Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

 
Artrose
Wat is Artrose?
Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Kraakbeen bevat geen zenuwen en kan daardoor geen pijn doen. Pijn door artrose komt dus waarschijnlijk door andere veranderingen binnen en buiten het gewricht. Lees verder

Wat doet Stichting Artrose Zorg?
De missie van Stichting Artrose Zorg is de bestrijding van artrose en de gevolgen ervan in Nederland. De zorg voor de patiënten is hierbij de belangrijkste drijfveer. De voornaamste doelen zijn het doorbreken van het bestaande beeld over artrose als zou artrose niet te genezen zijn, en verder het bevorderen van het voorkómen van artrose.

Wat is artrose?
Artrose is géén verouderingsproces. Artrose is een reumatische ziekte die op zichzelf voorkomt, maar ook kan ontstaan na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden.

De Fysiotherapeut
Speciaal voor mensen met artrose is in diverse fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Lees hier hoe u samen met uw fysiotherapeut uw klachten kunt verminderen.

Online platform over artrose
ArtroseZorgnet is een netwerksite voor mensen met artrose van heup of knie en hun zorgverleners. De site bevat informatie over artrose van heup en knie en bewezen behandelingsmogelijkheden voor de aandoening. Ook vindt u er adressen van zorgverleners die de behandelingen.

Leven met artrose
Deze website biedt u praktische informatie, tips en vaardigheden die u kunt gebruiken bij het omgaan met artrose. Wij willen benadrukken dat er geen 'goede' of 'foute' leefstijl bestaat. Kies uw eigen pad in het leven met artrose.
Gesponsorde links

Artrose
Poly-artrose Lotgenoten
De P-AL is een snel groeiende landelijke vereniging en aangesloten bij de Reumapatiëntenbond. Ze richt zich ook op lotgenoten met enkelvoudige artrose

Boeken over Artrose

Volksgezondheid en Zorg
Betrouwbare informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten. Gemaakt door experts van binnen en buiten het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Bewegen zonder pijn
Op deze site kunt u allerlei informatie vinden over artrose en artritis, behandelmogelijkheden en nieuwe inzichten. De meeste teksten zijn populair-wetenschappelijk van aard, en bedoeld ter ondersteuning van en aanvulling op uw kennis.


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?