Opleidingen
  Consument
  Leefhoek.nl
  Steden en dorpen
  Marktplaats.nl
  Recept van de dag
  Woninginrichting
  Woningmarkt
  Verzekeringen
  Hypotheken
  (Huis-)dieren
  In en om de tuin
  Keukens
  Badkamers
  Beauty & Fashion

  Contact


Hypotheekrente
Hypotheken en leningen

E-rente.nl: Rentestanden
E-rente.nl is een site die renteoverzichten biedt inzake bijvoorbeeld sparen, duurzaam sparen en doorlopend krediet. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor “Rente Alarm”. Bij een mutatie in de toplijst per rubriek ontvangt u een korte mail met opgave van de mutatie.
Hypotheken vergelijken

Op deze site van de Consumentenbond kunt u in één keer alle hypotheekverstrekkers vergelijken.


Hypotheken en leningen
Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit u een veilige en verantwoorde hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een woning af. Bovendien bespaart u honderden euro's per jaar.Hypotheekrente.nl
Vergelijk online alle hypotheekrentetarieven van alle geldverstrekkers in Nederland. Wekelijks een gratis E-zine met alle up to date hypotheekrente-tarieven.


 Hypotheekrente.nl  
Verwachting 2016: Huizenprijzen stijgen minder hard
Het aantal verkochte woningen neemt toe en e huizenprijzen stijgen, maar minder hard dan in 2015. Dat verwacht ABN Amro. De economen van die bank voorspellen dat het aantal verkopen in 2016 met 5% toeneemt en in 2017 met 2,5%. In 2015 was de stijging nog 15%.

Hypotheekrente nog te hoog
Huizenkoper betalen maandelijks tientallen euro's teveel voor hun hypotheek. Dat komt volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) door de hoge winstmarges van geldverstrekkers. De Nederlandse hypotheekrente behoort tot de hoogste van de Europese landen om ons heen.

Wat te doen met hypotheek bij scheiding?
Het afgelopen jaar liepen 35.000 huwelijken stuk. Een scheiding heeft grote emotionele maar ook financiële gevolgen. Het huis en de hypotheek staan vaak op beide namen. Hoe gaat dat na de scheiding? Wat zijn de opties? In het kort zijn dat: uitkopen of de woning verkopen.

Na Starterslening nu ook Blijverslening
Zo'n tweehonderd gemeenten biedden starters de mogelijkheid om een Starterslening af te sluiten. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de organisatie achter de Starterslening, biedt sinds kort een nieuw soort lening aan: de Blijverslening. Niet bedoeld voor starters, maar juist voor diegenen die hun huis willen blijven wonen. 

Gesponsorde links


Hypotheken
Zelf je schulden regelen
Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Op deze site van het NIBUD kunt u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

NIBUD
Het NIBUD informeert en adviseert consumenten over hun budget.

Schulden
In Nederland heeft 1 op de 6 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Dat zijn schulden waar huishoudens zelf niet meer uitkomen. De overheid wil dit zoveel mogelijk voorkomen, bijvoorbeeld door voorlichting. Ook werkt de overheid aan betere en toegankelijkere schuldhulpverlening.

Koopsubsidie
De Koopsubsidie is een gemeentelijke en inkomensafhankelijke subsidie op de eerste hypotheek voor starters op de woningmarkt.
De Koopsubsidie is vergelijkbaar met een huursubsidie en de Eigenwoningbijdrage, maar dan bijgewerkt voor de woningmarkt anno 2014.

Keurmerk Hypotheek Bemiddeling
Het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling is een kwaliteitsgarantie voor hypotheekadvisering aan de consument. Het Keurmerk wordt verstrekt aan hypotheekkantoren die voldoen aan hoge kwaliteitseisen van de Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling. Deze eisen worden periodiek door onafhankelijke deskundigen getoetst.

Bureau Krediet Registratie (BKR)
Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. In het Centraal Krediet Informatiesysteem van BKR ofwel CKI worden betalingsverplichtingen vastgelegd van consumenten die een krediet, kredietfaciliteit of gsm-abonnement op hun naam hebben.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden