Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

 
Wat is H.I.V.?
Wat is 'HIV'?
Hiv is de afkorting van humaan immunodeficiŽntie virus. Humaan betekent menselijk en immunodeficiŽntie betekent dat de afweer, het immuunsysteem, wordt aangetast. Hiv is dus een virus dat de afweer bij mensen verzwakt. Je afweer is dan niet meer in staat om bepaalde ziekteverwekkers goed te bestrijden. Je kunt dan infecties krijgen, die door de afweer van mensen die niet hiv-positief zijn zonder problemen kunnen worden bestreden.
(Bron: Hiv Vereniging Nederland)
Hiv Vereniging Nederland
Voor mensen met hiv en betrokkenen.


Aidsfonds
Het Aids Fonds is in 1985 opgericht om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen aids. Het is een kleine maar gedreven organisatie die er regelmatig in slaagt belangrijke stappen vooruit te zetten naar een oplossing van het hiv/aids-probleem.

Veilig vrijen op vakantie
56% van de jongeren neemt condooms mee op vakantie. Nogal wat jongeren worden tijdens de vakantie verliefd en hebben dan seks. Een groot deel neemt echter geen voorzorgsmaatregelen om veilig te vrijen op vakantie. Bijna de helft van de jongeren die geen relatie hebben, neemt geen pakje condooms mee.

Jong Positief
Je kunt hier informatie vinden over leven met hiv, ervaringen van andere jongeren lezen, in contact komen met andere hivpositieve jongeren via de chat, en via het forum spreken over onderwerpen die jou bezig houden in jouw dagelijkse leven met hiv. Ook kun je op de hoogte blijven van activiteiten in Nederland en Belgie voor jongeren met hiv.

W.P.F.
In samenwerking met lokale partners in Afrika en AziŽ biedt WPF middelen, informatie en mogelijkheden aan met name jongeren en vrouwen om vrij en verantwoord te beslissen over hun seksuele leven en kindertal. Seksuele voorlichting, family planning en opvang van misbruikte vrouwen maken deel uit van de aanpak van WPF om de situatie van jongeren, vrouwen en kansarmen te verbeteren. Preventie is het sleutelwoord in de strijd tegen aids, ongewenste zwangerschappen en seksueel geweld.Gesponsorde links


HIV / AIDS
Kinderen en Aids
Kinderen en jongeren worden op verschillende manieren getroffen door hiv en aids. Bijvoorbeeld als hun ouders ziek worden en verpleging nodig hebben, of als ouders overlijden en hun kinderen als wees achterlaten. Maar kinderen en jongeren kunnen zelf ook hiv krijgen en ziek worden.

Schorerstichting
De Schorerstichting is het landelijk kenniscentrum voor lesbisch- en homospecifieke gezondheidszorg. Het doel is homoseksuele mannen en lesbische vrouwen overal in het land een passend aanbod te garanderen. Een aanbod dat getuigt van inzicht in en respect voor hun leefsituatie. De Schorerstichting richt zich op de volgende doelgroepen:
  • Homo- en biseksuele mannen
  • Lesbische en biseksuele vrouwen
  • Ouderen
  • Jongeren
  • Allochtonen  • Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden