Aanbiedingen!Contact

 

 RTL RSS feeds  
EY doet onderzoek naar werk van accountant bij Keizer-deal
Accounts- en adviesorganisatie EY stelt een onderzoek in naar de werkzaamheden van accountant Marcel de Kimpe. Hij was betrokken bij de omstreden deal van VVD-voorzitter Henry Keizer.

VVD worstelt met integriteit door omstreden deal voorzitter Keizer
De integriteitscommissie van de VVD moet zich snel buigen over de kwestie rondom partijvoorzitter Henry Keizer, vinden verschillende VVD'ers. De ophef over een zakelijke deal van hem is schadelijk voor de partij, zeggen ze. VVD-ministers wachten de uitleg van Keizer af.

Verruimen vaderverlof: bonden blij, werkgevers woedend
Vakbonden vinden het fantastisch, werkgevers zien er niets in: het Europese plan om het vaderschapsverlof op te rekken naar minimaal tien dagen, lokt wisselende reacties uit.

Interview koningspaar maakte indruk op Rick Nieman: 'Zie nog de tranen bij MŠxima'
"MŠxima die emotioneel wordt als het over prins Friso gaat. Dat is me echt bijgebleven." Rick Nieman had vier jaar geleden het eerste grote tv-interview met het koningspaar. "We mochten echt alles vragen."

VVD-voorzitter Keizer onder vuur: dit is wat we weten
Partijvoorzitter Henry Keizer van de VVD is ernstig in opspraak geraakt. De rechterhand van Rutte heeft zich volgens onderzoeksjournalisten van Follow the Money schuldig gemaakt aan zelfverrijking bij een zakelijke transactie in 2012. Daarbij zou hij een miljoenenbedrijf voor een schijntje hebben overgenomen. Wij praten je even bij.


 NU - Politiek  
EuroparlementariŽrs willen geen controle op toelage
EuroparlementariŽrs zien niets in een verplichting om een accountant te laten controleren hoe ze hun onkostenvergoeding uitgeven. De leden krijgen jaarlijks naast hun brutosalaris van ongeveer een ton ruim 50.000 euro voor algemene onkosten, belastingvrij.

Topambtenaren pleiten voor inperking instroom arbeidsongeschiktheid
Het kabinet kan meer doen om te voorkomen dat werknemers gebruik gaan maken van een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat schrijven topambtenaren van meerdere ministeries woensdag aan het kabinet.

VVD-ministers wachten uitleg partijvoorzitter Keizer af in ophef om zakendeal
De bewindslieden van de VVD wachten af wat de uitleg is van de in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer. Volgens journalisten van Follow the Money heeft Keizer niet integer gehandeld bij een zakendeal.

Geen onderscheid naar leeftijd bij maatregel tegen AOW-gat Defensie
De maatregelen die demissionair minister Jeanine Hennis van Defensie heeft getroffen om het AOW-gat van voormalige burgermedewerkers van Defensie te repareren zijn volgens de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in orde.


 Parlement & Politiek  
Milieucommissies formatiepartijen maken afspraken over milieuplannen
DEN HAAG (PDC) - De milieucommissies van de formatiepartijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben een akkoord bereikt over verschillende milieuplannen. Hoewel de voorstellen geen formele status hebben, kunnen de afspraken, aldus de commissies, in de formatieonderhandelingen worden meegenomen.

919 stemmen van Nederlanders in het buitenland te laat binnen
919 enveloppen met stembiljetten uit het buitenland zijn te laat per post ontvangen. Het gaat om ruim 1,3 procent van de 69132 geregistreerde kiezers die bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen vanuit het buitenland mochten stemmen. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente Den Haag, die het stembureau is voor Nederlanders die in het buitenland stemmen.

Oud-Rekenkamerpresident Saskia Stuiveling overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 20 april is op 71-jarige leeftijd Saskia Stuiveling overleden. Zij was 16 jaar president (1999-2015) van de Algemene Rekenkamer, na in 1984 tot lid te zijn benoemd. Daarvoor was zij onder meer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het tweede kabinet-Van Agt (1981-1982).


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google

 PvdA Weblog  
PvdA pakt loonkloof man en vrouw aan

Vrouwen in Nederland verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde of gelijkwaardig werk. Het wordt hoog tijd deze ongelijkheid aan te pakken. Daarom heb ik een initiatiefwetsvoorstel (pdf) ingediend waarmee vrouwen en mannen voor gelijk werk gelijk beloond worden. Ondernemingsraden krijgen in mijn voorstel de gegevens over (on)gelijke beloning op tafel en meer inspraak, zodat bedrijven beleid maken tegen ongelijke beloning voor gelijk werk, zich bewuster worden van deze ongelijkheid en de transparantie en controle op beloningsongelijkheid wordt verstevigd.


Racisme in Haagse wijk is schokkend

Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd. Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde, naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat 'allochtonen hier niet thuis horen' en 'als ze komen, dan vragen ze erom'. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.


Meer zekerheid over zorg

De PvdA is blij met de zorgafspraken die zijn gemaakt. Hiermee krijgen mensen meer zekerheid over zorg. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor de langdurige zorg. Met name voor dagbesteding en zorg in een instelling. Met de dagbesteding zorgen we ervoor dat kwetsbare groepen zoals dementerende ouderen en gehandicapten langer thuis kunnen blijven wonen. Als thuis wonen echt niet meer gaat, blijft een plek in een zorginstelling beschikbaar. De PvdA heeft zich hier sterk voor gemaakt. We bieden mensen hierdoor meer zekerheid en werken tegelijkertijd aan vooruitgang door verder te gaan met de zo noodzakelijke zorgvernieuwing. SP :: headlines  
Regering en neppositie vergroten opnieuw de tweedeling
Dat zegt SP-leider Emile Roemer naar aanleiding van de uitgelekte plannen van de regering en de drie gedoogpartijen voor de begroting van volgend jaar. Roemer: 'De regering en de neppositie kunnen nu kiezen voor investeringen in de economie, zodat meer mensen aan het werk raken. Die keuze maken zij niet. Wel kiezen de vijf partijen ervoor om de tweedeling te vergroten door onder andere de zorgpremie te laten stijgen en het eigen risico te verhogen. Nu al kunnen een miljoen mensen hun zorgrekening niet meer betalen. Deze problemen worden dankzij VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP nog veel groter.'

Van Gerven: Gelijke behandeling voor kinderen geŽxecuteerden IndonesiŽ
SP-Kamerlid Henk van Gerven ontving dinsdag drie IndonesiŽrs wier vaders in de jaren ?40 standrechtelijk zijn geŽxecuteerd door Nederlandse militairen. Van Gerven: ?Deze mensen willen een zelfde schadevergoeding van de Nederlandse staat als enkele weduwen uit IndonesiŽ eerder al kregen. Vanwege het grote leed dat hen is aangedaan, ondersteun ik dit van harte. Nederland heeft een ereschuld in te lossen.?

Bied uitgeprocedeerde asielzoekers menswaardige opvang
SP, ChristenUnie en GroenLinks presenteren vandaag een gezamenlijk initiatief om het proces van opvang en terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen te verbeteren. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Van Ojik (GroenLinks) willen werken aan een echte oplossing voor asielzoekers die nu nog afhankelijk zijn van initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtgarage. De initiatiefnemers willen voorkomen dat meer asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Onder andere door het verzorgen van goede opvang voor mensen zonder verblijfsrecht die ook niet terug kunnen keren naar het land van herkomst.


 VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden