Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Schande: KPN, XS4all en Telfort schrappen Franse zender TV5
Oeps, dat is schrikken. De vriendinnen van Frankrijk.nl, kennen Frankrijk op hun duimpje. Ze komen uit de wereld van de PR en de marketing. Niet direct de wereld waar mensen actiegroepjes oprichten. Toch doen ze het. Daar moet wat aan de hand zijn. En dat is er ook! KPN en haar dochterbedrijven XS4all en telfort zijn van plan de Franse tv-zender TV5 Monde te schrappen, de enige Franse zender waar ze Nederlands spreken. Dus is Frankrijk.nl de actie TV5 moet blijven begonnen. TV5 is een zender die de Franse cultuur promoot, onder meer met films met Nederlandse ondertiteling. Niet voor niets is de zender een favoriet van de leraar Frans op de middelbare school. Maar ook het prachtige toeristische programma Des Racines et des Ailes, met schitterende beelden van streken waar wij Nederlanders graag vakantie vieren, krijg je in het Nederlands voorgeschoteld. KPN haar dochters vervangen TV5 door France 2, een zender die meer nieuws en sport brengt. Klinkt mooi, maar is dom. Want France 2 wordt niet Nederlands ondertiteld. En ondanks alle inspanningen van die goedwillende leraren Frans spreekt het gros van de Nederlanders te weinig Frans om het Franse tv-nieuws te volgen. Sport is misschien een ander verhaal, maar de sport die er voor Nederlanders toe doet wordt hier toch al uitgezonden. Voor de wat meer exotische sporten (Gaelic football of dwergen smijten) kun je op Eurosport terecht. Zit jij werkelijk te wachten op beelden van de voetbalwedstrijd Rouen Vooruit tegen Lille Op Hol? Kortom, het is tijd voor actie, harde actie! Waarbij met name XS4all zich de ogen uit de kop mag schamen. Dat merk presenteert zich als de ultieme kwaliteit. Maar wat is kwaliteit, als je je klanten niet eens meer in de eigen taal aanspreekt?

Franse president vermaant scholier: wacht nog even met de revolutie
Daar had de Franse scholier niet van terug: de president van de republiek zelve die hem de les las. Een bedremmeld sorry was niet genoeg om het staatshoofd te stuiten: ,,Je moet de dingen wel in de goede volgorde doen. Als je revolutie wilt, haal dan eerst je diploma en ga voor jezelf zorgen.'' Het filmpje van het Franse tv-journaal laat zien hoe de scholier terwijl president Macron vlak voor hem langs loopt eerst de Internationale begint te zingen en hem dan bij zijn bijnaam groet: ,,Ça va Manu?'' Daar is Macron duidelijk niet van gediend: ,,Je zegt meneer de president of meneer!'' De irritatie van de president was al direct gewekt bij de klanken van de Internationale. Het incident vond plaats bij het Verzetsmuseum in Suresnes net buiten Parijs, bij de jaarlijkse herdenking van de oproep van generaal De Gaulle in 1940 om de wapens niet neer te leggen (iets wat de Franse regering wel deed). Macron tegen de brutale scholier: ,,Je gedraagt je zoals het hoort. Je kunt wel doen of je gek bent, maar vandaag is het de dag van de Marseillaise en van het Lied van de Partizanen.'' Overigens vraagt hij daarna nog wel, op wat vriendelijker toon in welke klas de jongen zit, met deze keer een welgemeende oproep om toch vooral een goed diploma te halen, blijkt uit beelden van de Huffington Post. Meneer de president is zelfs zo vriendelijk uit te leggen waarom dat belangrijk is. GPS-coördinaten Verzetsmuseum Suresnes (Parijs): N 48.8716204, O 2.213863100000026

Gratis in Parijs: zwemmen in de open lucht
Komt dat even mooi uit? Wordt het morgen 26 graden in Parijs een zeer plezierige 26 graden, kun je daar weer gratis zwemmen in de open lucht. De gemeente opent dan (tot begin september)het


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden