Aanbiedingen!
Landelijk

Regionaal

Economisch

Sport

Zorg / gezondheid

Politiek

Kunst & cultuur

Juridisch

Wetenschap

ICT


Google
Deze site Web


 
 RSS - Nieuws  
Makkelie fluit bekerfinale tussen AZ en Vitesse
De bekerfinale tussen AZ en Vitesse staat komende zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Periodekampioen Cambuur hofleverancier met zes spelers
Wekelijks beoordelen de VI-correspondenten de Jupiler League-spelers. Tarik Tissoudali was de beste van allemaal met Jergé Hoefdraad als goede tweede.

Johan Cruijff Quiz: veertien vragen over de nummer 14
De vorig jaar overleden Johan Cruijff zou vandaag 70 jaar zijn geworden. Daarom een quiz over de allergrootste voetballer die Nederland ooit had.

Conte: 'Het gaat niet om wie het meeste geld uitgeeft'
Antonio Conte benadrukt dat geld niet de grootste factor is bij succes, waarmee hij verwijst naar de investeringen van de concurrentie uit Manchester. NOS Sport  
Kranten eensgezind: 'emotionele avond' United en 'kansloos' Ajax

De Nederlandse en Engelse media zijn een dag na de Europa League-finale duidelijk: Ajax was kansloos en voor United was het een emotionele avond. In Zweden won de ploeg van trainer José Mourinho met 2-0 van de Amsterdammers.

In Nederland ligt de nadruk vooral op de speelstijl van de United-coach en het feit dat Ajax niet kon omgaan met de tactiek van Mourinho. Het Parool kopt: 'Kansloos Ajax verliest finale van sluwe vos Mourinho'.

Geen wedstrijd

Volgens de Amsterdamse krant 'werd het nooit écht een wedstrijd. Ajax verloor van doorgewinterde profs uit de Premier League, maar vooral van hun coach.'

Ook het AD heeft het over het spel dat United speelde in de finale: 'Ajax tactisch en fysiek afgetroefd in typische Mourinho-stijl.' Telesport kopt: 'Deceptie voor Ajax in finale'.

Emotie in Engelse kranten

Waar in Nederland vooral de nadruk ligt op het spel van Ajax en United, gaat de aandacht in Engeland vooral uit naar 'de emotionele overwinning' van United, twee dagen na de terroristische aanslag in Manchester.

Zo schrijft Manchester Evening News: 'deze prijs is voor hen' en spreekt The Sun over 'een emotionele avond in Stockholm'. De Daily Star schrijft: 'de trots van Manchester'.

The Mirror complimenteert Mourinho met het spel van United dat 'vanuit het hart speelde om de gevoelens uit de stad een plaats te geven'. AD:sport  
Primeur in België: renner uitgesloten voor rijden op fietspad

Barcelona steunt veroordeelde Messi door dik en dun

'GP van Monaco is altijd supermooi, nooit saai'

Hamilton snelste in eerste vrije training Monaco, derde tijd Verstappen


 VK:Sport  
Mourinho noemt zege tegen Ajax zijn belangrijkste trofee

Ajax wilde een meeslepende finale spelen, maar Manchester was in alle facetten van het spel beter

Aftellen tot Europa League-finale: Amsterdam is vol, 'wees creatief'

Google

 Nieuws.nl  
Meer orgaandonaties dan ooit tevoren

271 mensen hebben vorig jaar organen afgestaan na hun dood. Dat is meer dan ooit tevoren. Dat meldt de Nederlandse Transplantatiestichting vrijdag. Deze 271 orgaandonoren hebben 782 orgaantransplantaties mogelijk gemaakt, doordat hun organen naar meerdere ontvangers gingen.

Er staan minder mensen op de wachtlijst voor een donororgaan dan vorig jaar aan het begin van het jaar: 1041 nu tegenover 1149 begin 2014. Dat is een daling van negen procent. Vorig jaar zijn meer harttransplantaties uitgevoerd (van 38 naar 50), maar de wachtlijst voor een nieuw hart is toch gegroeid.

De NTS spreekt van een ‘trendmatige stijging van het aantal orgaandonoren’ en denkt dat dat te wijten is aan de manier waarop orgaandonatie in ziekenhuizen geregeld is en aan de aandacht voor het belang van donatie.

Het bericht Meer orgaandonaties dan ooit tevoren verscheen eerst op Nieuws.nl.


Storm houdt containerschip buitengaats

Door de hevige storm komt het grootste vrachtschip, de CSCL Globe, zaterdagmorgen niet aan in de haven van Rotterdam. Het is volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam nog onduidelijk wanneer het schip wel de haven binnen gaat varen.

Inmiddels is er veel belangstelling voor het andere grootste schip in zijn soort, de Pieter Schelte, dat donderdag aan de Tweede Maasvlakte afmeerde. Honderden mensen, op zee en langs de kade, zagen inmiddels het enorme gevaarte van 382 meter lang en 124 meter breed liggen.

Het bericht Storm houdt containerschip buitengaats verscheen eerst op Nieuws.nl.


Nabestaanden MH17 willen lering voor toekomst

De Stichting Vliegramp MH17 wil vooral dat er goed onderzoek wordt gedaan naar de veiligheidssituatie in het luchtruim boven het oosten van Oekraïne rond het moment dat het toestel van vlucht MH17 daar hoogstwaarschijnlijk werd neergeschoten. “Er moet duidelijkheid komen over wat wel en niet goed is gegaan”, benadrukt voorzitter Piet Ploeg. “Dat is heel belangrijk om lessen te leren, zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren.”

Ploeg reageert hiermee op de brief van het kabinet, waarin staat dat ministeries drie dagen voor de ramp met vlucht MH17 wisten dat het luchtruim boven Oekraïne niet helemaal veilig was. Een Nederlandse diplomaat was op 14 juli bij een briefing bij van de Oekraïense regering. Daarin werd onder meer gesproken van het neerhalen van een Oekraïens militair vliegtuig boven het oosten van het land.

Het bericht Nabestaanden MH17 willen lering voor toekomst verscheen eerst op Nieuws.nl.
 nu.nl - Sport  
Geen lange tijdrit in Tour 2015, ontknoping op Alpe d'Huez
De een na laatste etappe van de Tour de France 2015 finisht op de Alpe d'Huez. Dat bleek woensdag tijdens de bekendmaking van het parcours.

LIVE: Presentatie rittenschema Tour de France
De organisatie van de Tour de France maakt woensdag het rittenschema van de 102e edtie bekend. De start van het evenement is in Utrecht.

Halep bezorgt Serena Williams zwaarste nederlaag uit carrière
Serena Williams heeft woensdag bij de WTA Finals in Singapore de zwaarste nederlaag van haar carrière geleden.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden