Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Het Hurktoilet, de leukste Frankrijk-gids, neemt een sabbatical
(Vastgezet bericht) Zo, dat was het voorlopig. Achttien jaar lang was hurktoilet.nl de leukste Frankrijk-gids. Een boordevolle gids met een knipoog, voor mensen die Frankrijk mooi, maar moeilijk vinden. Een gids met al weer veertien jaar een dagelijkse blog, soms zelfs meer dan dagelijks. Ik stop er even mee, ik neem een sabbatical. De aanleiding is technisch. Toen ik begon was een website maken nog simpel. Je keek hoe een andere site iets maakte en die code kopieerde je. Dat kon iedereen. Zo werkt het niet meer. Je moet cookie-waarschuwingen geven, je site moet beveiligd zijn. Je pagina's moeten niet alleen op grote schermen, maar ook op mobieltjes en tablets goed weergegeven worden. Niet meedoen wordt afgestraft door Google. Daar viel allemaal nog mee te leven, al werd het steeds lastiger. Nu heeft mijn provider aangekondigd aangekondigd over te stappen op een nieuwe techniek. Voor de techneuten: PHP 5.45 wordt PHP 7. Ik ben te veel leek om te bevatten wat dat behelst, maar ik zie aankomen dat een groot deel van de site over een week niet meer zal werken. En aangezien mijn site op een uniek (maar inderdaad verouderd) script draait, is overstappen op een ander platform lastig en kostbaar. Ik zeg dit met pijn in het hart, want Hurktoilet.nl is een manier van leven geworden: een geesteskind dat een paar honderdduizend unieke bezoekers per jaar trekt. Aan de andere kant is het ook wel een sleur geworden: elke dag minimaal één blogje. Misschien moet ik behalve mijn site ook mezelf eens opnieuw uitvinden... Ik haal de inhoud niet weg, dus profiteer er van zo lang het nog kan... En mocht het straks echt niet meer werken, kijk dan vrolijk verder op Frankrijk.nl, Camping-Frankrijk.nl en het Frans verkeersbureau. Tot ooit!

Gele hesjes: Parijs is een no-go-area
Waarschuwing: Parijs is zaterdag 8 december 2018 een nog-go-area als gevolg van acties van gele hesjes. Er worden stevige rellen verwacht. Om die reden rijdt een groot deel van de metro's en bussen niet. Vrijwel alle toeristische attracties, van Eiffeltoren en Louvre tot de Catacomben zijn gesloten. Ook winkels en overheidsgebouwen sluiten de deuren. Houd in de komende dagen ook rekening met overlast, is het niet vanwege acties, dan wel omdat op tal van plaatsen herstelwerkzaamheden nodig zijn. Update 12:15 uur: BFM TV meldt dat vreedzame gele hesjes voortdurend proberen de Boulevard Périphérique in Parijs te blokkeren. Dit onder het motto: zelfs als zich relschoppers bij ons aansluiten, kan een blind paard hier geen kwaad aanrichten. Toch vindt de politie het geen goed idee, dus is de blokkade net zo snel weer verdwenen als ze opgericht is. Op naar de volgende flits-blokkade...

Gele hesjes: vergeet bij de tol je telepeage-badge
Verwarrende tijden in Frankrijk. Moet je het land nu mijden vanwege alle acties? Ik heb sterk de indruk van niet. Toegegeven, in Parijs liep het gisteren weer flink uit de klauwen, maar in de rest van het land bleef het over het algemeen redelijk beschaafd. Je zou er zelfs van kunnen profiteren. Links en rechts zorgen de gilets jaunes er voor dat je gratis de tolweg kunt verlaten. Dat is leuk, behalve als je met de in principe geweldige Telepeage-badge reist. Gebruikers op het autombolistenplatform [url=http://www.telepeages.fr/forums/general/1655-barriere-levee-par-gilets-jaunes-en-sortie-pas-de-bip-du-badge]Telepeages[/url] melden dat autobaan-exploitanten je straffen als je langs zo'n péage gratuite komt. Je bent de snelweg opgereden en hebt niet uitgecheckt? Dan rekenen we het langste traject, plus een boete! De oplossing is natuurlijk simpel. Laat je telepeage-badge lekker in zijn hoesje en schuif aan om een kaartje te trekken. Kost je wellicht wat meer tijd, maar het scheelt een boel geld en gelazer. Probleem is dat de autobaanbeheerders je als zwartrijder zien en je het langst mogelijke traject in rekening brengen, plus een boete, wanneer je badge niet uitgecheckt is. BTW: de theorie is dat je als je acties tegenkomt, de serviceknop indrukt en meldt dat de boel niet werkt. Maar of je je daar zo lekker bij voelt met een boel actievoerders om je heen? Je kunt ook achteraf per mail klagen, maar de afdelingen die daar over gaan hebben het nu begrijpelijkerwijze heel druk. Overigens schijnen de actievoerders wel mild te worden als je bij wijze van ondersteuning een geel hesje op je dashboard legt. Jammer alleen dat geen idee hebt wat je steunt, want de gele hesjes zijn een ongeorganiseerde club waarin iedereen maar wat roept. Maar als campertoerist spreekt de eis van lagere dieselprijzen me in ieder geval aan:-)


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden