Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

Algemeen
Total Bodyscan, MRIscan en CTscan
Privatescan - De meest volledige Total Bodyscan, MRI scan en/of CT scan wordt voor Nederlanders bereikbaar dankzij nieuwe prijswinnende preventiekliniek. Een afspraak kan gemaakt en uitgevoerd worden binnen één week en zonder verwijsbrief van een arts.

Simon & Odil
Een mooie website die door 2 artsen is ontwikkeld voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. Patiëntjes kunnen op deze site terecht met vragen over hun ziekte, maar er zijn ook spelletjes en verhaaltjes.

Sport Je Fit Plan
Een praktisch 3 stappen-plan om je weer fit en gezond te voelen.
Handicap.nl
Heel veel informatie en links voor mensen die te maken hebben met een handicap.

Contactgroep Marfan Nederland
Het Marfan syndroom is een aangeboren en erfelijke aandoening van het bindweefsel. Bindweefsel komt op veel plaatsen in het lichaam voor. De belangrijkste symptomen zijn te zien aan hart, bloedvaten, ogen en skelet. Het woord 'syndroom' geeft aan dat het gaat om een verzameling van symptomen.

Gezondheidsplein
Behalve heel veel medische informatie biedt deze site ook een Online spreekuur. Daar kunt u gratis en anoniem uw probleem voorleggen aan een team van tientallen huisartsen, specialisten, psychologen, tandartsen, diëtisten etc. De antwoorden op uw vraag worden niet pet mail naar u gezonden maar komen op de website te staan.

Operatieinformatie.nl
Een complete patiënteninformatie-pagina met duidelijke info en foto's betreffende alle chirurgische ingrepen. Gemaakt en onderhouden door chirurgen in opleiding.

Ziekenhuis.nl

Smartengeld
Op deze site vindt u alle informatie over het recht op een vergoeding van immateriële schade (smartengeld) en de hoogte van het smartengeld.

Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige EuthanasieMelden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?
Gesponsorde links

Algemeen
Patiënten Federatie
Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiënten- en consumentenorganisaties. We verstevigen de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. Patiëntenfederatie Nederland biedt via haar kanalen, zoals patientenfederatie.nl en ZorgkaartNederland.nl, informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg.

Chronisch zieken en Gehandicapten Raad

Gezondheidsnet.nl
Deze site bevat een door artsen samengestelde Almanak waarin u 178 ziektes/kwalen kunt vinden met informatie, tips en wat u er aan kunt doen. Ook kunt u eenvoudig en snel zoeken. U kunt er dagelijks het laatste gezondheidsnieuws van het ANP vinden. Voor uw vragen kunt u terecht in het Vragenforum (38 forums). In de rubriek Links staan meer dan 800 links, onderverdeeld in categorieën.

Opvoedadvies.nl
Opvoedadvies.nl is een steunpunt voor iedereen die vragen heeft over opvoeding en problemen met en bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Dit steunpunt is niet alleen bedoeld voor ouders, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook, professioneel of privé, te maken heeft met kinderen.

Informatie over EHBO

Cliniclowns Club
Ontmoet de CliniClowns, kom webcammen, maak vrienden, bezoek het online theater, speel spelletjes, bekijk filmpjes en ontdek nog veel meer... bij de CliniClowns Club!