Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

 
Longontsteking
Wat is longontsteking?
Artrose of gewrichtsslijtage is de meest voorkomende gewrichtsaandoening van het bewegingsapparaat. De belangrijkste kenmerken zijn verlies van kraakbeen en reactieve botwoekeringen (osteofyten) in het gewricht. Dit leidt tot verlies van de normale anatomische verhoudingen, met als gevolg (pijn)klachten, stijfheid en bewegingsbeperking.
Lees verderLongontsteking

Deze website geeft uitgebreide informatie over de aandoening longontsteking. De teksten zijn geschreven onder supervisie van een huisarts.

Thuisarts
De lucht die u inademt gaat door de luchtpijp naar uw longen. De luchtpijp vertakt zich in steeds kleinere luchtwegen (bronchiŽn en bronchioli). De kleinste vertakkingen eindigen in de longblaasjes. Daar wordt de zuurstof in uw bloed opgenomen. We spreken van een longontsteking als de kleinere luchtwegen en de longblaasjes ontstoken zijn.

Longontsteking, 18 vragen en antwoorden
In de winter heeft iedereen meer kans op longontsteking. Hoe dat komt, leest u in de achttien vragen over deze ziekte, die jaarlijks ruim 170.000 keer toeslaat.

De Grote longontstekingmeter
De GroteLongontstekingMeting.nl of GLM is een interactieve website. Enerzijds geeft het be≠trouw≠bare, on≠af≠hanke≠≠lijke en toegankelijke informatie over longontsteking. Anderzijds nodigt het bezoekers uit om zťlf vragen over longontstekingsverschijselen te beantwoorden. Daarmee fungeert de GLM als online longontstekingmonitor.
Gesponsorde links

Longontsteking
Symptonen van een longontsteking
Een longontsteking ontstaat niet vanzelf. Vaak beginnen de longontsteking symptomen met een simpele verkoudheid in combinatie met een bacteriŽle infectie of een virus. Andere ziektes of aandoeningen en de daarbij horende verlaagde weerstand kunnen ook een rol spelen in het ontstaan van een longontsteking. OP deze site wordt ingegaan op de symptomen longontsteking.

Nationale Atlas Volksgezondheid


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden