Algemeen
  Publieke omroep
  Commerciële omroep
  Regionale omroep
  Lokale omroep
  Online omroep

  Voice-overs  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  Contact 

TV op uw PC
Bekijk onlangs uitgezonden tv-programma's op uw PC:


Uitzending bijwonen...
Wilt u eens een televisie-uitzending bijwonen? Klik dan hier

... of zelf meedoen
Voor een heleboel programma's worden kandidaten en deelnemers gezocht. Interesse? Klik dan hier


 BM  
BEAU VAN ERVEN DORENS OMROEPMAN VAN HET JAAR 2018

?Ik stond er niet ver vanaf om te zeggen: ik hou er gewoon helemaal mee op. Niet uit een gevoel van depressie, maar omdat ik veel te veel van het leven hou om iets te doen waar ik niet gelukkig van word,? vertelt hij in BM. Toch belde Beau van Erven Dorens, ?de kat met zeven levens? zoals hij zichzelf typeert, na zijn frustrerende vertrek bij SBS uiteindelijk met RTL-directeur Erland Galjaard, die hem een nieuwe kans gaf. Gelukkig maar, want de Omroepman van het Jaar constateert lachend ?weer als een welpje zo blij te zijn in deze business.?

De redactie van BM gaat er geen gewoonte van maken om de winnaar van de Gouden Televizier-Ring ook maar meteen te kronen tot Omroepman van het Jaar, maar kon en wilde er ditmaal niet omheen. Net als Floortje Dessing twee jaar geleden verdient Beau van Erven Dorens niet alleen alle lof van het Nederlands tv-publiek, maar ook van dit mediavakblad voor zijn positieve stempel op het (bijna) afgelopen jaar.

Opnieuw uitgevonden
Je kunt zeggen dat de tv-personificatie van de uitdrukking ?twaalf ambachten, dertien ongelukken? zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Verguisd en vergeten, maar in 2018 weer helemaal opgestaan. Zelfs meer dan dat: Beau bewijst dat integere, betekenisvolle tv niet alleen maatschappelijk effect kan hebben, maar ook commercieel succesvol is. Kijkcijferkanon van RTL met daklozenproblematiek en instellingsellende, wie had dat kunnen denken?

Met The Amsterdam Project en The Rotterdam Project en Beau Five Days Inside legt Van Erven Dorens niet alleen de vinger op de gevoelige plek, maar probeert hij ook daadwerkelijk iets te veranderen. ?De realiteit is echt wreed in een hele rijke samenleving en die wil ik graag laten zien.? Oorlogsveteranen, ouderen, 400.000 kinderen die in armoede opgroeien, asielzoekers, Beau trekt zich hun lot allemaal aan en gaat er nieuwe tv-programma?s over maken. De brallende entertainer en showman van weleer is een invoelende, activistische documentairemaker geworden met een enorme gunfactor. En dat is meer dan genoeg om zich Omroepman van het Jaar 2018 te mogen noemen.

De winnaars

De lijst met Omroepmannen en ?vrouwen van het Jaar ziet er in chronologische volgorde als volgt uit:

1991                          Boudewijn Paans

1992                          Aart Geurtsen

1993                          Freddy Thyes

1994                          Lejo Schenk

1995                          Paul Witteman

1996                          Fons van Westerloo

1997                          Joop van den Ende

1998                          Burny Bos

1999                          John de Mol

2000                          Frits Barend & Henk van Dorp

2001                          Arthur Valkieser

2002                          Cathy Spierenburg

2003                          Peter R. de Vries

2004                          Gerard Timmer

2005                          John de Mol

2006                          Paul de Leeuw

2007                          Ton F. van Dijk

2008                          Tina Nijkamp

2009                          Linda de Mol

2010                          Erland Galjaard

2011                          John de Mol

2012                          Matthijs van Nieuwkerk

2013                          Bert Habets

2014                          Jan Slagter

2015                          Humberto Tan

2016                          Floortje Dessing

2017                          Eva Jinek

2018                          Beau van Erven Dorens

In BM 379 komt Beau van Erven Dorens uitgebreid aan het woord. Hij siert ook de cover van het blad, dat vanaf 13 december eenmalig verkrijgbaar is in de losse verkoop. Behalve voor de Omroepman van het Jaar heeft de extra dikke editie van hét mediavakblad ook plaats ingeruimd voor onder andere een interview van Harm Edens met NOS-directeur Gerard Timmer en voor Wendy van Dijk in de serie Vakvrouw.

Bron: BM Mediajournaal.nl  
Mediajournaal.nl stopt
Mediajournaal.nl stopt. Na 13 jaar, inclusief de start als Medialog en enkele onderbrekingen, is het mooi geweest en komt er een eind aan dit weblog over mediazaken. Alle (trouwe) bezoekers bedankt voor het bezoek en de reacties.

Kijkcijfers zaterdag: SBS6 opnieuw gedegradeerd tot vierde zender
#AYNIL 1.9mln #WIDM 1.8 #WeetIkVeel 1.7 #Kassa 1.2 #Schaatsen 1.2 #Moltalk 1.0 #Cojones 761K #VerborgenVerleden 685 #Campinglife 723 #Buutvrij 566 #RTL4 23.1 #NPO1 19.2 #NPO2 10.6 #SBS6 6.8

BinnensteBuiten krijgt weekendeditie
Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten, dat in de plaats kwam van Man bijt Hond, krijgt nu ook een weekendeditie. Hierin worden een aantal ‘hoogtepunten’ uit de afgelopen week getoond. BinnensteBuiten is vanaf 5 oktober 2015 iedere werkdag om 18.50 op NPO 2 te zien en heeft inmiddels een grote groep vaste groep kijkers aan zich gebonden, […]

BNR maakt programma over Europese thema?s
Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk krijgen vanaf vandaag een eigen radioprogramma op BNR. Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU zijn ze elke zaterdagmorgen om 12 uur te horen in Boekestijn vs. De Wijk. In het programma debateren beide heren met elkaar en een speciale gast over Europese ontwikkelingen. Het programma wordt gepresenteerd […]RadioDagBlad

Radiodagblad.nl, ´de plek op internet met het laatste en heetste radionieuws in de Benelux´. Verslaggevers en radiomakers loggen hier dagelijks over het magische medium; radio.

Tv-Facts
Nieuwtjes uit de wereld van de televisie.

Kinderradio.fm

Kinderradio is het radiostation voor kids van 3 tot 9 jaar in Nederland en Vlaanderen

Kinderkast

De Kinderkast-televisieprijzen zijn belangrijke onderscheidingen voor de beste kindertelevisie-programma's. In het najaar kunnen kinderen zelf stemmen. Verder is er een discussieforum waar kinderen hun mening over televisie kunnen geven.TV College

Jij bent op zoek naar de manier om je professioneel met televisie bezig te gaan houden.
Het TVCollege geeft je die kans d.m.v. opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.
GoogleDe Loden Leeuw
De Loden Leeuw
Met de publieksprijs 'Loden Leeuw' kunt u reclamemakers laten weten wat u vindt van de soms belerende, denigrerende of simpelweg smerige reclames die op televisie worden uitgezonden. Kortom: Welke reclame vindt u de meest irritante die in het afgelopen jaar is uitgezonden? (Loden Loekie)Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden