Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

 
  Fietsroutes


Fiets4Daagse De Peel

Jaarlijks 4 dagen recreatief fietsen in de Peel, 4 startplaatsen: Deurne, Meijel, Weert, Stiphout, (keuze uit 30-45 of 60km)

Fietsen in Nederland en BelgiŽ
Volledig beschreven fietsroutes in Nederland en BelgiŽ. U kunt zich hier ook abonneren op de gratis Fietsnieuwsbrief.

  Fietsen
Plezier met fietsen
Wat kan fietsen een plezier opleveren. Elke dag als het mooi weer is, ga ik op pad met de fiets. Ik woon aan zee en dat heeft zowel een nadeel als een voordeel. Het nadeel is dat als je tegenwind hebt je behoorlijk moet trappen. En aan zee waait het altijd even harder dan elders. Maar Johan Cruyff zei het al: Elk nadeel heb zín voordeel. Met de wind in de rug rijd je moeiteloos over de wegen. En dat doe ik regelmatig. Ik neem altijd mijn mobiele telefoon mee. En als ik dan genoeg gereden heb, bel ik mijn man: En die haalt me dan op met de auto.De natuur
Sinds kort heb ik een omafiets. Deze heb ik gekocht op een internetwinkel. Het voordeel van deze fiets is dat hij erg stevig is. Ik heb er een paar fietstassen aangehangen, zodat ik ook van alles en nog wat kan meenemen. Zo heb ik altijd eten en drinken bij me. Ik moet leven van een klein pensioentje, en ik leef van een klein AOW-tje, dus ik moet op de kleintjes letten. Bovendien vind ik het een belevenis om ergens midden in de natuur te eten. Je hoort dan het riet om je heen ruisen. De vogels zingen het hoogste lied. Vooral de karekiet met zijn karakteristieke geluid geeft me altijd een blij gevoel. Soms ga ik even op de rug liggen, en ik kijk dan naar de wolken. Daar zie je soms hele vreemde figuren in, bijv. beestenhoofden.

Pech
Voor pech kun je tegenwoordig de Wegenwacht bellen. Dat vind ik erg handig. Ik heb al twee keer gebruik gemaakt van deze service. Zo had ik een keer een lekke band. Het was wel moeilijk om aan te geven waar ik was. Ik was namelijk op een binnenpad, waar de wegenwacht met zijn auto niet kon komen. Maar toen we beiden een eindje liepen, kwamen we elkaar tegen. En toen heeft een heel vriendelijke meneer de band geplakt. Je kunt het geloven of niet, maar ik ben al 82 jaar. Ik kan het fietsen iedereen aanbevelen. Het houdt je jong, en als ik gezond blijf, ben ik plan om nog jaren zo door te gaan.

  Fietsroutes
Amsterdam Fietst!
Fietsenstallingen, fietsnieuws, fietslinks, fietsendiefstal-preventie, fietsvragen: prachtige site Amsterdam fietst!voor als u van plan bent te gaan fietsen in onze hoofdstad.

Fietstochten Trouw
Heel mooie fietssite van het dagblad Trouw. U klikt een regio op de kaart van Nederland aan waarna u een routekaart te zien krijgt die u vervolgens kunt uitprinten. Ook voor stadswandelingen en natuurtochten.

Mountainbike-routes

Fietsersbond

Op de fiets met de NS
Zin om lekker naar buiten te gaan? Dat treft! Zoek hier een leuke NS-wandel, fiets, of skatetocht uit en download de route.


 Fietsen123  
Bert blogt: Freedom Ride 2017 - fietsers onder elkaar

Mijn broer Rob (1961) en ik proberen ieder jaar minstens ťťn toertocht van rond de 80 km te rijden, gewoon voor de gezelligheid. Wij hebben inmiddels een paar maal de Joop Zoetemelk Classic (http://www.swift-joopzoetemelkclassic.nl/) gereden door het Groene Hart van Holland en al een keer of vijf in de Classico Giro (http://classicogiro.nl/) de omgeving van Utrecht en de Loosdrechtse Plassen onveilig gemaakt.

Gezellige chaos

Wij houden van die chaotische sfeer net voor de start wanneer allerlei fietsliefhebbers bij de verschillende kraampjes nog even snel een krentebol, Snelle Jelle of een paar bananen proberen te scoren, het gezellige kletsen met de vrijwilligers die deelnemersnummers uitdelen en shirts verkopen (?Hoe groot, meneer, 5 XL? Daar pas ik twee keer in!?), de baanspeaker die wanhopig z'n best doet het laatste half uur voor de start vol te praten en steeds meliger grapjes gaat maken en dan eindelijk, eindelijk, dat verlossende moment dat iedereen weg mag. Echt, ik kan het iedereen aanraden: de beleving is zo anders dan met z'n tweetjes een knooppuntenroute af te rijden. Wees niet bang uit de toon te vallen als je geen racefiets hebt. Natuurlijk zijn de deelnemers voor het grootste deel jongeren of jongere ouderen met een racefiets, maar je ziet ook regelmatig oudere jongeren die meedoen met een trekking-/stads-/boodschappenfiets, een e-bike of een ligfiets. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik werd aangesproken over het feit dat ik niet op een racefiets rijd. De enige materiaalzonde waar je echt op wordt aangesproken is het rijden zonder helm. Elke toertocht stelt de fietshelm verplicht ? logisch ťn belangrijk, zeker als je in een groep rijdt.

Kennismaking met noord-Limburg

Onze keuze viel dit jaar op de 85 km toertocht van de Freedom Ride, vanwege de bijzondere uitstraling en omdat we graag eens kennis wilden maken met het noord-Limburgse landschap. Al een paar jaar organiseren TeamLottoNL-Jumbo wielerploeg en een aantal vooraanstaande organisaties iedere 5 mei een toertocht in het teken van bevrijding, vrijheid, democratie en mensenrechten, dit jaar dus in het gebied tussen Roermond en Venlo aan de westkant van de Maas. Start en finish waren bij het prachtig gerestaureerde Kasteel Aldenghoor in Haelen, waar ook was gezorgd voor ruime parkeervoorzieningen.

Stilte en bezinning

De tocht zelf bestond uit twee duidelijk verschillende delen. De eerste 48 km gingen door de Maasvallei zelf, met prachtige open landschappen, mooie uitzichten op de rivier, bossages en verstilde dorpjes. Vanuit Haelen ging het tot Baarlo langs de Maas en boog daarna af in noordwestelijke richting naar Ysselsteyn. Vanuit Ysselsteyn ging het vervolgens in zuidelijke richting tot het militaire kerkhof, waar de lunch (broodjes, koek, bananen, sportdrank) werd geserveerd. Op het kerkhof liggen alle Duitse militairen begraven die tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gevallen. Het is de grootste Duitse militaire begraafplaats ter wereld en het is niet alleen overweldigend groot, het is tegelijk een plek van stilte en bezinning. Wij vonden het heel indrukwekkend.

Helden

Voordat we aan het tweede deel van de tocht konden beginnen, moesten we wachten op het vertrek van de pelotonstocht die onder politiebegeleiding met een gangetje van gemiddeld 27 km/h voor ons uit zou denderen. Onderweg naar de uitgang stonden we ineens oog in oog met... Joop Zoetemelk en Jan Janssen; de heren stonden klaar om het peloton aan te voeren. Voor ons was die ontmoeting echt een van de hoogtepunten van de dag. Wat een aardige kerels! En na al die jaren beroemdheid nog steeds niet te beroerd voor de honderdmiljoenste foto of selfie. Chapeau, mannen.

De prachtige Peel

Het tweede deel van de route voerde ons naar het prachtige veengebied in de Peel, op de grens tussen Limburg en Noord-Brabant. Wat mij betreft was dit het mooiste stuk van de tocht. Via Griendtsveen naar Helenaveen langs het verstilde water van de Helenavaart en van daaruit richting Grashoek met z'n enorme kerk, Beringe, Roggel en zo weer terug naar Haelen, waar we om kwart over vier aankwamen. Daar werd het nog even heel gezellig: de zon brak door, overal stonden groepjes fietsers ervaringen uit te wisselen en het bier smaakte prima na een dag in het zadel. Tja, ik hoefde niet terug te rijden.

Gereden afstand 87,8 km (inclusief een kleine omweg vanwege niet opgelet en bordje gemist), tijd in het zadel 4:23, gemiddelde snelheid 20,0 km/uur. Meer sfeerbeelden van de Freedom Ride vind je hier.

Foto?s in dit blog zijn van de hand van Rob Vester

Over Bert Vester

Bouwjaar 1954, woont met vrouw Margaret in een dijkhuis in de Haarlemmermeer. Fotografeert sinds zijn 16e en stapte in 2010 om gezondheidsredenen om de fiets. Toen hij eind 2011 een hybride trekking/racefiets aanschafte, greep het fietsvirus hem bij de kladden. Sindsdien trapte hij al bijna 30.000 km in binnen- en buitenland weg, waarbij hij met schade en schande steeds wijzer werd. Een gepassioneerd verteller die anderen graag laat profiteren van zijn fietservaringen, zijn fietsmiskleunen en - vooral! - zijn fietsgeluk.  Fietsen
Logeren voor een vriendenprijs
Vrienden op de Fiets wil het recreatief fietsen en wandelen bevorderen. Zij doet dit door er voor te zorgen dat fietsers en wandelaars die meerdaagse tochten willen maken, overal onderdak kunnen vinden. Vrienden op de Fiets onderhoudt een uitgebreid netwerk van logeeradressen verspreid over het gehele land. Dit zijn adressen van particulieren die, meestal in hun eigen woning, een aantal slaapplaatsen voor doortrekkende fietsers of wandelaars beschikbaar hebben. U kunt hier terecht voor logies met ontbijt voor de "vriendenprijs" van Ä 15,- per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting).

Zoek op deze website:
  Gesponsorde links

  Fietsroutenetwerken

Fietsroutenetwerk Veluwe
Via genummerde (wit-groene) borden fietst u van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio. U bepaalt dus zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop!

Fietsroutenetwerk Overijssel
Met dit netwerk kunt u zelf eindeloos veel fietsroutes maken met behulp van zogenaamde knooppunten.

Fietsroutenetwerk Brabant
Ook in Brabant heel veel mooie fietsroutes: De Brabantse Delta - De Wijde Biesbosch - De Baronie - Midden-Brabant - De Kempen - De Peel - Noordoost-Brabant - De Meierij

Fietsroutenetwerk Zuidoost Friesland

Fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland

Fietsroutenetwerk Stadsregio Arnhem Nijmegen
Download hier kaarten, laat uw melding achter en download routes.

  Bladen / magazines
Fietsersbond
Word lid en ontvang tijdschrift de Vogelvrije Fietser, handige Fiets-ideeën-kaart, kortingen etc.
6 nummers voor € 24,00 met lidmaatschap
 • Redactiesite •   Fietsen
  Fietsplatform
  Website van het Landelijk Fietsplatform, coŲrdinatiepunt voor promotie en belangenbehartiging van het recreatieve fietsen in Nederland. O.a. de ANWB, Fietsersbond, NTFU en RAI/Stichting Fiets! zijn hierin vertegenwoordigd. Het Fietsplatform heeft een netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) ontwikkeld. Verder is het de samensteller van de FietsideeŽnkaart.

  Fietsroutes in Vlaanderen
  Op deze website vind u alle bewegwijzerde fietsroutes uit gans Vlaanderen.

  Fietsrouteplanner BelgiŽ
  Plan je eigen fietsroute in BelgiŽ met de fietsrouteplanner
  Hier vindt u volledig beschreven fietsroutes in Vlaanderen met daarnaast ook aandacht voor fietsroutes in andere streken. De fietsroutes zijn ingedeeld per gemeente of per route, bij de meeste zal je een plannetje en routebeschrijving aantreffen.

  Fietsroutes in Noord-Brabant

  Fietsen Moet Kunnen
  Fiets Magazine
  De Vakantiefietser Magazine

  Online fietsrouteplanner

  Met deze nieuwe recreatieve fietsrouteplanner kunt u een fietstocht plannen over de Landelijke Fietsroutes (LF-routes) in heel Nederland. U kunt uw route opvragen door het invoeren van een straatnaam, een knooppunt, NS-station of een woonplaats in heel Nederland. Ook kunt u klikken op de kaart nadat u hebt gedrukt op de gele knop 'plaats routepunt'.


  Fietstrips.nl
  Fietsen in Nederland. Heerlijk uitwaaien tijdens een fietstocht door de duinen of in de veluwe. Of een heerlijke stedentrip waar u tijdens een stads fietstocht kunt genieten van culturele en historische wetenswaardigheden.

  Opdefiets.net

  Fietsen.123
  Over fietsroutes en fietsen in het algemeen.

  Fietspad.nl
  Honderden gratis fietsroutes.

  Fietsroutes in Nederland en BelgiŽ

  Fietsroutes in Overijssel


  Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden