Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

Kanker
RondomKanker
Kanker en Jong? Jongekankerpatienten.nl geeft informatie en helpt jonge (ex) kankerpatienten met raad en daad. Het beste startpunt voor jonge -ex- kankerpatienten. Met o.a een handleiding na de diagnose kanker.


Kanker
Borstkanker Vereniging Nederland
Borstkanker Vereniging Nederland
Als je te maken krijgt met borstkanker, komt er veel op je af. Bij BVN kun je terecht voor diverse hulpmiddelen die jou verder helpen bij het maken van keuzes en het vinden van (nog) meer informatie. Kijk in het menu wat het beste bij jou past. Je kunt ook je ervaring met ons delen, zodat we de borstkankerzorg in Nederland verder kunnen verbeteren. Behoefte aan ervaringen van anderen? Je kunt contact opnemen met onze getrainde ervaringsdeskundigen én diverse activiteiten bezoeken

Kanker
Pink Ribbon Pink Ribbon
Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt.


Ingeborg Douwes Centrum Ingeborg Douwes Centrum
Het Ingeborg Douwes Centrum is een expertisecentrum op het gebied van de psycho-oncologie. Wij bieden, als GGZ-instelling, psycho-oncologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten om met de prognose, het ziekteproces, het herstel en het mogelijk naderende einde om te gaan. Daarnaast is het Ingeborg Douwes Centrum actief op het gebied van onderzoek, innovatie, scholing en organisatie van zorg.

Kanker-actueel
Voor wie te maken krijgt met kanker, ziet alles er ineens anders uit. Is er nog een toekomst? Ben ik nog te genezen? En hoe dan? Wij, (ex-) kankerpatiënten, willen u uit onze kennis en ervaringen helpen keuzes te maken. Kritische keuzes ook, want er is zoveel. En wat kunt u zelf doen?

Gesponsorde links

KWF Kankerbestrijding
Nieuws, preventie, behandeling, begeleiding.

www.michael-wings.nl
Stichting Michael-Wings

Internet voorzieningen voor oncologische (kinder)afdelingen. Help Mee. Kijk op onze site hoe.

Hoe werkt bestralen?
Radiotherapie wordt ook wel bestraling genoemd. Het deel van je lichaam waar de tumor zit, of waar deze tijdens de operatie is verwijderd, wordt bestraald. De bestraling beschadigt het erfelijke materiaal (DNA) van de cellen. Omdat gezonde cellen schade beter kunnen herstellen dan kankercellen, zullen de...
lees verder

www.kanker.be Kanker.be
Zeer informatieve website van de Belgische Federatie tegen Kanker.
Hier worden alle gegevens over kanker op één punt verzameld. U vindt er uitleg over vormen van kanker, medische hulp en behandelingen.

Symptomen bij kanker
Het is vaak niet eenvoudig onderscheid te maken tussen onschuldige symptomen en tekenen waarbij de kans op kanker duidelijk verhoogd is. Sommige mensen hebben een veel grotere lichaamsgevoeligheid dan anderen en sommigen maken zich ook veel eerder bezorgd. Ook door angst kan een symptoom als pijn versterkt worden waardoor de pijn dan weer kan toenemen. Pijn is overigens zelden een vroeg symptoom van kanker. Hier een lijst met symptomen die op kanker kunnen wijzen.

Think Pink
Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt.

Vermoeidheid bij kanker
Conny Robbeson werkt als oncologie fysiotherapeut bij WillUFysio in Dinteloord en is lid van FyNeOn. Vanuit de opleiding Oedeemfysiotherapie kwam zij steeds meer in aanraking met oncologie. Door verschillende cursussen en uiteindelijk een Master of Science groeide de interesse en passie. "Vooral de betekenis die het voor deze mensen heeft vind ik zo mooi aan mijn werk". Zij deelt graag haar ervaring en geeft 3 tips tegen vermoeidheid bij kanker..


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?