Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Er zit muziek op het water van de Franse Alpen...
Luister! Er zit muziek op het water van de zuidelijke Franse Alpen. Nee, ik heb het niet over het geklater van bergbeekjes en het gekabbel van het water van de meertjes. Dat zit er gewoon in. Nee, denk aan muziek op het water. Hoor je daar over de golven de klanken van een piano, een viool, misschien zelfs wel gezang of een verdrinkende trompet? Dikke kans dat je gestuit bent op een concert van Le PianO du Lac (De PianO van het Meer). De O in piano is niet voor niets een hoofdletter, want eau (het Franse woord voor water) klinkt gewoon als de letter O. Het is een project van een groep creatievelingen met de naam La Voliere des Pianos, die graag op ongebruikelijke plekken ten gehore brengt. Zo speelt ze ook op een vleugel boven een draaimolen van muziekinstrumenten of ergens in een dikke boom. Maar goed, zit je de komende weken in zuidoost-Frankrijk, luister dan even goed of je niet ergens een klein watermuziekje hoort. De klanken hoeven overigens niet per definitie van Händel te zijn. Morgen en overmorgen maakt Piano du Lac en uitstapje richting Côte d'Azur, naar Besse-sur-Isole, maar daarna zoeken de muzikanten hun heil weer in de zuidelijke Alpen: in Digne, in Rosans, in Saint-Bonnet-en-Champsaur en in Mison. Komt dat je allemaal te snel, dan heb je medio september en in oktober ook nog kansen, alleen moet je dan wel helemaal naar Spanje.

Franse politici: onze bruggen kunnen niet kapot...
Oeps, na het drama van Genua denk je er onwillekeurig even over na: hoe sterk zijn de Franse bruggen eigenlijk? Feit is in ieder geval dat ze daar een paar bruggen hebben waar je onparlementair gezegd niet vanaf wilt lazeren. Maar het zijn mooie bruggen: de Pont de Normandie over de monding van de Seine en de brug van Saint-Nazaire over de monding van de Loire. Om nog maar te zwijgen over het Viaduc de Millau, die spectaculaire brug over de Tarn die in het Genua-scenario goed is voor talloze catastrofale zweefduiken. Een paar dagen voor de ramp van Genua reed ik nog onbevreesd over dat viaduct... Zo onbevreesd moet je vooral ook blijven rijden, vinden politici van En Marche, de partij van president Macron. De regionale omroep France 3 Occitanië onthult dat de partij haar volksvertegenwoordigers opgeroepen heeft vooral te vertellen dat er geen enkele reden tot ongerustheid is. De situatie op het Franse wegennet is onvergelijkbaar met die in Genua, schrijft de partij. En voor wat betreft het Viaduc de Millau: die is voorzien van een heleboel sensoren om problemen te signaleren. Eh, fijn dat de Franse politici dat zo zeker weten. Maar is het ook zo? Nou nee. Dagblad Le Parisien herinnert er aan dat het nog maar een paar maanden geleden is dat een steunmuur onder het viaduct van Gennevilliers in de A15 ten westen van Parijs instortte. De snelweg is nog steeds grotendeels afgesloten. Maar dat is iets anders, bezweert het Franse zusje van Rijkswaterstaat: dat ging om een steunmuur van een toerit tot de brug. De brug zelf rustte er niet op. Dus wees gerust, je had echt niet in de Seine kunnen storten, hoezeer omwonenden zich ook zorgen maken... Maar Le Parisien herinnert er aan dat de deze instorting niet op zichzelf staat. In een recent rapport werden dringende reparaties aanbevolen voor liefst een derde van de 12.000 bruggen in het Franse nationale wegennet.

Prachtig Porquerolles biedt je nu ook nog eens extreme kunst
Alsof het eiland Porquerolles voor de kust van de Côte d'Azur nog niet leuk genoeg is. Na een heerlijk boottochtje vanuit Hyères kun je hier geweldig mountainbiken of zwemmen in één van de talloze baaitjes met zilveren stranden die je zo in de Stille Oceaan zou plaatsen. Lekker eten kan ook, of je nu drie tientjes of 150 euro uit wil trekken. Voor dat laatste bedrag eet je dan natuurlijk in een tent met een Michelin-ster. Leu allemaal, maar om het menu compleet te maken kun je er tegenwoordig ook nog terecht voor hedendaagse kunst. De Carmignac Foundation heeft er een compleet openluchtmuseum geopend. De stichting is vernoemd naar Edouard Carmignac, de eigenaar van een zakenbank met een geschat eigen vermogen van zo'n 1,7 miljard euro. Die meneer vindt het leuk om je me te laten genieten van de kunst die hij mooi vindt. Hoewel, hij hoeft de kunst zelf niet eens mooi te vinden, als ze maar aanleiding geeft tot discussie. De eerste tentoonstelling, Sea of Desire, kun je nog tot en met 4 november bekijken. De Carmignac Foundation trekt de vergelijking met het roerige Parijs van 1968, waarin de republiek bijna omver geworpen werd. Niet dat meneer Carmignac uit is op de revolutie, in tegendeel, maar 50 jaar later mogen in de jacht naar schoonheid best een paar heilige huisjes tegen de vlakte gaan. GPS-coördinaten Fondation Carmignac, La Courtade, Porquerolles: N 43.003962, O 6.213399


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden