Media
  Uittreksels
  Games
  Love Calculator
  Sex
  Drugs
  Voor studenten
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Concertagenda
  Festivals
  Studiehulp
  Verdriet
  Nuttig
  Leuk  Contact


 Je horoscoop:
JONG!
CartoonWeb
Lachen, gieren, brullen (...?)

Pesten.net
Een website, gemaakt voor en door slachtoffers van pestgedrag.

De schooltassen collectie van 2015
De mooiste schooltassen voor dit schooljaar

Cowboysbag
De mooiste cowboysbag tassen voor op school

  Weblogs Basisonderwijs  
Vijf jaar verder, maar geen stap opgeschoten
In 2012 trad het vrijwillige lerarenregister in werking. Alleen? het werkte niet. Of de verplichting tot inschrijving tot stand brengt wat het beoogt, een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het beroep, is nog maar de vraag. Wellicht dat excellente scholen bewijzen dat een lerarenregister ov...

Basics van programmeren: mét avontuur en nog zonder computer
Oudste kleuters kan je met een avonturentocht op een rooster laten kennismaken met de basis van het programmeren: een reeks instructies volgen of zelf uitzetten. Al wat je nodig hebt is een plattegrond met een rooster en veel fantasie.


 Mediawijsheid  
De bibliotheek saai? Echt niet! MediaQuest: een interactieve tabletgame
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) wil kinderen en jongeren op een aansprekende manier begeleiden in hun mediagebruik. MediaQuest is een interactieve tabletgame over mediawijsheid, bedoeld voor kinderen uit groep 8 van de basisschool en jongeren uit de brugklas. Het bericht De bibliotheek saai?...

Enthousiasme, kennisdeling en een persoonlijke aanpak: Phil Bagge over computational thinking en programmeren op school
Leren programmeren is een veelbesproken onderwerp, ook in andere landen. Phil Bagge is een erkend specialist op het gebied van computational thinking en computerwetenschappen binnen het onderwijs in Groot-Brittannië. Chris Schoonens sprak hem over zijn blik op digitale geletterdheid, programmeren e...

 Pesten  
Socioloog: leraren herkennen pesten slecht, ook na training, en dat is zorgwekkend
Leerkrachten blijken, zelfs als ze er trainingen in hebben gehad, slecht in het herkennen van pesten. Ze kunnen zelfs niet goed uitleggen wat het inhoudt. Zorgwekkend, vindt socioloog Beau Oldenburg.

Nadat jongen (11) gepest werd met kaalgeschoren hoofd, komt leerkracht met hartverwarmend initiatief
De grootvader van Jackson Johnston, een elfjarige jongen uit Iowa, lijdt momenteel aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Om hem door dik en dun te steunen, besloot de leerling om zijn hoofd helemaal kaal te scheren.

Wat doen scholen tegen pesten?
Sinds 2015 is er veel gebeurd om pesten op scholen te bestrijden. Scholen zijn wettelijk verplicht om pestgedrag actief aan te pakken. Hoe doen ze dat en in hoeverre werkt het?

Leerkrachten niet altijd voldoende toegerust om pesten aan te pakken
Beau Oldenburg onderzocht welke rol leerkrachten spelen bij het tegengaan van pesten. Hieruit blijkt dat de leerkracht niet altijd voldoende toegerust is om pesten aan te pakken.

Praten over zelfmoord is te leren
De school van een jongen die suïcide pleegde, krijgt het verwijt dat ze te weinig deed tegen online pesten. 'Cyberpesten is meestal een voortzetting van wat er in de klas gebeurt.'

'In de klas of digitaal: school altijd verantwoordelijk bij pesten'
Fleur Bloemen, Tim Ribberink en nu Tharukshan Selvam: nog steeds plegen ieder jaar kinderen zelfmoord omdat ze worden gepest. Het onderwerp staat wel op de agenda van scholen, zegt Niels Baas van cyberpestendebaas.nl.

Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
Scholenkoepel LVO Parkstad wil een grondig onderzoek naar de zelfdoding van de 15-jarige scholier Tharukshan Selvam.

?Verplicht les sociale vaardigheden tegen pesten?
Kinderen moeten hun hele basisschoolcarrière les krijgen in sociaal-emotionele vaardigheden om pestgedrag tegen te gaan. De huidige anti-pestmethodes werken alleen voor de korte termijn en zijn gericht op ?scherven opruimen? in plaats van preventie.

Gesponsorde links

 NOS Headlines - Actieve onderwerpen  
Dr. Nassau College
Video

Vrije School Zutphen
Bezuinigingen bij de muziekschool, angst voor komkommers en een tsunami aan mobieltjes


JONG!
Scholierenwerk
ScholierenWerk is de eerste site in Nederland, speciaal voor scholieren die op zoek zijn naar een bijbaan, weekendwerk of scholierenwerk (5K)vakantiewerk. Op deze manier wordt geprobeerd jongeren in heel Nederland tegemoet te komen.Spongebob Squarepants

'De grootste Nederlandse Spongebob website tot nu toe'.Gevaarlijke liefde
Loverboys spelen vuil spel. Eerst winnen ze je hart, verleiden je met aandacht en dure cadeaus. Ben je eenmaal ingepalmd, dan dwingen ze je tot prostitutie.
Deze site van de overheid waarschuwt tegen de kwalijke praktijken van dit soort jongens.


TV-Talent gezocht
Ben je dik of dun, jong of oud, lang of kort voor iedereen is er een kans om als TVTalent aan de slag te gaan. TVtalent.nlVoor het maken van televisie en speelfilms zijn vele acteurs, presentatoren, entertainers, modellen en figuranten van vele soorten en maten nodig maar deze moeten de makers wel weten te vinden. TVTalent is dè database voor televisie en filmmakers. Hierin zoeken zij voortdurend hun nieuwe talenten.

100-den Videoclips
Enkele honderden populaire videoclips kun je via deze website bekijken...

Bekijk hier je favoriete videoclip. Videoclips online
... en hier kun je er nog eens een groot aantal zien (en horen).


JONG!


Eindexamen.nu
Oefenexamens, samenvattingen van de examenstof, examenchat en nog veel meer moois.

Examen.nl
Online proefexamens maken en veel tips en info over de komende schoolexamens. Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. De vereniging bestaat al sinds april 1984. Leden zijn scholieren (en scholen) in het Voortgezet Onderwijs. Het LAKS organiseert diverse activiteiten voor scholieren (houd daarvoor ook deze site in de gaten) en behartigt hun belangen. Het LAKS is er niet alleen voor scholieren, maar ook door scholieren.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden