Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Agressieve wolf op camping aan Côte d'Azur
Een agressieve wolf op een populaire camping aan de Côte d'Azur! Ik mag dan even een pauze hebben genomen, een enkel bericht is zo bijzonder dat ik het niet kan laten er over te schrijven. De regioonale krat Var Matin schrijft dat de onderhoudsman van camping Camp du Domaine, een grote, luxe camping in Bormes-les-Mimosas aan het strand van de Middellandse Zee, vanmorgen de schrik van zijn leven kreeg. Terwijl hij zijn ronde over het in deze tijd van het jaar gesloten kampeerterrein deed dacht hij eerst een hond te zien. Toen het dier dichterbij kwam, zag hij dat het een wolf was. Het dier wilde hem aanvallen. Hij wist het vege lijf te redden door snel in zijn auto te stappen. Van daaruit belde hij de politie. Die kwam zeven man sterk ter plaatse en moest ook zelf ervaren dat het dier agressief was. Het kwam dreigend op één van hen af. Het lukte echter echter niet de wolf onschadelijk te maken: die vluchtte van de camping af, naar een gehucht met een paar winkels. Daar schoot de politie de wolf alsnog dood. Wolven zijn al twintig jaar in opmars in Frankrijk; veehouders in het zuidoosten klagen steen en been over slachtingen onder hun schapen, al worden die vaak aangericht door verwilderde honden. Dat wolven zich zo dicht tussen de mensen wagen, is echter nog niet eerder gezien.

Het Hurktoilet, de leukste Frankrijk-gids, neemt een sabbatical
(Vastgezet bericht) Zo, dat was het voorlopig. Achttien jaar lang was hurktoilet.nl de leukste Frankrijk-gids. Een boordevolle gids met een knipoog, voor mensen die Frankrijk mooi, maar moeilijk vinden. Een gids met al weer veertien jaar een dagelijkse blog, soms zelfs meer dan dagelijks. Ik stop er even mee, ik neem een sabbatical. De aanleiding is technisch. Toen ik begon was een website maken nog simpel. Je keek hoe een andere site iets maakte en die code kopieerde je. Dat kon iedereen. Zo werkt het niet meer. Je moet cookie-waarschuwingen geven, je site moet beveiligd zijn. Je pagina's moeten niet alleen op grote schermen, maar ook op mobieltjes en tablets goed weergegeven worden. Niet meedoen wordt afgestraft door Google. Daar viel allemaal nog mee te leven, al werd het steeds lastiger. Nu heeft mijn provider aangekondigd aangekondigd over te stappen op een nieuwe techniek. Voor de techneuten: PHP 5.45 wordt PHP 7. Ik ben te veel leek om te bevatten wat dat behelst, maar ik zie aankomen dat een groot deel van de site binnenkort niet meer zal werken. En aangezien mijn site op een uniek (maar inderdaad verouderd) script draait, is overstappen op een ander platform lastig en kostbaar. Ik zeg dit met pijn in het hart, want Hurktoilet.nl is een manier van leven geworden: een geesteskind dat een paar honderdduizend unieke bezoekers per jaar trekt. Aan de andere kant is het ook wel een sleur geworden: elke dag minimaal één blogje. Misschien moet ik behalve mijn site ook mezelf eens opnieuw uitvinden... Ik haal de inhoud niet weg, dus profiteer er van zo lang het nog kan... En mocht het straks echt niet meer werken, kijk dan vrolijk verder op Frankrijk.nl, Camping-Frankrijk.nl en het Frans verkeersbureau. Tot ooit!

Voorgaande berichten


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden