Aanbiedingen!


  Algemeen
  Publieke omroep
  CommerciŽle omroep
  Regionale omroep
  Lokale omroep


  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  Contact 
 GeenStijl  
Geert Wilders verpest sfeer Oscaruitreiking
#Moonlight wins Best Picture after #LaLaLand is mistakenly announced https://t.co/LOAIvUd6ub #Oscars pic.twitter.com/tgeTOrEUGd— People Magazine (@people) 27 februari 2017 U dacht dat wij in Nederland goed waren in het door de war halen van filmmakers, maar in het land van Trump...

Alstublieft. Samenvatting RTL Nepdebat
De lijstrekkers zijn het eens dat de islam geen bedreiging is voor de Nederlandse identiteit. #rtldebat https://t.co/hLdJp5DjGW pic.twitter.com/rXrgPo39cg— RTL Nieuws (@RTLnieuws) February 26, 2017 Sorry. We waren even in slaap gesukkeld / schaatsen kijken / blijven hangen bij krimi op...

LIVE! Ronde 2 van Het Grote Splinterdebat
Vorige week de battle tussen de internetachtige constructies die de democratie gaan redden, vandaag is het zetelrovertjestijd. In de linkerhoek Sjaak Afhaak Monasch, die eerst van de PvdA was en nu van Nieuwe Wegen en die eerst geen lijsttrekker wilde...


 Photofacts  
Sony 100mm f/2.8, 85mm f/1.8 lens, flitser en geheugen
In de afgelopen weken kondigde Sony een aantal nieuwe producten aan, waaronder een langverwachte betaalbare 85mm voor fullframe e-mount, hier een overzicht.

Lees verder

Lightroom en Photoshop: Een grauwe foto opfrissen
In deze tutorial laat ik je zien hoe ik een grauwe foto wat meer sfeer geef. Ik start in Lightroom voor de basisbewerkingen en dan ga ik door naar Photoshop om het af te maken.

Lees verder


 Vidajo  
Lekkend aardlek

.

Meterkast met aardlek en zekering
Meterkast met aardlek en zekering

Aardlekschakelaar en zekering liggen eruit

Ik ril als ik bezig ben met de boekhouding, maar ben te lui om een vest aan te trekken. Dan valt de tv en daarmee het radiogeluid uit. De aardlekschakelaar en een zekering blijken eruit te liggen. Ik duw ze omhoog en nogmaals en nogmaals, terwijl ik de zekering tegen houd als de aardlekschakelaar op on staat. Het werkt niet. De fout zit in de wasmachine en dat kreng zit natuurlijk vol met acht kilo was als dat gebeurt.

Wasmachine veroorzaakt aardfout

Ik trek de wasmachinestekker uit het stopcontact en de wasmachine met moeite naar voren. Ik schroef de achterkant open. Er liggen geen draden los. Tegen de tijd dat ik met de multimeter in de wasmachine wil kruipen om de motor door te meten, bedenk ik me dat ik beter een monteur kan bellen, omdat er in mijn herinnering een tienjarige garantie zat op de motor en deze is er negen.

Wasmachine leeg laten lopen

Dus laat ik de wasmachine leeg lopen en spoel de was schoon onder de douche. Ik heb al jaren geen losse centrifuge meer en daarom hang ik de handmatig uitgewrongen was in de douchecabine. Het klinkt als een nadruipende herfstbui op een zinken dak. De monteur kan de volgende dag komen. Ik krijg er geen goed humeur van, maar het voordeel is dat ik het de hele dag niet meer koud heb gehad


Verbazingwekkende afloop referendum
Verbaasd om afloop referendum OekraÔne
Verbaasd om afloop referendum OekraÔne

Uitslag referendum

De uitslag van het referendum verbaast me niks, nadat ik met het team weken in mijn vrije tijd voor opkomst geflyerd heb en heb geprobeerd om mensen naar de stembus te krijgen. Ik ben nu eenmaal een voorstander van een directere democratie. De zestig/veertig uitslag gaf de verhouding van de mensen die ik sprak heel goed weer. Zowel in het ja als nee kamp gaf meer dan de helft aan niet te gaan stemmen, want het onderwerp was te moeilijk, het was al besloten, ze hadden geen interesse of ze hadden al gestemd op politici en voelden niet de behoefte hen van raad te voorzien.

Extremen hoofdzakelijk op tv

Er viel me een ding op in de tijd dat ik met mijn flyers liep. Voor extremen in het stemgedrag moest ik de tv aanzetten. Mensen die als de dood waren dat de Europese Unie werd uitgebreid, de politiek een slag toe wilden dienen of overal op tegen waren, kwam ik amper tegen. In het nee-kamp bleek men vooral bezorgd over de financiŽle gevolgen die politieke beslissingen op het huishoudboekje van de gewone burger hebben. ?Het is zielig voor die mensen, maar konden wij dit wel betalen? Ook omdat het land zo corrupt is en geld daardoor gemakkelijk wegvloeit?, was de grootste twijfel die ik tegenkwam.

Andere motieven

In het ja-kamp speelden heel andere motieven een rol. Het voorstander zijn van een parlementaire democratie, eens in de vier jaar te kiezen en je dan vier jaar nergens druk om hoeven te maken was reden een. Reden twee was een hekel aan GeenStijl. Reden drie was dat het besluit al was genomen en een enkeling vond homorechten een reden om voor te stemmen. Ook in het ja-kamp kwam ik enkele extremen tegen als een voorstander zijn van vrij wapenbezit of een drugslabje te willen starten in OekraÔne met Europese subsidie.

Verbazingwekkende afloop

Groot was mijn verbazing dan ook dat het ja-kamp claimt dat alle niet-stemmers ja-stemmers zijn. Zo ligt het naar mijn ervaring helemaal niet. Nog verbaasder werd ik toen ik op Radio 1 hoorde dat de referendumwet mogelijk op de schop moest, omdat het mogelijk bleek om een raadgevend referendum te organiseren. De verslaggever leek het wel prima te vinden. Het was dat ik stevig zat, want ik kukelde bijna van mijn stoel. Je hebt een wet die blijkt te kunnen werken en dan moet hij worden aangepast, omdat hij werkt. Met stijgende verbazing. Echt. Mensen zouden wat mij betreft wel wat trotser op dit soort mogelijkheden mogen zijn. Er staan namelijk elke dag mensen aan de poorten van de EU te rammelen, omdat het in grote delen van de wereld anders is geregeld.


EUR58 laat Griek niet verhongeren
EUR58 laat Griek niet verhongeren
EUR58 laat Griek niet verhongeren

Griek verhongert

Stel dat ‘we’ het niet fijn vinden dat de gewone Griek verhongert.
Stel dat ‘we’ dat oplossen door elke Griek EUR 7,50 leefgeld per dag te geven. Dan kost dat de EU 30 miljard op jaarbasis. Voordeel is dat al deze gewone Grieken zelf bepalen waaraan ze het geld uitgeven en ‘we’ niet betalen om een bewezen niet functionerend systeem in stand te houden.

Voor EUR 58 per jaar verhongert Griek niet

In de EU zijn ongeveer 515 miljoen inwoners. Per inwoner kost dat dan EUR 58 per jaar. Dat moet te behappen zijn. Het zou in elk geval voor mij de enige steun zijn die ik Griekenland nog zou willen geven voor een periode van maximaal drie jaar en anders eruit met ze. Eindeloos aan het infuus hangen maakt niemand gelukkiger.


Roeien met de riemen die je hebt op Markplaats
Roeimachine op Marktplaats
Roeimachine op Marktplaats

Roeimachine op Marktplaats

Weet je wat, ik verkoop mijn oude roeimachine op Marktplaats. Dat was wat ik dacht. Vijftien euro is een schappelijk prijsje voor een apparaat dat als kapstok net te onhandig is en dat tweedehands als geschenk in mijn bezit kwam. Dat vijftien euro een schappelijk prijsje was, vonden nogal veel mensen. Binnen een half uur had ik een bod van 25 euro te pakken. Dat accepteerde ik, maar twee dagen later had de bieder nog niet gereageerd. Ondertussen werd ik op What’s app benaderd door mensen die de roeimachine graag wilden ophalen. Dat kan ook, vond ik, moeten ze maar reageren.

Roeimachine op de pont

‘Er gaat een pontje tegenover Millingen. Weet je hoe vaak dat vaart?’ appte een wildvreemde vrouw.
‘Dat is een fietspont’, appte ik terug.
‘Ik kom op de fiets.’
‘Ehm, de roeimachine is 1,80 m lang.’
‘1,80 m lang??? ik dacht 18 cm. Laat dan maar zitten.’
‘Okť’

Midden in de nacht gebeld

Om elf uur ’s avonds ging de telefoon. Of ik de roeimachine nog had.
‘Die is er nog’, vertelde ik.
‘Bel ik te laat?’ vroeg de beller.
‘Eigenlijk wel.’
‘Dan bel ik morgen wel terug.’
‘Praat maar verder. Ik ben nu toch al wakker.’

De man vertelde dat hij de roeimachine de volgende ochtend voor tien uur wilde halen. Ik vond het goed. En ik vond het nog beter toen de koper de volgende dag inderdaad voor tienen op de stoep stond. Wat een rust en wat een ruimte.Nieuws-weblogs
Valburg Weblog
Valburg. Daar gebeurt 't.
Vidajo News
Verzint Iedere Dag A Journalistieke Onzin, inspiratiedagen uitgezonderd.

Jong Nieuws
Log over het nieuws.

Bicat.net
Ome bicat, logt uit zijn duim, zet een scherpe mening neer, en overpeinst de dingen veelal alcoholisch. Tukker; ook dat nog.

Webtwee.net
Een weblog over dingen als Gadgets, Memes, coole Web 2.0 dingen, stomme Web 2.0 dingen, Films, Muziek, Techniek, Wetenschap en allerlei andere zaken die je moeten aanspreken als je een klein beetje nerd of geek bent.


 Gerbrandsdingetje.nl  
ELDERS
Vanaf heden is dit een oude website. Ik ben een wordpress-weblog gaan gebruiken. Zo komt u daar. Eventueel dusdanig in te stellen dat er automatisch een bericht verzonden wordt als ik een nieuw dingetje schrijf. Adio.

Out!
Het was erg druk in lijn 26. Het is bijna altijd erg druk in lijn 26. Bij het Muziekgebouw/BIM-huis stapte met moeite een ouder Amerikaans echtpaar in. De vrouw had haar koffers in een rolstoel. Ze wilden naar Amsterdam CS, dat ligt 400 meter verderop. Ze graaide naar geld. Laat maar zitten, zei de conducteur ...

Hanya Yanagihara
Hieronder de aanbiedingstekst op de website van Suhrkamp. Ik heb daar niets mee van doen gehad, ik denk dat mijn Lektorin Julia Ketterer 'm geschreven heeft. Aanbiedingsteksten schrijven, daar zijn ze in Duitsland heel goed in:

"Ein erfolgreicher niederlšndischer Romanautor kauft ein altes ...


 Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen  
Goed begin 2015 gewenst, en een vernieuwd spreekuur
A

Provinciale Staten neemt besluit Programma Nieuwe Natuur
A

Praamweg eerder open dan gepland
A

Werkzaamheden langs de Knardijk
A


 Mediajournaal.nl  
Mediajournaal.nl stopt
Mediajournaal.nl stopt. Na 13 jaar, inclusief de start als Medialog en enkele onderbrekingen, is het mooi geweest en komt er een eind aan dit weblog over mediazaken. Alle (trouwe) bezoekers bedankt voor het bezoek en de reacties.

Kijkcijfers zaterdag: SBS6 opnieuw gedegradeerd tot vierde zender
#AYNIL 1.9mln #WIDM 1.8 #WeetIkVeel 1.7 #Kassa 1.2 #Schaatsen 1.2 #Moltalk 1.0 #Cojones 761K #VerborgenVerleden 685 #Campinglife 723 #Buutvrij 566 #RTL4 23.1 #NPO1 19.2 #NPO2 10.6 #SBS6 6.8


Weblogs
Flabber
Weblog met elke dag de meest bijzondere, interessante, sexy en humoristische filmpjes, games en plaatjes die het internet biedt.

BLOGT punt NL: Het lucht gewoon lekker op
Bogt Blogt

Op Bogt Blogt kun je mijn dagelijkse gedachten kronkels lezen. Heeft het zin? Slaat het ergens op? Zijn het waarheden? Steek je er wat van op?In ieder geval lucht het mij soms enorm op.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden