Aanbiedingen!


  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  ContactHandboek nederlandsepers.nl
Hier kunt u uitgebreide, up-to-date en onafhankelijke informatie over bijna 8.000 in Nederland verspreide binnen- en buitenlandse titels ook op het internet raadplegen.

Journalistiek NL
Links voor journalisten. 


Your Out Online
Nieuws en actualiteiten. Because there is more to explore!Management forum De Scopist

De Scopist is het management forum van Management Scope, een weblog waarop topjournalisten en gastauteurs hun visie geven over politiek, bedrijfs-, financieel- en economisch nieuws.

Webregio
WebRegio Media is het grootste multimediabedrijf in Noord-Holland. Met zeven regionale internetportalen (www.WebRegio.nl) en twee huis-aan-huisbladen is WebRegio Media de belangrijkste speler op het gebied van nieuws en informatie met een regionale invalshoek.

Medianieuwtjes
Medianieuws uit binnen- en buitenland.

DeFotojournalist.nl
Online journalistieke beeldbank van Nederland. Hier vind je snel en gemakkelijk de foto of fotograaf die je zoekt.


 Mediajournaal.nl  
Mediajournaal.nl stopt
Mediajournaal.nl stopt. Na 13 jaar, inclusief de start als Medialog en enkele onderbrekingen, is het mooi geweest en komt er een eind aan dit weblog over mediazaken. Alle (trouwe) bezoekers bedankt voor het bezoek en de reacties.

Kijkcijfers zaterdag: SBS6 opnieuw gedegradeerd tot vierde zender
#AYNIL 1.9mln #WIDM 1.8 #WeetIkVeel 1.7 #Kassa 1.2 #Schaatsen 1.2 #Moltalk 1.0 #Cojones 761K #VerborgenVerleden 685 #Campinglife 723 #Buutvrij 566 #RTL4 23.1 #NPO1 19.2 #NPO2 10.6 #SBS6 6.8

BinnensteBuiten krijgt weekendeditie
Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten, dat in de plaats kwam van Man bijt Hond, krijgt nu ook een weekendeditie. Hierin worden een aantal ‘hoogtepunten’ uit de afgelopen week getoond. BinnensteBuiten is vanaf 5 oktober 2015 iedere werkdag om 18.50 op NPO 2 te zien en heeft inmiddels een grote groep vaste groep kijkers aan zich gebonden, […]

BNR maakt programma over Europese thema?s
Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk krijgen vanaf vandaag een eigen radioprogramma op BNR. Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU zijn ze elke zaterdagmorgen om 12 uur te horen in Boekestijn vs. De Wijk. In het programma debateren beide heren met elkaar en een speciale gast over Europese ontwikkelingen. Het programma wordt gepresenteerd […]

 Mediacourant.nl  
?Waarom gaat Paul de Leeuw niet dood??
Radio-dj Patrick Kicken vraagt zich af waarom Paul de Leeuw net als andere grote sterren van weleer niet gewoon doodgaat. Dat is te lezen in zijn column voor Slebs. Kicken vindt dat De Leeuw al te lang op tv is. “Hij is werkelijk de herpes van de Nederlandse publieke omroep. Je komt er níet vanaf. […]

Frank Masmeijer snapt wel dat SBS 6 hem wil
Frank Masmeijer stelt dat SBS 6 nog steeds een soap over hem wil uitzenden en dat hij dat goed begrijpt. Dat is te lezen in de Volkskrant. Eigenlijk zou de Masmeijer-soap in oktober van start gaan op SBS 6, maar omdat zijn rechtszaak werd uitgesteld naar dit jaar, is er nog altijd geen enkele aflevering […]

 Mediaonderzoek.nl  
Mediafeiten op een rij

Nou, daar is-ie weer. De nieuwe editie van het Mediafeitenboekje is een feit. Editie 2017 lag eind vorige week in de bus en telde net als vorig jaar weer ruim 200 pagina’s boordevol content. In alle bescheidenheid heeft Dentsu Aegis het eigen hoofdstuk ‘DAN DNA Tools’ ingewisseld voor een nieuw hoofdstuk ‘Data’ en is de volgorde her en der wat gewijzigd, maar het resultaat is net als voorgaande 21 edities weer verbluffend. Hoe krijgen ze zoveel geüpdate informatie in zo’n klein pokke pocketboekje? Neem nou onderstaande grafiekjes. Zo helder, zo inzichtelijk.

In de eerste grafiek zie je profielen van de 12 grootste TV-zender weergegeven naar leeftijd en geslacht. Hoe groter de bol, hoe groter de zender in kijkdichtheid/zenderaandeel. Opvallend zijn de grote bollen aan de rechterkant. Volgens het jaarrapport van SKO zijn NPO 1 en 2, SBS en RTL 4 de vier grootste zenders met een gezamenlijk aandeel van 50% in 2016. Die bepalen dus voor een belangrijk deel het profiel.

Bron: SKO/MBS, 2016, tijdvak 02:00-26:00 uur

Voor de 18 voornaamste themazenders is ook een grafiek afgedrukt en die ziet er dan zo uit:

Bron: SKO/MBS, 2016, 02:00-26:00 uur

Blijkbaar zijn de themazenders veel beter in staat om specifiekere doelgroepen te bereiken, danwel meer spreiding naar leeftijd en geslacht in hun bereik aan te brengen. Maar ja, daar zijn het ook themazenders voor.

Radio lijkt wat dat betreft een beetje op de themazenders op televisie. Een flinke spreiding naar leeftijd en geslacht en bovendien een paar grote zenders aan de ‘linkerkant’ van de grafiek.

Bron: Radio Report, 2016, tijdvak 07:00-19:00 uur, doelgroep 10 jaar en ouder.

Het zijn slechts een paar voorbeelden en zo staat het Mediafeitenboekje 2017 vol met grafieken, tabellen, commentaren, ontwikkelingen en verwijzingen naar allerlei bronnen. Bestellen kan hier.

The post Mediafeiten op een rij appeared first on Mediaonderzoek.nl.


 Zappen  
Bedankt en tot ziens!
Om maar met de deur in huis te vallen: dit is het laatste bericht dat ik op deze blog schrijf. ...... Lees verder: Bedankt en tot ziens!

Martijn Koning invaller Marieke Elsinga bij RTL Late Night
De zomer komt eraan en dat betekent dat vaste gezichten van dagelijkse programma's er even tussenuit gaan. Zo ook Marieke ...... Lees verder: Martijn Koning invaller Marieke Elsinga bij RTL Late Night

Kim-Lian olifant in de porseleinkast in Verzamelkoorts
Kim-Lian van der Meij begint vanavond aan haar human interest-programma Verzamelkoorts. Met 2 miljoen verzamelaars in Nederland moeten er veel ...... Lees verder: Kim-Lian olifant in de porseleinkast in Verzamelkoorts

André Hazes met eigen soap op SBS 6
André Hazes laat de camera's toe in zijn leven. De zanger die een exclusief tv-contract heeft met SBS 6 is ...... Lees verder: André Hazes met eigen soap op SBS 6

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Vacatures
Media Vacatures
Experteer biedt u exclusieve vacatures vanaf € 60.000. Profiteer van het gevarieerde aanbod en krijg toegang tot vooraanstaande headhunters.


   
 Media.nl  
STER reclameomzet 214 miljoen euro in 2010

De Publieke Omroep was vorig jaar goed voor een reclame omzet van 214 miljoen euro. Dit bedrag is omgezet door de STER aan radio, tv en online reclame in 2010.

De omzet van de STER is hiermee 24 miljoen euro hoger dan in 2009. In 2008 bedroeg de omzet nog 226 miljoen euro.

Met de bundeling van TV, radio en internetsites is de STER de grootste aanbieder van reclamezendtijd in Nederland.

Bron: STER


 Villamedia  
NVJ tijdelijk offline na zwakheden
Weblog Geenstijl heeft de NVJ-site doorgelicht op technische problemen en komt tot de conclusie dat de website ?zo lek is als de beveiliging van de?

Peter Greste op Australische bodem
Peter Greste, de Australische journalist die ruim een jaar gevangen zat in Egypte, is weer in Australië. Hij landde eerder vandaag in Brisbane, waar hij wordt verenigt met zijn familie, meldt?

Senior Corporate Communicatieadviseur - TU Delft, Delft
Faculteit/afdeling Communication Niveau WO Functie omvang 32-38 uur (0,8-1,0 FTE) Contractduur 1 jaar met uitzicht op verlenging Salaris Min?

Ongeval A1: verslaggever aangehouden
Verslaggever Rob Vorkink van RTV Oost is aangehouden toen hij verslag wilde doen van een ernstig ongeval op de A1 bij Holten in Overijssel. Vorkink, die beschikt over een politieperskaart, zou een politiebevel om weg te gaan hebben genegeerd. Op