Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV
  Contact 
 Cinenews.be  
Pacific Rim: Uprising
First rushes - Cinema
In 2013 maakte de geniale Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro de Pacific Rim, een geeky film met manga roots. Het was een stortvloed aan hallucinante gevechten tussen de Kaijus (reuzemonsters) en robots die door de mens ontworpen werden ter verdediging. Jammergenoeg is dit geresulteerd in een gedeeltelijke flop.

T2 : Trainspotting ? wake-up call!
Making of - Cinema
Sommigen zijn sceptisch over de naderende release van het Trainspotting vervolg. De jaren ?90 cultfilm werd door topregisseur Danny Boyle ingeblikt, is gebaseerd op de roman van Irvine Welsh en liet de wereld schots acteur Ewan McGregor (nog meer) ontdekken.

25 Filmsuggesties voor Valentijn!
Actueel - Cinema
Wie viert er Valentijn dit jaar? Of je nu fan bent of niet, het is dé ideale reden om een romantische film eens van onder het stof te halen. Of gewoon gezellig romantisch naar de cinema? Het kan! Er zijn in feite wel een aantal leuke romances te bekijken. We lijsten ze even voor u op, gescheiden in verschillende categorieën. Aan de singles hebben we natuurlijk ook gedacht. Geniet!

Deze 10 nieuwkomers op Netflix moet je zien | Februari 2017
Actueel - Cinema
It's Netflix time! Cinenews kiest voor jou elke maand de beste films en series uit die nieuw zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod. Gedaan met urenlang scrollen door de filmprentjes. Gedaan met nieuwkomers checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Laat je maandelijks verrassen door alweer een nieuwe batch vol met uren filmplezier.

Taboo : Handige Hardy (serie)
Actueel - Cinema
Het is al een tijdje geleden sinds we de Britse acteur Tom Hardy bezig zagen in een rol met facetten die veel verder gaan dan zijn imposante gestalte?

Fasten your seatbelts: Fast & Furious Live komt eraan!
Actueel - Cinema
Het publiek kan zich alvast klaarmaken voor de ultieme adrenalinestoot, want één van 's werelds meest populaire en langstlopende filmreeksen aller tijdens, Fast & Furious, racet naar de live-entertainment arena. U


 Cinenews.be  
Game of Thrones S06, Star Trek - The Animated Series, The Affair, The 100 S03... Uw Serie Review.
Review - Series
De comeback van nerds, gewelddadige intriges op de rechtbank, Science-Fiction, wat overspel, superhelden en criminelen. Keuze aan thema's genoeg voor iedereen.

Gotham S02, Arrow S04, Banshee S04, Supernatural S11
Review - Series
Demonen, superhelden die er meer dan klaar voor zijn, geweld, science-fiction, brandweermannen en politiemannen uit Chicago? u houdt van afwisseling ? Hier bent u dan alvast goed gediend !

Devil?s Rope, X-Men Apocalypse, Warcraft? uw DVD review.
Review - DVD / Blu-Ray
Wat hebben de helden van Marvel, een filmbewerking van een game, een documentaire over prikkeldraad en een zen film met elkaar gemeen ? Uw DVD review natuurlijk !

Brooklyn Nine-Nine S03, Vinyl, Mr Robot, Killjoys? uw series review.
Review - Series

Batman vs Superman, Eddie the Eagle, Kung-fu Panda 3? uw DVD review.
Review - DVD / Blu-Ray
Hoog tijd van onze vertraging in te halen (te wijten aan de nodige vakantie) ! Hup ! Hup ! Let?s go en we (her)ontdekken de titels van de zomer !

Ballers, The Last Ship S02, The Leftovers S02... uw serie-review.
Review - Series
Een uitstekende serie met Dwayne Johnson die business en sport mixt, het tweede seizoen van de aangrijpende serie The Leftovers, een pur sang Trêve ... Aan tafel!

Gesponsorde links

Sites & Media
 • Cinema.nl
 • Film1
 • Filmkrant
 • Filmstart.nl
 • Movie Meter
 • Biosagenda

  Movie Machine
  Online filmmagazine met dagelijks filmnieuws, aandacht voor cultfilms, soundtracks en Video/DVD releases en sneak preview films.

 •  FilmTotaal - Films op TV  
  Films op TV voor zaterdag 20 April 2019
  The Pink PantherThe Pink Panther
  06:40 - 08:30 op RTL4
  Komedie (2006) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.6 (64921 stemmen)
  Met Steve Martin, Kevin Kline, Jean Reno e.a

  Inspecteur Jacques Clouseau wordt opgezadeld met de moord op een bekende voetbalcoach en het is aan hem om de dader te vinden. Een 'ongeluk' komt echter zelden alleen en ook wordt de overbekende 'Pink Panter Diamant' gestolen. Wat hebben deze twee zaken met elkaar te maken?


  Tinkerbell en de piratenTinkerbell en de piraten
  08:10 - 09:30 op SBS6
  Animatie (2014) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.6 (10118 stemmen)
  Met Mae Whitman, Christina Hendricks, Tom Hiddleston e.a

  Het feetje Zarina krijgt het voor elkaar om een beetje van Pixie Hollows onmisbare blauwe stof te stelen. Als ze zich vervolgens aansluit bij de piraten van Skull Rock, beginnen Tinker Bell en haar vrienden aan het avontuur van hun leven.


  In Search of ChopinIn Search of Chopin
  10:30 - 11:30 op NPO1
  Documentaire (2014) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.6 (43 stemmen)
  Met Juliet Stevenson, David Dawson, Leif Ove Andsnes e.a

  Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle concertzalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de negentiende-eeuwse componist en pianist Frédéric Chopin? Hij had een grote angst om in het openbaar op te treden. Hij vluchtte naar Parijs, keerde nooit meer terug naar zijn vaderland Polen en had een relatie met een bekende Franse travestiet. En ondanks een slechte gezondheid bleef hij componeren. Zeker is dat Chopin een uniek talent had.


  Murder on the Orient ExpressMurder on the Orient Express
  15:25 - 17:30 op BBC2
  Misdaad (1974) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.3 (35921 stemmen)
  Met Albert Finney, Lauren Bacall, Martin Balsam e.a

  Het verhaal speelt zich af in de fameuze trein Parijs-Istanboel in 1934. Een rijke financier wordt dood aangetroffen, omgebracht door twaalf messteken. De Belgische superspeurder Poirot verdenkt al zijn medepassagiers. Hij onderwerpt ze aan een uitgebreid verhoor in de voor hem vrij gemaakte restauratiewagon.


  Shaun the Sheep MovieShaun the Sheep Movie
  15:35 - 16:55 op NPO3
  Animatie (2015) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.4 (24748 stemmen)
  Met Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili e.a

  Als Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.


  Alice in WonderlandAlice in Wonderland
  19:50 - 21:30 op BBC2
  Avontuur (2010) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.5 (320228 stemmen)
  Met Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter e.a

  Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.


  The Hunt for Red OctoberThe Hunt for Red October
  20:00 - 22:45 op RTL7
  Actie (1990) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.6 (142408 stemmen)
  Met Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn e.a

  De bevelhebber van een nieuwe, geheime Sovjet-onderzeëer negeert zijn orders en zet koers naar de oostkust van Amerika. Een CIA-onderzoeker probeert uit te vinden of zijn bedoelingen kwaadaardig zijn, terwijl zowel de Sovjets als de Amerikanen wanhopige pogingen doen de deserteur te onderscheppen.


  Bad BoysBad Boys
  20:30 - 22:55 op Veronica
  Actie (1995) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.8 (198169 stemmen)
  Met Lisa Boyle, Michael Taliferro, Emmanuel Xuereb e.a

  Een hete zomernacht. 100 miljoen aan heroïne, gestolen bewijsmateriaal van de Miami Police. Undercover-agenten Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith, The Fresh Prince of Bel Air) moeten binnen 72 uur de daders zien te vinden. Hoe pak je dit aan? Vrijgezel Mike en vader-van-drie-kinderen Marcus kruipen in elkaars huid om hun enige getuige te kunnen beschermen. Vanuit deze ietwat komische situatie betreden de heren de wereld van snelle auto's en rondvliegende kogels.


  Endless LoveEndless Love
  20:30 - 22:40 op SBS9
  Drama (2014) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.3 (32488 stemmen)
  Met Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood e.a

  Het verhaal van een bevoordeelde vrouw en een charismatische man die meteen verliefd op elkaar worden. Hun ouders proberen hen uit elkaar te houden.


  Bienvenue chez les Ch'tisBienvenue chez les Ch'tis
  21:25 - 23:05 op Eén
  Komedie (2008) uit Frankrijk
  IMDB-rating: 7.1 (30309 stemmen)
  Met Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix e.a

  Philippe Abrams is post-directeur in Salon-de Provence. Hij is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d'Azur. Maar zijn plannetje mislukt en als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het noorden. Abrams staat allerminst te popelen om naar deze, in zijn ogen, verschrikkelijke regio te verhuizen. Al snel blijkt dat het beeld dat hij van het noorden heeft, niet helemaal strookt met de werkelijkheid.


  Bar BaharBar Bahar
  22:10 - 23:50 op Canvas
  Drama (2016) uit Israël
  IMDB-rating: 7.5 (740 stemmen)
  Met Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura e.a

  Drie Palestijnse vrouwen wonen in een appartement in Tel Aviv. Daar proberen ze, met moeite, een balans te vinden tussen traditionele en moderne cultuur.


  The Accidental HusbandThe Accidental Husband
  22:40 - 00:20 op SBS9
  Komedie (2008) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.6 (19524 stemmen)
  Met Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth e.a

  Emma Lloyd is een succesvolle carrièrevrouw. Haar radioshow als love dokter is een hit, haar eerste boek wordt uitgebracht en ze heeft een liefdevolle relatie met haar conventionele verloofde Patrick . Bij de registratie van hun huwelijk blijkt Emma al getrouwd te zijn, alleen heeft ze geen idee met wie. De zoektocht naar haar zogenaamde echtgenoot leidt haar naar Patrick , een knappe en zeer charmante brandweerman. In het begin levert hun tegengestelde kijk op het leven veel spanning en chaos op, maar Emma krijgt al snel bewondering voor Patrick’s zorgeloze passie en begint te twijfelen aan haar eigen conservatieve kijk op het leven en de liefde. Als Emma’s trouwdag dichterbij komt moet ze kiezen tussen haar eigen veilige leven met Richard of de gepassioneerde en spontane wereld waar Patrick in leeft.


  K-19: The WidowmakerK-19: The Widowmaker
  22:45 - 01:25 op RTL7
  Drama (2002) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.6 (48805 stemmen)
  Met Sam Spruell, Peter Stebbings, Christian Camargo e.a

  De duikboot K-19 is het nieuwe Russische paradepaardje. Volgens kapitein Polenin is het nog te vroeg om hem te water te laten maar de regering heeft haast. Polenin mag blijven maar apitein Vostrikov krijgt de leiding als de boot voor de eerste keer uitvaart.


  The Importance of Being EarnestThe Importance of Being Earnest
  23:25 - 00:55 op BBC2
  Komedie (2002) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.9 (19381 stemmen)
  Met Rupert Everett, Colin Firth, Frances O'Connor e.a

  Twee rijke vrijgezellen bedenken de fictieve 'Earnest' uit de titel en brengen met zijn persoonlijkheid de dames het hoofd op hol, totdat die eisen dat ze hem willen ontmoeten. Dan zitten de heren vast in hun eigen leugenarij.


  BurlesqueBurlesque
  23:40 - 02:10 op RTL8
  Drama (2010) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.4 (60656 stemmen)
  Met Cher, Christina Aguilera, Eric Dane e.a

  Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.


  Papadopoulos & SonsPapadopoulos & Sons
  01:05 - 02:50 op BBC1
  Komedie (2012) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.1 (1901 stemmen)
  Met Carl Rice, Stephen Dillane, Selina Cadell e.a

  Volgend op zijn ruïnering tijdens de laatste nieuwe bankencrisis, besluit een miljonair zich te herenigen met zijn van hem vervreemde broer, om hun vroegere viswinkel te heropenen.


  Kill Your DarlingsKill Your Darlings
  01:45 - 03:25 op FOX
  Biografie (2013) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.5 (24910 stemmen)
  Met Daniel Radcliffe, Dane DeHaan, Michael C. Hall e.a

  Kill Your Darlings vertelt over een moord in 1944 die binnen de Columbia University zorgt voor het samenkomen van schrijvers als Ginsberg, Kerouac en Burroughs. Dit is het begin van een compleet nieuwe generatie die ook wel bekendstaat als de Beat Generation.


  ToastToast
  03:25 - 05:00 op FOX
  Biografie (2010) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.7 (7177 stemmen)
  Met Oscar Kennedy, Victoria Hamilton, Colin Prockter e.a

  Nigel Slater (Freddie Highmore) is een Britse voedselrecensent en schrijver wiens boek 'Toast' gaat over zijn jeugd, die hij zich herinnert aan de hand van voedsel. Een nostalgische trip door alles wat eetbaar was in de jaren '60 in Engeland, en wat Nigel Slater wordt voorgezet door zijn stiefmoeder Mrs. Potter (Bonham Carter), die in zijn leven komt als zijn vader (Stott) hertrouwt nadat zijn moeder (Victoria Hamilton) gestorven was aan de gevolgen van astma.
  Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden