Contact

 

 RTL RSS feeds  
Minister Blok betreurt 'te harde woorden' over Suriname
Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zegt zijn opmerkingen over de 'mislukte staat' Suriname en de multiculturele samenleving te betreuren. "Ik heb te scherpe uitspraken gedaan. Dat had ik niet moeten doen", zegt Blok in een reactie tegen RTL Nieuws.

Minister Blok noemt Suriname 'een mislukte staat'
Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) noemt Suriname een 'mislukte staat' vanwege 'de etnische opdeling'. Ook zegt hij geen enkel multicultureel land te kennen waar mensen vreedzaam met elkaar leven.

Premier Rutte over 'wiebelende' Juncker: 'Of hij naar drank rook? Jongens, hou op. Nee!'
Een dag nadat de beelden van een zwalkende Jean-Claude Juncker de wereld overgingen, herhaalt premier Mark Rutte zijn woorden: "Feit is dat Juncker een serieus probleem heeft met zijn rug." Of de voorzitter van de Europese Commissie naar drank rook? "Hou op zeg. Nee!"

OM stopt onderzoek naar schenking flat Pechtold
Het Openbaar Ministerie (OM) stopt het onderzoek naar de schenking van een appartement aan D66-leider Alexander Pechtold.

Minister: 'Heel goed idee om reservisten in te zetten bij dreiging'
Minister Ank Bijleveld vindt het een 'heel goed idee' om reservisten in te gaan zetten als er een ernstige terreurdreiging is. "Ik ben nog geen roosters aan het opstellen, maar dit zijn heel betrouwbare en goede mensen." Parlement & Politiek  
Roald van der Linde beŽdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Roald van der Linde is vandaag beŽindigd als lid van de Tweede Kamer. Hij neemt plaats in de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Dit jaar geen Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag
DEN HAAG (PDC) - Op voorstel van Tweede Kamervoorzitter Arib gaan de Algemene Politieke Beschouwingen dit jaar niet door. Dat omdat er nog geen kabinet is om mee te debatteren. Na afloop van de kabinetsformatie zal wel gedebatteerd worden over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet.

Tweestrijd om voorzitterschap PvdA
DEN HAAG (PDC) - Twee kandidaten hebben zich gemeld voor de strijd om het voorzitterschap van de PvdA. De wethouder van Zwolle, Nelleke Vedelaar, neemt het op tegen het duo Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk, medewerker van de PvdA in het Europees Parlement. Maandag was de uiterste inschrijvingsdatum; er waren geen andere kandidaten.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden