Aanbiedingen!


  Overzicht
  Atletiek
  Autosport
  Basketbal
  Betaald voetbal
    Ajax
    FC Utrecht
    PSV
    Vitesse
  Voetbal divers
  Cricket
  Darten
  Duiken
  Golf
  Hardlopen
  Hockey
  Judo
  Media
  Motorsport
  Paardensport
  Schaatsen/ijshockey
  Schaken
  Squash
  Tafeltennis
  Tennis/badminton
  Vechtsport
  Volleybal
  Watersport
  Wielrennen
  Tour de France 
  Wintersport
  Zwemmen


  Contact 
 NOS Sport  
Brennauer verslaat Klein en Van Dijk in sprint

Lisa Brennauer heeft de derde etappe in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Duitse was in de sprint in Stadskanaal net iets sterker dan haar landgenote Lisa Klein en de Nederlandse Ellen van Dijk.

Lang leek het erop dat een groep van negen wielrensters om de dagzege in het Groningse veengebied mocht strijden. Het peloton gaf het negental de zegen, maar naarmate de finish in zicht kwam, slonk de voorsprong toch. De 19-jarige Nicole Steigenga werd als laatste opgeraapt.

In de sprint ging Anna van der Breggen als eerste aan, maar Brennauer denderde haar voorbij en bleef de rest voor. Van Dijk had aan haar derde plaats genoeg om klassementsleider te blijven.


Haase komt ergernissen te boven in Davis Cup

Het Nederlandse Davis Cup-team heeft in Zenica een 1-0 voorsprong genomen tegen BosniŽ-Herzegovina. De winnaar speelt om promotie naar de wereldgroep. Robin Haase won met 6-4, 6-2, 5-7, 6-3 van Mirza Basic.

De nummer 48 van de wereld verloor in 2016 op Australian Open nog van de BosniŽr, maar was ditmaal in de eerste twee sets oppermachtig tegen de mondiale nummer 170.

Ergernissen

In de derde set ging het toch even mis. Haase ergerde zich groen en geel aan het rumoerige publiek en aan de warrige beslissingen van de scheidsrechter en leverde de set in.

Haase herstelde zich direct in de vierde set, liep uit naar 3-0, gaf die break weer weg, maar sloeg op 3-5 alsnog toe.
Boeken over sport

Zoek op deze website:

 Telegraaf.nl - Telesport  
Pijnlijke blessure Fosu-Mensah in Manchester-derby

Timothy Fosu-Mensah zal de vijf minuten die hij mee mocht doen in de Manchester-derby niet snel vergeten. De Nederlandse verdediger van Manchester United liep een pijnlijke blessure op.


Beladen derby kent geen winnaar

De derby in Manchester heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Het immer beladen duel tussen City en United eindigde in 0-0. Daardoor bleef het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst één punt in het voordeel van City, dat op de vierde plek staat. Die plek in de eindstand is goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League.


Van Gerwen houdt woord en sloopt Lewis

"Het wordt sloopwerk", waarschuwde Michael van Gerwen zijn tegenstander Adrian Lewis vooraf al. Het Brabantse dartsfenomeen, balend van zijn gelijkspel tegen Dave Chisnall eerder op de avond, hield woord: 7-0.


Dure nederlaag 'Barney' in Birmingham

Raymond van Barneveld had bij een zege uitstekende zaken gedaan, maar het zat er donderdagavond tegen Gary Anderson niet in. De Schot klopte de Nederlander met 7-4 en zette zo een flinke stap op weg naar de halve finales.


Van Gerwen moet nog even wachten op 30.000 euro

Het is in Birmingham niet de avond van Michael van Gerwen. Het Brabantse dartsfenomeen had, als alles zijn kant op was gevallen, 30.000 euro mogen bijschrijven, maar zover kwam het niet.


Van Gerwen laat punt liggen in 'makkie'

Michael van Gerwen had donderdagavond statistisch gezien een makkie in de Premier League Darts, maar daar bleek in de praktijk niets van. Dave Chisnall, die pas twee van zijn 23 duels met de Nederlander niet verloor, bleek in Birmingham in een prima vorm en had zelfs kunnen winnen. Uiteindelijk werd het: 6-6.