Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Kanker
RondomKanker
Kanker en Jong? Jongekankerpatienten.nl geeft informatie en helpt jonge (ex) kankerpatienten met raad en daad. Het beste startpunt voor jonge -ex- kankerpatienten. Met o.a een handleiding na de diagnose kanker.


Kanker
Een hart onder de riemÖ
Een op de 9 vrouwen krijgt borstkanker. Daarvan krijgt een op de 4 vrouwen het terugÖ Als je met kanker geconfronteerd wordt, verandert alles. Al je zekerheden verdwijnen alsook het vertrouwen in je eigen lijf. Voor een groot aantal echter is een goede afloop niet weggelegd. Vrouwen met uitgezaaide borstkanker.
Als deze angst werkelijkheid wordt betekent dat wederom de lijdensweg van chemokuren, bestralingen en vaak de valse hoop op nieuwe mogelijkheden. In werkelijkheid is het alleen nog maar een kwestie van tijd rekken. Tijd van overleven! Langzaam kom je tot het besef dat je moet gaan denken aan afscheid nemen. Afscheid van je dierbaren en alles wat je lief is.
Voor onderzoek naar kanker en het ontwikkelen van nieuwe medicijnen zijn er diverse stichtingen opgericht en worden er geregeld goede doelen in het leven geroepen. Maar voor diegenen met uitgezaaide borstkanker komt dit te laat! Voor deze groep vrouwen heeft Annie van Velzen het Time Out Fonds opgericht. Een fonds dat vrouwen met uitgezaaide borstkanker de gelegenheid biedt om even bij te komen van alle zorgen en behandelingen.
Speciaal die groep vrouwen met uitgezaaide borstkanker, die het zelf niet kunnen bekostigen. Gun deze vrouwen nog een laatste mooi moment! Een paar dagen om weer op krachten te komen in een periode van grote onzekerheid.

MEER WETEN?
Wij verwijzen u graag naar onze website, waar u ook de prachtige verhalen kunt lezen van de dankbare vrouwen die een weekendje weg konden dankzij het TOF. www.time-outfonds.eu

Kanker
www.internethaven.nl Internethaven
Internethaven helpt jonge (ex-)kankerpatiŽnten om problemen in hun leven als gevolg van de ziekte te voorkomen. Hun ziekte tekent alle facetten van het leven van deze jongeren: niet alleen op het persoonlijke vlak, maar ook op het zakelijke. Internethaven helpt deze jongeren met praktische informatie en zorg om valkuilen te omzeilen en hen sterker in de schoenen te doen staan.

Ingeborg Douwes Centrum Ingeborg Douwes Centrum
Het Ingeborg Douwes Centrum biedt psycho-sociale hulp aan personen met kanker en hun naasten.
In januari 2002 heeft het Ingeborg Douwes Centrum haar deuren geopend. Dit centrum heeft als doel psychosociale ondersteuning te bieden aan mensen met kanker en hun naasten uit de regio Amsterdam en omstreken. Dit gebeurt door het aanbieden van individuele- en/of groepsbegeleiding waarbij verwerking, acceptatie en zingevingvraagstukken hoofdthemaís zijn.

Kanker-actueel
Deze website is opgezet naar aanleiding van de documentaire "Zo nodig Dwars". Die documentaire toont de zoektocht van drie eigenzinnige zieken naar genezing van kanker. Het drietal legde (en legt) zich niet neer bij de diagnose van de behandelende artsen dat hun kanker ongeneeslijk en onbehandelbaar zou zijn.

Stichting Jongeren En Kanker
Kanker krijgen is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Vooral als je jong bent. Helaas zijn er duizenden mensen die de diagnose kanker te horen krijgen, waaronder een aanzienlijk aantal jongeren. Ook na behandeling blijft onzekerheid altijd aanwezig. Maar je staat niet alleen. Sinds 1986 is de Stichting Jongeren en Kanker actief. Deze Stichting brengt jonge mensen (15-35 jaar} die kanker hebben of hebben gehad met elkaar in contact, het zgn. lotgenotencontact.

Gesponsorde links

Koningin Wilhelmina Fonds
Nieuws, preventie, behandeling, begeleiding.

www.michael-wings.nl
Stichting Michael-Wings

Internet voorzieningen voor oncologische (kinder)afdelingen. Help Mee. Kijk op onze site hoe.

Hoe werkt bestralen?
Als patiŽnt wilt u natuurlijk graag weten wat er allemaal gebeurt in uw lichaam tijdens de bestraling. De bedoeling van radiotherapie is de zieke cellen te doden of onherstelbaar te beschadigen. Tijdens een radiotherapeutische behandeling werkt de straling in op de cellen van het kankergezwel. Hierdoor vermindert het gezwel in omvang of zal in sommige gevallen verdwijnen. Zoals eerder is gezegd maken we in de radiotherapie gebruik van het feit dat gezonde cellen zich makkelijker herstellen dan kankercellen.

www.kanker.be Kanker.be
Zeer informatieve website van de Belgische Federatie tegen Kanker.
Hier worden alle gegevens over kanker op ťťn punt verzameld. U vindt er uitleg over vormen van kanker, medische hulp en behandelingen.

Leven met kanker
De patiŽntenbeweging Levenmetkanker wil jouw positie als (ex-)kankerpatiŽnt verstevigen zodat jij de juiste zorg krijgt en een goede kwaliteit van leven hebt.

Borstkanker.net
Zeer uitgebreide en overzichtelijke site gemaakt door Nancy Wauters.

Vermoeidheid bij kanker
Vermoeidheid, de meest ingrijpende bijwerking van kanker. En toch niet altijd goed te begrijpen of uit te leggen. Op deze website kunt u achtergrondinformatie vinden over vermoeidheid en kanker. Tevens biedt deze website u een mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden