Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Straatsburg: lekker gamen in in het museum
Naar het museum? Tien tegen één dat je kinderen ofwel beginnen te gapen ofwel luidkeels gaan protesteren. Behalve dan als je naar het museum van Schiltigheim (onder de rook van Straatsburg in noordoost-Frankrijk) gaat. Nu ja, misschien moet je gewoon niet zeggen dat je met ze naar het museum gaat. Zeg gewoon dat je een bijzondere plek hebt gevonden om lekker te kunnen gamen... Het Pixel Museum is het enige museum van Frankrijk dat gewijd is aan video- en computerspelletjes. Natuurlijk hebben ze hier vitrines met antieke gameconsoles en heel oude televisies, maar het belangrijkste zijn de oude spelletjes. En ja, die mag je zelf ook spelen. Dus kun je je lekker uitleven op Super-Mario, arcadegames uit de jaren '90 en natuurlijk de oervader van de computerspelletjes: tafeltennis! Het museum bestaat nu een jaar, meldt de regionale omroep France 3 noordoost-Frankrijk en blijkt een succes. Waar de oprichter op hooguit 20.000 bezoekers gerekend had, telde hij er al 26.000. GPS coördinaten Pixel Museum, Straatsburg: N 48.606750, O 7.746963

Bootjes kijken: de 24 uur van Rouen
Bootjes kijken is altijd leuk, ook in Frankrijk. Maar soms is bootjes kijken leuker dan anders. Bijvoorbeeld omdat de bootjes zo hard gaan, dat denkt dat je naar de Formule 1 kijkt. De Seine in Rouen (Normandië) is op 30 april en 1 mei het toneel van de 24 uur van Rouen. Inderdaad, dat is de 24 uur van Le Mans, maar dan met bootjes in plaats van auto's. Nu ja, bootjes... Zeg maar gerust speetbootjes. Of nog liever: powerboats. Zijn het eigenlijk wel boten? Ze gaan zo hard dat ze het water af en toe nauwelijks meer raken. Is 24 uur bootjes kijken je toch iets te veel? De bootjes racen rond een eiland in de Seine, het Île Lacroix. En laat dat nou heerlijk naast het oude centrum van Rouen liggen. Nu zou je nog kunnen vinden dat zo evenement weliswaar heel spectaculair is, maar ook heel milieuvervuilend. Dat dilemma snappen ze bij de organisatie. Die heeft de koningsklasse al vervangen door een klasse met schonere motoren en bovendien heeft ze een nieuwe categorie ingevoerd: bootjes met superschone waterstofmotoren. GPS-coördinaten 24 uur van Rouen: N 49.433210, O 1.103790

Verrassing: vleermuizen in baby-slaapzakjes Parijs
Van die dingen waar je niet op rekent in de supermarkt in Frankrijk. Dat je bij de Carrefour van alles kunt vinden, dat is bekend. Maar dat je er levende vleermuizen vindt in de babyslaapzakjes, dat is zacht gezegd iets waar je niet op zit te wachten. Het Parijse dagblad Le Parisien komt met de videobeelden van een klant, die onaangenaam verrast werd in Evry, een voorstadje van Parijs. Ze zocht een slaapzakje voor haar zoontje en vond daar al rare vlekken op zitten. Het bleek poep en pies te zijn, hoewel er nog geen baby in gelegen had. En er zaten rare gaten in de slaapzakken. Nog eens goed kijken: verdraaid, daar zitten vleermuizen in de babyslaapzakken. Carrefour heeft inmiddels excuses aangeboden voor deze kwestie, die uiteraard totaal ongewoon is door haar strenge procedures. Maar een verklaring ontbreekt. Het is dus goed mogelijk dat je ook in andere Carrefour-filialen plotseling op vleermuizen stuit.


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden