Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
Rutte meets Trump: 'Pas op Rutte, The Donald is binnen 20 seconden verveeld'
Who is Mark Rutte? De kans is groot dat Donald Trump nu nog geen idee heeft, maar daar moet vandaag verandering in komen. Premier Rutte gaat The Donald voor het eerst ontmoeten. Hoe maakt onze premier indruk?

Chaos bij formatie: 'Wat dachten ze? Dat we gezellig zouden gaan zingen?'
Het is een oude vakbondswijsheid: je begint pas een staking als je weet hoe je er met de andere partijen weer uitkomt. Die oude wijsheid lijken de onderhandelaars van VVD, CDA, VVD en D66 bij deze kabinetsformatie te zijn vergeten. Hoe kon de formatie zo ontsporen? Een terugblik.

Geen achterkamertje maar strandtent decor van formatieoverleg Rutte en Pechtold
Om uit de impasse te komen, hebben Alexander Pechtold en Mark Rutte vandaag koffie gedronken bij strandtent Werelds in Scheveningen. "Ze waren heel aardig. Het zag er gezellig uit", zegt strandtenteigenaar Marco Seitz.

Asscher wil vandaag debat over impasse formatie
PvdA-leider Lodewijk Asscher wil vandaag nog in debat over de vastgelopen formatie. Hij vindt dat het tijd is voor VVD, CDA, D66 en GroenLinks om te 'stoppen met verstoppertje' spelen.

D66 wil geen nieuw gesprek met VVD, CDA en CU
D66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij vannacht laten weten.


 NU - Politiek  
Rutte geeft formatie met D66 en CU niet op
VVD-leider Mark Rutte is niet van plan een coalitie met de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie af te schrijven.

Schippers wil door met verkenning formatie
Informateur Edith Schippers is nog niet van plan het eindverslag van de laatste formatiepoging naar de Tweede Kamer te sturen. Hoewel de formatie in een impasse is beland, wil Schippers verder met de verkenning van een nieuw kabinet.

Kabinet incasseert tegenvallers begroting, maar behoudt overschot
Het kabinet moet forse tegenvallers op de begroting incasseren, maar er blijft volgend jaar en de jaren erna een begrotingsoverschot. Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn woensdagochtend benadrukt.

Totale patstelling in formatie, wat is er nog wel mogelijk?
Nadat eerder de formatie al in een impasse leek te zijn beland, heeft informateur Edith Schippers nu echt een zware taak. Welke mogelijkheden om tot een kabinet te komen zijn er nog?


 Parlement & Politiek  
Impasse dreigt in kabinetsformatie
DEN HAAG (PDC) - D66 wil niet nog een keer met de ChristenUnie praten, nadat gisteren bleek dat er voor die twee partijen onvoldoende basis is voor samenwerking. VVD en CDA willen nog een keer met beide partijen om tafel, maar Alexander Pechtold voelt daar niet voor.

Oud-CDA Tweede Kamerlid Niny van Oerle overleden
DEN HAAG (PDC) - Jongstleden maandag is in Haarlem op 82-jarige leeftijd Niny van Oerle overleden. Zij was vierenhalf jaar Tweede Kamerlid voor het CDA (2002-2006).

Van Raak (SP) heeft voorstel tweede lezing correctief referendum ingediend
DEN HAAG (PDC) - SP'er Ronald van Raak heeft het voorstel in tweede lezing ingediend over het correctief referendum. PvdA en GroenLinks lieten weten, vanwege veranderde inzichten, niet meer bereid te zijn dat te doen.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geŽxecuteerden IndonesiŽ
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie IndonesiŽrs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geŽxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit IndonesiŽ eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden