Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact
Hart- en vaatziekten
Harteraad
Harteraad is er voor iedereen met hart- en vaataandoeningen. Er zijn veel mensen zoals jij. Er zijn meer dan een miljoen mensen met hart- en vaataandoeningen. Ineens ben je patiënt. Maar je bent vooral wie je bent. Ook al moet je sommige dingen aanpassen in je leven. Net als de mensen die het dichtst bij je staan. Harteraad begrijpt dat en helpt om verder te komen.

De Nederlandse Hartstichting
Hart- en vaatziekten zijn ernstige ziekten. 1 op de 3 Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte. Bijna 1 miljoen Nederlanders is hart- of vaatpatiënt. Naar verwachting zijn er in 2020 1,3 miljoen patiënten. Bijna 10% van de Nederlandse bevolking.

Ik word gedotterd
Bij een dotterbehandeling wordt een vernauwd bloedvat van de hartspier (kransslagader) wijder gemaakt. Dit gebeurt met een klein ballonnetje. Het bloed kan daardoor weer goed doorstromen.
De meeste mensen krijgen ook een stent in het bloedvat. Een stent is een soort veertje die het bloedvat openhoudt. In de stent zitten ook medicijnen. Die zorgen ervoor dat de stent niet verstopt kan raken.


Werkstukken en spreekbeurten
Hou je een spreekbeurt of werkstuk over hart en vaatziekten, de Hartstichting of over gezond leven? Onze informatie helpt je met de voorbereiding van je spreekbeurt of werkstuk. We hebben een aantal thema's uitgewerkt, waarmee we je op weg helpen.

Risicofactoren voor hart- en vaatziekten

Angina pectoris
Pijn op de borst bij inspanning, druk op de borst bij inspanning, hartkramp.

Privatescan Total Bodyscan
Het is bij PrivateScan ook mogelijk om naast de 'Total Body Scan' in de pakketaanbiedingen ook slechts delen van uw lichaam te laten onderzoeken. Zo kunt u een CT-scan van alleen uw hart (hartaanval risicoanalyse) of hersenen (herseninfarct risicoanalyse) laten maken of van alleen uw longen en borst. Ook is het mogelijk om een MRI-onderzoek te laten doen naar delen van uw lichaam zoals uw hoofd, hals, boven- en onderbuik, gewrichten of bloedvaten.


Gesponsorde links

Harteraad nieuws

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?