Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact
Wat is 'reuma'?
Reuma is de verzamelnaam voor meer dan tweehonderd reumatische aandoeningen. Dat zijn aandoeningen aan het bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten, pezen) die niet het gevolg zijn van een ongeval of een blessure. De meest bekende reumatische aandoeningen zijn: Artrose, Reumatoïde Artritis (RA), de ziekte van Bechterew, Artritis Psoriatica, Juveniele Chronische Artritis (jeugdreuma), weke-delen reuma. Daarnaast zijn er nog veel meer vormen van reuma.
(Bron: Reuma Nederland)


Reuma


Reuma Nederland
Reuma Nederland maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van mensen met reuma. Daarom bevordert zij een goede voorlichting en zorgt ervoor dat binnen de politiek en in de gezondheidszorg rekening gehouden wordt met mensen met reuma.


Heb ik reuma?
Eŕn op de vijf Nederlanders heeft last van reumatische klachten. Wanneer u veel pijn heeft in uw spieren of gewrichten, kan het zijn dat u een vorm van reuma heeft.

Ziekte van Bechterew
Voorlichting over de ziekte van Bechterew (Axiale SpA), behandeling, leven met de ziekte van Bechterew, enzovoort. U kunt op deze site ook vragen stellen aan een ervaringsdeskundige.

Gesponsorde links

Reuma
Leven met reuma
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 aandoeningen die spieren, pezen en/of gewrichten aantasten en die niet veroorzaakt worden door ongeval of blessure. De meeste reumatische ziekten kennen een grillig verloop: periodes waarin de ziekte actief en rustig is, wisselen elkaar af.


Ontstekingsreuma: Jicht
Jicht wordt gekenmerkt door een plots optredende Ontstekingsreuma: Jichthevige ontsteking van een gewricht. In 90 % van de gevallen ontsteekt de basis van de grote teen of een gewrichtje ter hoogte van de middenvoet. Vandaar de benaming "het pootje". Jicht is een vorm van acute artritis (plots optredend en van korte duur).

Wat is fibromyalgie?
Fibromyalgie is een vorm van reuma. Anders dan bij andere vormen van reuma zijn niet de gewrichten, maar de spieren en het bindweefsel aangedaan bij fibromyalgie. Het wordt daarom ook wel wekedelenreuma of spierreuma genoemd.
lees verder...Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?