Contact
 
Wetenschap
Gratis downloaden!
WXtrack
WXtrack is een gratis programma waarmee je de "exacte" positie van satellieten kunt bepalen. Het internationaal ruimtestation ISS is ook een satelliet en die kun je met dit programma volgen.

Wetenschap bij de Wereldomroep
wereldomroep (2K)
U vindt hier de wekelijkse radiorubriek en handzame artikelen over onderwerpen uit de wereld van wetenschap en techniek.

Kennislink
Kennislink biedt een unieke database met meer dan 5000 artikelen, dossiers, links en multimedia.

Ons Zonnestelsel
Maak een reis door het heelal en lees over het ontstaan van ons zonnestelsel.

De Negen Planeten
Hier vindt u een overzicht van de geschiedenis, de mythologie en de huidige wetenschappelijke kennis van alle object (planeten, manen, kleinere objecten ) van ons zonnestelsel.Sterrenkunde.com
Doel van deze site: Astronomie meer bekendheid te geven door informatie te verstrekken over planeten, zon, maan, en sterren.
Urania: inspiratie voor de sterrenkunde
Urania is een van de vijf volkssterrenwachten in Vlaanderen. Urania probeert je te inspireren tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart.
Een bijzonder mooie en informatieve website!

Wat een Wetenschap!
Op deze site vind je alles over de belangrijkste wetenschappers uit de geschiedenis. BiografieŽn, ontdekkingen en theorieŽn. VariŽrend van filosofie tot natuurkunde, van het tastbare tot het abstracte. Aan de hand van illustraties en animaties wordt de wetenschap weer tot leven gebracht. Bezoek, bekijk, test je kennis en wissel je ideeŽn uit met anderen.

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Reacties op:  


Zoek op deze website:
Gesponsorde links

Wetenschap
BioZoek
"De grootste nederlandstalige informatiebron voor de biologie op het net"

Noorderlicht (VPRO)

De Geschiedenis van verschillende landen

Zo werkt...
Hier leest u interessante artikelen in de volgende rubrieken: de mens, economie, in en om huis, internet, natuur, rechten en transport.

Wistudat.net
Op deze site zijn vele leuke en interessante (wetenschappelijke) feiten te vinden op het gebied van biologie, astronomie, geschiedenis, geografie, etymologie, natuurkunde, sport en andere onderwerpen.

 RNW: Wetenschap  
Cisgenese: gewoon kruisen, maar dan met een beetje tempo
Cisgenese: gewoon kruisen, maar dan met een beetje tempoPlantveredeling met lichtsnelheid. Dat is ?Cisgenese?. En het eerste product is klaar; een pieper met natuurlijke weerstand tegen aardappelziekte. Nederlandse wetenschappers hebben hem gemaakt door middel van deze nieuwe ?Gentech-maar-dan-niet-eng?

Derde Wereld grijpt naast griepmedicijnen
Derde Wereld grijpt naast griepmedicijnenBij een pandemie staan de ontwikkelingslanden achteraan bij de verdeling van vaccin en antivirale middelen. De landen zelf zijn nauwelijks toegerust om hun eigen bevolking te helpen.

Zonnefolie voor ťcht goedkope groene stroom
Zonnefolie voor ťcht goedkope groene stroom…cht goedkope zonnestroom komt eraan dankzij een Nederlandse vinding. Over drie jaar zal stroom uit plastic ?zonnefolie? goedkoper zijn dan stroom uit het stopcontact, zelfs in ons zon-arme landje.


 Noorderlog  
20 mei: Eerst religie, toen landbouw?
De oudste tempel ter wereld roept vragen op over de oorsprong van de menselijke beschaving.

19 mei: Het nut van roddelen
Je kunt er van houden of niet, maar het lijkt erop dat roddelen wel degelijk een doel dient: je leert ervan wie je maar beter goed in de gaten kunt houden. Onbewust.

16 mei: Verlichtingseconomen
Hoe schat je de economische groei van een land waar weinig gegevens over bestaan? Een blik in het duister werkt verhelderend.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden