Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
Adios amigos (2016)
Regie: Albert Jan van Rees | 92 minuten | drama, komedie | Acteurs: Martijn Lakemeier, Yannick van de Velde, Bas Hoeflaak, MargŰt Ros, Juul Vrijdag, Loes Schnepper, Lieke-Rosa Altink, Geert Lageveen, Stefan Stasse, Don Alphonso, Han Oldigs, Joost van Schie, Ids van der Krieke, Jorn Pronk De queeste van tieners of jongvolwassenen om hun maagdelijkheid […]

The Sleepwalker (2014)
Regie: Mona Fastvold | 91 minuten | drama | Acteurs: Gitte Witt, Christopher Abbott, Stephanie Ellis, Brady Corbet Eigenlijk is het opmerkelijk dat Brady Corbet geen grotere ster aan het Hollywood-firmament is. Al op elfjarige leeftijd was hij voor het eerst in een televisieserie te zie (?The King of Queens?). Een paar jaar later schitterde […]

Prijsvraag DVD Voetbalmeisjes (2016)
?Voetbalmeisjes is een zinderende jeugdserie over het multiculturele meidenelftal FC Athena: ambitieuze meisjes, zoekend naar wie ze zijn, ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de door jongens gedomineerde voetbalclub. Ze jagen hun dromen na, groeien uit elkaar, worden verliefd, nemen hun verlies en strijden samen voor de winst. Een serie waarin verschillende jongeren […]


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. X + Y

TOP 2. While We're Young

TOP 3. Mission: Impossible - Rogue Nation

TOP 4. Paradise Trips

TOP 5. The Man from U.N.C.L.E.

FLOP 1. Self/less


 Recent verschenen interviews  
Nieuwe serie: Icarus
Zes (gedramatiseerde) portretten van prominente Nederlanders In de nieuwe serie Icarus zien we zes (gedramatiseerde) portretten van prominente Nederlanders die voor het oog van de natie zijn gevallen. Een gesprek met producent Pieter Kuijpers en creative producers Robert Alberdingk Thijm en Felix van Gisbergen.

Matt Ross en Viggo Mortensen over Captain Fantastic
Familiedrama zonder superheld In het geestige familiedrama Captain Fantastic van Matt Ross speelt Viggo Mortensen een anti-autoritaire vader die samen met zijn zes kinderen in de bossen leeft. 'Of de film een tegengif is voor Captain America? Niet bewust, in ieder geval!'


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in premiŤre
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears.†

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen.†


 filmnieuws.nu -  
Bollywoodlegende Sridevi overleden na hartaanval (nos)
In Dubai is de legendarische Bollywoodactrice Sridevi onverwachts overleden. Een hartaanval werd haar fataal. Ze was 54 jaar. Sridevi maakte in 1978 haar Bollywood-debuut in Solva Sawan. Maar het grote succes zou nog enige jaren op zich laten wachten: dat kwam in 1983 met Himmatwala. Na haar rol in die film ontwikkelde ze zich tot een van de meest gevraagde sterren in Bollywood.

Verslag Berlinale: Filmsterren als extra laag (filmkrant)
Filmsterren zijn noodzakelijk voor de glamour van grote festivals. Maar in films zitten bekende gezichten hun rollen vaak in de weg. Regisseur Rebecca Zlotowski zei daarover iets interessants tijdens de onafhankelijke Woche der Kritik, die al enkele jaren tegelijk met de Berlinale wordt georganiseerd. In haar film Planetarium had ze de sterren Natalie Portman en Lily-Rose Depp gecast.

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
Captain Fantastic
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (6 stemmen)
USA 2016. Drama van Matt Ross. Met oa Viggo Mortensen, Frank Langella, Kathryn Hahn, Missi Pyle en Steve Zahn. De anti-autoritaire, maar zelf heel dwingende Ben (Mortensen) leeft met zijn zes kinderen ver teruggetrokken in de bossen van Noord-Amerika. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw, die eerst maanden in een ziekenhuis verbleef, is overleden, trekt hij met zijn kinderen de boze bewoonde wereld in. Om zijn vrouw te beschermen tegen de burgerlijke begrafenis die haar ouders voor ogen hebben. Wat volgt is een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross (bekend als acteur in de series Big Love en Silicon Valley) rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij.

Kubo and the Two Strings
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.5 sterren (1 stemmen)
USA 2016. Animatie van Travis Knight. Ontroerend en intelligent stop-motion sprookje over de jonge verhalenverteller Kubo, die in een gefantaseerd Japan ontdekt dat de familielegendes die hij van zijn moeder meekreeg ? zijn vader was een moedige krijger, zijn opa de kwaadaardige maankoning ? allemaal waar blijken te zijn. Het is het begin van zijn eigen spannende avontuur, waarin hij samen met een pratende aap en een kever-samoerai op zoek gaat naar een magisch pantser. Technisch perfecte, ronduit betoverend ode aan de kracht van verhalen. Wel iets te eng voor de jongste kijkers. Geproduceerd door animatiestudio Laika (Coraline, The Boxtrolls).

My Skinny Sister
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 5.0 sterren (1 stemmen)
ZWE/D 2015. Drama van Sanna Lenken. Met oa Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Henrik Norlťn, Annika Hallin en Maxim Mehmet. De ouders van de twaalfjarige, tikje mollige Stella adoreren haar oudere zus Katja, een mooie, getalenteerde kunstschaatster. Maar Stella gaat vooral naar Katja's trainingen kijken, omdat de schaatscoach zo'n knappe vent is. Dat Katja zo slank is, komt niet alleen omdat ze zoveel sport, ontdekt Stella op een dag: als Katja wat eet, spuugt ze dat later snel weer uit. Dat moet geheim blijven, vindt Katja. Sterke jeugdfilm over anorexia wordt niet prekerig dankzij de warme regie en de uitstekende hoofdrolspeelster. Regisseur/scenarist Lenken had ook zelf in haar jeugd een eetstoornis.

De noodkreet in de fles
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (2 stemmen)
DK/D/ZWE/N 2016. Thriller van Hans Petter Moland. Met oa Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, PŚl Sverre Hagen en Jakob Ulrik Lohmann. Deel drie in serie verfilmingen van de politiethrillers van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen over de cynische inspecteur Carl MÝrck en zijn van oorsprong Syrische collega Assad. Beiden werken voor Afdeling Q, die zich uitsluitend richt op oude, onopgeloste zaken. In De noodkreet in de fles (Engelse titel: Conspiracy of Faith) onderzoeken MÝrck en Assad een religieuze gek die telkens twee broers en/of zussen ontvoert, er vervolgens een ombrengt en de ander laat leven. De noodkreet in de fles is spannend, goed verteld, en mede dankzij de topacteurs in de hoofdrollen, vaak erg grappig.

Les premiers les derniers
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (2 stemmen)
B/F 2016. Komedie van Bouli Lanners. Met oa Albert Dupontel, Bouli Lanners, Suzanne Clťment, Michael Lonsdale en Max von Sydow. Een nieuw hoogtepunt in het bescheiden oeuvre van veelgevraagd bijrolacteur en autodidact Bouli Lanners, dat met elke film aan zeggingskracht wint. Les premiers les derniers is zijn meest persoonlijke film, waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt, naast zijn eigen hondje Gibus. Een mystieke western c.q. absurde film noir, over twee onafscheidelijke premiejagers die langs een verlaten Franse hovertreinbaan op zoek zijn naar de gestolen satelliettelefoon van een onderwereldfiguur. En een film over het einde der tijden, met een verrassend optimistische boodschap.

Chronic
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (1 stemmen)
MEX/F 2015. Drama van Michel Franco. Met oa Tim Roth, Sarah Sutherland, Elizabeth Tulloch, Robin Bartlett en Michael Cristofer. In dit ingehouden en observerende drama volgen we David (Roth), verzorger van zwaar zieke en terminale patiŽnten. Er zit iets onbestemds in zijn gedrag, al is hij goed in zijn werk en luistert hij altijd naar zijn patiŽnten. Beetje bij beetje krijgen we van regisseur Franco (After Lucia) meer inzicht in Davids verleden en motieven. Tim Roth (bekend van zijn films met Tarantino) overtuigt als de raadselachtige David, en is volledig geloofwaardig als verzorger. Bijvoorbeeld wanneer hij een graatmagere aidspatiŽnte onder de douche zet, of de vieze onderbroek van een kankerpatiŽnte verschoont.


 K.U.T-Site  

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden