Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact
ADHD
Brainwiki
ADHD is de afkorting voor de Engelse term: 'Attention Deficit Hyperactivity Disorder'. In het Nederlands betekent dat een stoornis waarbij je het moeilijk vindt om je aandacht ergens bij te houden en je heel erg druk bent (hyperactief). Iedereen is wel eens druk of kan niet zo goed opletten, maar als je ADHD hebt heb je hier wel erg vaak last van.ADHDcentraal
ADHDcentraal is het expertisebureau voor ADHD en ADD bij volwassenen. Heeft u last van chaotisch gedrag, concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit? Bereikt u daarom vaak niet wat u zou willen? Dan heeft u misschien ADHD. ADHDcentraal kan u helpen.

ADHD vaststellen
ADHD is een diagnose die door een deskundige wordt gesteld. Deze gebruikt daarbij gegevens van derden (ouders/leerkrachten). De diagnose kan daardoor altijd een subjectief element bevatten. Reden te meer om zeer zorgvuldig te werk te gaan.
Ook leerkrachten vinden informatie op deze site, waaronder tips voor praktische en didactische maatregelen.


Nederlands Jeugdinstituut
Impulsief, overbeweeglijk, nergens hun aandacht bij kunnen houden. Ongeveer 2 tot 7 procent van de kinderen en jongeren tot 15 jaar heeft deze symptomen van ADHD in zo'n ernstige mate dat behandeling nodig is. Die kan bestaan uit medicijnen, goede voorlichting en gedragstherapie.

ADHD-Netwerk
De Stichting ADHD Netwerk is opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.
Gesponsorde links

ADHD

Thuisarts

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Samenwerkingspartners: Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie Nederland en Akwa GGZ.

ADHD-zelftest voor volwassenen
Vroeger meende men dat deze stoornis bij het volwassen worden verdween,maar sinds de jaren 1970 werd in verschillende wetenschappelijke publicaties beschreven dat bij 10 à 50 % van deze kinderen deze stoornis op volwassen leeftijd blijft voortbestaan. Dit betekent dat 1 à 3 % van de volwassenen aan deze stoornis lijdt.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?