Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
Onderzoek naar verdachte tbs'er, zou 'ongeschikt zijn' voor verlof
Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de behandeling van de tbs'er die wordt verdacht van het doden van twee mensen in Arnhem. De man zou recent al drie keer een geweldsdelict hebben gepleegd in en buiten de kliniek en nog lang niet toe zijn aan werkzaamheden buiten.

Minister Blok: geen lekken meer in beveiligingsteam Wilders
Er zitten niet meer lekken in het team dat Geert Wilders beveiligt. De extra controle van alle medewerkers van de DBB heeft geen extra risico's aan het licht gebracht.

Schippers maandag klaar met verkenning
Edith Schippers is maandagochtend klaar met haar verkenning van de mogelijkheden voor de vorming van een nieuwe regering. VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben haar laten weten verder te willen onderhandelen over de vorming van een kabinet.

Kuzu was moe van Turkijevragen en meed daarom media
Tunahan Kuzu, voorman van de partij DENK, is tijdens de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije bewust niet op tv of radio geweest omdat hij geen trek had in vragen daarover.

'Kans op GroenLinks in kabinet blijft klein'
VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan volgende week onderhandelen over de vorming van een regering. Garanties voor succes zijn er absoluut niet, benadrukt politiek commentator Frits Wester. "De kans op succes van deze poging blijft klein."


 NU - Politiek  
Asscher houdt vast aan regeling ontslag zieke werknemers
Bedrijven gaan gezamenlijk en niet langer apart opdraaien voor de vergoeding voor werknemers die na twee jaar ziekte worden ontslagen. Het kabinet houdt vast aan dit plan, ondanks felle kritiek van de Raad van State.

Blok wil screening van politie uitbreiden na incident met beveiliger Wilders
Demissionair minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) wil de screening van politiemensen uitbreiden. Hij kijkt daarbij onder meer naar de mogelijkheid om politieambtenaren continu te screenen.
 

VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan onderhandelen over vormen coalitie
VVD, CDA, D66 en GroenLinks praten volgende week verder over de vorming van een nieuwe coalitie.

Meldpunt krijgt 110 klachten over stembureaus en stembiljet
Het Meldpunt Onbeperkt Stemmen heeft 110 meldingen gehad van mensen met een beperking over de slechte toegankelijkheid van de stembureaus. Ook kwamen er veel klachten binnen over het stembiljet.

 


 Parlement & Politiek  
Voorzitter Eerste Kamer ontvangen door verkenner Schippers
DEN HAAG (PDC) - Ankie Broekers-Knol, de Voorzitter van de Eerste Kamer, heeft vandaag een informatief gesprek gehad met verkenner Edith Schippers in het gebouw van de Tweede Kamer.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks willen samen om formatietafel
DEN HAAG (PDC) - Naar aanleiding van het gesprek met verkenner Schippers vanmorgen, hebben de partijleiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks aangegeven bereid te zijn om verder te praten. Ze willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn samen een kabinet te vormen. Wel benadrukten alle vier de partijleiders dat er grote verschillen zijn tussen de standpunten van hun partijen.

BeŽdiging nieuwe Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Vanaf 13:00 uur is de eerste vergadering van de nieuwe Tweede Kamer begonnen. Als eerste is de tijdelijke Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) beŽdigd. Direct hierna is de beŽdiging van de overige nieuwe Tweede Kamerleden begonnen.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geŽxecuteerden IndonesiŽ
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie IndonesiŽrs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geŽxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit IndonesiŽ eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden