Aanbiedingen!


  Algemeen
  Publieke omroep
  Commerciële omroep
  Regionale omroep
  Lokale omroep


  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  Contact 
 GeenStijl  
Bassiehof - Zorgen over de veiligheid van Baudet
Bovenstaande foto werd gemaakt op donderdag 14 maart 2002. Pim Fortuyn werd die dag in Nieuwspoort ‘getaart’ door extreem-linkse types tijdens de presentatie van zijn boek en verkiezingsprogramma in Nieuwspoort. Nog geen twee maanden later lag de LPF-leider levenloos op...

Bulgarije boekt eenvoudige zege op prutselftal
Onder Danny Blind (de man die doet alsof je na negen potjes bij Ajax 1 rijp bent voor Oranje en zich dan halverwege bedenkt) speelde het Nederlands Elftal negen wedstrijden om het echie. Het verloor er vijf. Robben, Sneijder, Wijnaldum...

Feynman en/of Feiten - Griekse bevalling
Dijsselbloem begon het gesprek over de volgende zilvervloot aan gratis geld naar Griekenland met een opmerking over “drank en vrouwen”. Dit terwijl Jeroen dondersgoed weet dat alle hulp aan Griekenland voornamelijk is gebruikt om Duitse banken en andere domme beleggers...


 Photofacts  
Photoshop: Reflectie toevoegen aan een raam
Vorige week liet ik een paar resultaten zien van mijn rainy day fotoshoot met model Danien. Mijn inspiratie voor de shoot kwam van een video waarin ze ook nog een stapje verder gingen door in Photoshop een reflectie toe te voegen. Dat heb ik nu ook met mijn foto gedaan en dat is een erg leuke toevoeging.

Lees verder

Review: Lume Cube, miniatuur videolamp en flitser
De Lume Cube is een stevig blokje van metaal van slechts enkele centimeters (4 bij 4 bij 4 centimeter) groot dat extra licht biedt voor foto of film. Het is een videolamp/slave flitser met een lichtopbrengst van maar liefst 1500 lumen.

Lees verder


 Vidajo  
De Brusselse kloof
Europees solidariteitskorps in Brussel is een jongerenbeweging.
Europees solidariteitskorps in Brussel is een jongerenbeweging.

Bestuurlijke kloof

Ik ben onderweg naar Brussel. Ik vind dat een merkwaardige stad, belangrijk en een ver van je bed show ineen. Die halve hoofdstad van de EU die met zijn taalstrijd en unieke relatie met Straatsburg weergeeft, dat het deel van het continent dat vrijwillig samenging al vanaf de oorsprong behoefte voelde tot een bestuurlijke kloof.

Unie van vrijheid

De hekken, die de scheiding tussen het bestuurlijk gedeelte en het volk aangeven, doen met hun zwarte folie voormalig Oost-Europees aan. Ze flitsen onder de grijze wolken in de zijruiten voorbij. Iets verderop zie ik een legervoertuig staan. Dit voelt heel gek. Ik ben in het hart van een unie die vrijheid voorstaat en ik heb het gevoel een communistisch bolwerk binnen te rijden, waar binnen de hekken hoofdzakelijk de opgeklommen partijleden goed kunnen toeven en zich gehoord voelen.

Gemengde stemming

Ik parkeer de auto. Op het hoge gebouw tegenover van waar ik moet zijn, prijkt een enorm billboard van het Europees solidariteitskorps. Mijn hemel! Dit helpt niet echt tegen mijn gemengde stemming en het miezert nu ook. Wie heeft dit betaald en wat is dit? Thuis zoek ik het op.

Europees solidariteitskorps

Het Europees solidariteitskorps is een jongerenbeweging die jongeren wil samenbrengen om een meer inclusieve samenleving op te bouwen. Een inclusieve samenleving draait om gelijke rechten en plichten. Hoe kan het toch dat Brussel en Straatsburg voor veel mensen een ver van hun bed show zijn, als zelfs de participatie samenleving waarover onze koning tijdens zijn eerste troonrede sprak zijn oorsprong in die twee plaatsen vindt?


Lekkend aardlek

.

Meterkast met aardlek en zekering
Meterkast met aardlek en zekering

Aardlekschakelaar en zekering liggen eruit

Ik ril als ik bezig ben met de boekhouding, maar ben te lui om een vest aan te trekken. Dan valt de tv en daarmee het radiogeluid uit. De aardlekschakelaar en een zekering blijken eruit te liggen. Ik duw ze omhoog en nogmaals en nogmaals, terwijl ik de zekering tegen houd als de aardlekschakelaar op on staat. Het werkt niet. De fout zit in de wasmachine en dat kreng zit natuurlijk vol met acht kilo was als dat gebeurt.

Wasmachine veroorzaakt aardfout

Ik trek de wasmachinestekker uit het stopcontact en de wasmachine met moeite naar voren. Ik schroef de achterkant open. Er liggen geen draden los. Tegen de tijd dat ik met de multimeter in de wasmachine wil kruipen om de motor door te meten, bedenk ik me dat ik beter een monteur kan bellen, omdat er in mijn herinnering een tienjarige garantie zat op de motor en deze is er negen.

Wasmachine leeg laten lopen

Dus laat ik de wasmachine leeg lopen en spoel de was schoon onder de douche. Ik heb al jaren geen losse centrifuge meer en daarom hang ik de handmatig uitgewrongen was in de douchecabine. Het klinkt als een nadruipende herfstbui op een zinken dak. De monteur kan de volgende dag komen. Ik krijg er geen goed humeur van, maar het voordeel is dat ik het de hele dag niet meer koud heb gehad


Verbazingwekkende afloop referendum
Verbaasd om afloop referendum Oekraïne
Verbaasd om afloop referendum Oekraïne

Uitslag referendum

De uitslag van het referendum verbaast me niks, nadat ik met het team weken in mijn vrije tijd voor opkomst geflyerd heb en heb geprobeerd om mensen naar de stembus te krijgen. Ik ben nu eenmaal een voorstander van een directere democratie. De zestig/veertig uitslag gaf de verhouding van de mensen die ik sprak heel goed weer. Zowel in het ja als nee kamp gaf meer dan de helft aan niet te gaan stemmen, want het onderwerp was te moeilijk, het was al besloten, ze hadden geen interesse of ze hadden al gestemd op politici en voelden niet de behoefte hen van raad te voorzien.

Extremen hoofdzakelijk op tv

Er viel me een ding op in de tijd dat ik met mijn flyers liep. Voor extremen in het stemgedrag moest ik de tv aanzetten. Mensen die als de dood waren dat de Europese Unie werd uitgebreid, de politiek een slag toe wilden dienen of overal op tegen waren, kwam ik amper tegen. In het nee-kamp bleek men vooral bezorgd over de financiële gevolgen die politieke beslissingen op het huishoudboekje van de gewone burger hebben. ?Het is zielig voor die mensen, maar konden wij dit wel betalen? Ook omdat het land zo corrupt is en geld daardoor gemakkelijk wegvloeit?, was de grootste twijfel die ik tegenkwam.

Andere motieven

In het ja-kamp speelden heel andere motieven een rol. Het voorstander zijn van een parlementaire democratie, eens in de vier jaar te kiezen en je dan vier jaar nergens druk om hoeven te maken was reden een. Reden twee was een hekel aan GeenStijl. Reden drie was dat het besluit al was genomen en een enkeling vond homorechten een reden om voor te stemmen. Ook in het ja-kamp kwam ik enkele extremen tegen als een voorstander zijn van vrij wapenbezit of een drugslabje te willen starten in Oekraïne met Europese subsidie.

Verbazingwekkende afloop

Groot was mijn verbazing dan ook dat het ja-kamp claimt dat alle niet-stemmers ja-stemmers zijn. Zo ligt het naar mijn ervaring helemaal niet. Nog verbaasder werd ik toen ik op Radio 1 hoorde dat de referendumwet mogelijk op de schop moest, omdat het mogelijk bleek om een raadgevend referendum te organiseren. De verslaggever leek het wel prima te vinden. Het was dat ik stevig zat, want ik kukelde bijna van mijn stoel. Je hebt een wet die blijkt te kunnen werken en dan moet hij worden aangepast, omdat hij werkt. Met stijgende verbazing. Echt. Mensen zouden wat mij betreft wel wat trotser op dit soort mogelijkheden mogen zijn. Er staan namelijk elke dag mensen aan de poorten van de EU te rammelen, omdat het in grote delen van de wereld anders is geregeld.


EUR58 laat Griek niet verhongeren
EUR58 laat Griek niet verhongeren
EUR58 laat Griek niet verhongeren

Griek verhongert

Stel dat ‘we’ het niet fijn vinden dat de gewone Griek verhongert.
Stel dat ‘we’ dat oplossen door elke Griek EUR 7,50 leefgeld per dag te geven. Dan kost dat de EU 30 miljard op jaarbasis. Voordeel is dat al deze gewone Grieken zelf bepalen waaraan ze het geld uitgeven en ‘we’ niet betalen om een bewezen niet functionerend systeem in stand te houden.

Voor EUR 58 per jaar verhongert Griek niet

In de EU zijn ongeveer 515 miljoen inwoners. Per inwoner kost dat dan EUR 58 per jaar. Dat moet te behappen zijn. Het zou in elk geval voor mij de enige steun zijn die ik Griekenland nog zou willen geven voor een periode van maximaal drie jaar en anders eruit met ze. Eindeloos aan het infuus hangen maakt niemand gelukkiger.Nieuws-weblogs
Valburg Weblog
Valburg. Daar gebeurt 't.
Vidajo News
Verzint Iedere Dag A Journalistieke Onzin, inspiratiedagen uitgezonderd.

Jong Nieuws
Log over het nieuws.

Bicat.net
Ome bicat, logt uit zijn duim, zet een scherpe mening neer, en overpeinst de dingen veelal alcoholisch. Tukker; ook dat nog.

Webtwee.net
Een weblog over dingen als Gadgets, Memes, coole Web 2.0 dingen, stomme Web 2.0 dingen, Films, Muziek, Techniek, Wetenschap en allerlei andere zaken die je moeten aanspreken als je een klein beetje nerd of geek bent.


 Gerbrandsdingetje.nl  
ELDERS
Vanaf heden is dit een oude website. Ik ben een wordpress-weblog gaan gebruiken. Zo komt u daar. Eventueel dusdanig in te stellen dat er automatisch een bericht verzonden wordt als ik een nieuw dingetje schrijf. Adio.

Out!
Het was erg druk in lijn 26. Het is bijna altijd erg druk in lijn 26. Bij het Muziekgebouw/BIM-huis stapte met moeite een ouder Amerikaans echtpaar in. De vrouw had haar koffers in een rolstoel. Ze wilden naar Amsterdam CS, dat ligt 400 meter verderop. Ze graaide naar geld. Laat maar zitten, zei de conducteur ...

Hanya Yanagihara
Hieronder de aanbiedingstekst op de website van Suhrkamp. Ik heb daar niets mee van doen gehad, ik denk dat mijn Lektorin Julia Ketterer 'm geschreven heeft. Aanbiedingsteksten schrijven, daar zijn ze in Duitsland heel goed in:

"Ein erfolgreicher niederländischer Romanautor kauft ein altes ...


 Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen  
Goed begin 2015 gewenst, en een vernieuwd spreekuur
A

Provinciale Staten neemt besluit Programma Nieuwe Natuur
A

Praamweg eerder open dan gepland
A

Werkzaamheden langs de Knardijk
A


 Mediajournaal.nl  
Mediajournaal.nl stopt
Mediajournaal.nl stopt. Na 13 jaar, inclusief de start als Medialog en enkele onderbrekingen, is het mooi geweest en komt er een eind aan dit weblog over mediazaken. Alle (trouwe) bezoekers bedankt voor het bezoek en de reacties.

Kijkcijfers zaterdag: SBS6 opnieuw gedegradeerd tot vierde zender
#AYNIL 1.9mln #WIDM 1.8 #WeetIkVeel 1.7 #Kassa 1.2 #Schaatsen 1.2 #Moltalk 1.0 #Cojones 761K #VerborgenVerleden 685 #Campinglife 723 #Buutvrij 566 #RTL4 23.1 #NPO1 19.2 #NPO2 10.6 #SBS6 6.8


Weblogs
Flabber
Weblog met elke dag de meest bijzondere, interessante, sexy en humoristische filmpjes, games en plaatjes die het internet biedt.

BLOGT punt NL: Het lucht gewoon lekker op
Bogt Blogt

Op Bogt Blogt kun je mijn dagelijkse gedachten kronkels lezen. Heeft het zin? Slaat het ergens op? Zijn het waarheden? Steek je er wat van op?In ieder geval lucht het mij soms enorm op.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden