenminste ťťn Nederlandse jihadist raakt Nederlandse nationaliteit kwijt
Tenminste ťťn uitgereisde jihadist raakt waarschijnlijk zijn Nederlandse nationaliteit kwijt. Dat schrijft minister Blok van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer. Sinds maart kan de minister het paspoort intrekken van uitgereisde jihadstrijders die nog niet zijn veroordeeld.

Verpleegster Geralda doet noodkreet: 'Meneer Rutte, u bent echt veel te ver gegaan'
"Jullie zijn al jaren de zorg kapot aan het maken. Meneer Rutte u bent echt veel en veel te ver gegaan." Omdat de problemen zo groot zijn geworden, doet de Leerdamse verpleegster Geralda op Facebook een emotionele oproep aan premier Rutte. Ze krijgt vanuit het hele land bijval en ook premier Rutte reageert.

Premier Rutte reageert op noodkreet
Premier Mark Rutte reageert op noodkreet verpleegster.


 NU - Politiek  
VVD-Kamerlid Duisenberg vertrekt vijf maanden na verkiezingen uit Kamer
VVD?er Pieter Duisenberg verlaat vijf maanden na de verkiezingen de Tweede Kamer. De VVD-woordvoerder voor Onderwijs verruilt zijn Kamerlidmaatschap om per 1 oktober aan de slag te gaan als voorzitter van de Vereniging van Universiteiten.

'Rijk moet royaal bijdragen aan sanering fosforfabriek Thermphos'
Het kabinet moet royaal bijdragen aan de schoonmaak van het terrein van de fosforfabriek van het failliete Thermphos in Vlissingen.

VVD legt wensen PvdA over hogere lerarensalarissen voor aan formatiepartners
De VVD bespreekt de PvdA-wens om al in de komende begroting geld uit te trekken voor hogere lerarensalarissen met de andere formerende partijen CDA, D66 en ChristenUnie. 

Gemeenten willen noodfonds voor getroffen pluimveehouders
Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.


 Parlement & Politiek  
Pieter Duisenberg (VVD) verlaat Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg verlaat per 1 september de Tweede Kamer. Hij wordt voorzitter van de Vereniging van Universiteiten.

Formatie gaat verder buiten Den Haag
DEN HAAG (PDC) -De formatieonderhandelingen zullen na vandaag op het landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum verdergaan.

Rutte II langstzittende kabinet sinds WOII
DEN HAAG (PDC) - Vanaf 20 augustus 2017 is het kabinet-Rutte II het langstzittende kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Met 1749 dagen verslaat Rutte II het oude record van 1748 dagen, dat op naam stond van het kabinet-Lubbers III.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geŽxecuteerden IndonesiŽ
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie IndonesiŽrs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geŽxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit IndonesiŽ eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden