Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

 
Wat is heupdysplasie?
Heupdysplasie is een aangeboren afwijking. Van alle aangeboren afwijkingen is het verreweg de meest voorkomende. Het komt bij ongeveer twee procent van alle baby's voor. Bij heupdysplasie wordt de heupkop onvoldoende bedekt door de heupkom. De kop zit wel op de juiste plaats in de kom maar de kom (en soms ook de kop) is onvoldoende ontwikkeld, waardoor het gewricht niet goed werkt. Hierdoor ontstaan pijnklachten en er bestaat een verhoogde kans op slijtage (artrose) van het heupgewricht.

Heupafwijkingen


Orthopedie.nl
Informatie over diverse orthopedische aandoeningen en hun behandeling. Orthopedie of Orthopaedische chirurgie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde, waarvan al in geschriften van ver voor onze jaartelling melding wordt gemaakt. De orthopedisch chirurg behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden.

Kinderorthopedie.nl

Heup.info
Heup.info is een interactieve & informatieve site bedoeld voor en gemaakt door volwassenen, tieners en (ouders van) kinderen met heupproblemen. Heb je zelf heupproblemen of heb je er mee te maken? Ken jij iemand met heupproblemen? Wil je er gewoon over praten of je er verder in verdiepen? Dan zit je hier goed!

Wat zijn de symptomen van een versleten heup?
De belangrijkste symptomen bij een versleten heup zijn pijn en een beperking in je bewegingsvrijheid. Dit uit zich in de volgende specifieke problemen: Lees verder...

Aangeboren heupafwijkingen.nl
Website van de Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen, officieel erkende patiŽntenvereniging met als doel het steunen en behartigen van de belangen van patiŽnten en ouders van kinderen met een aangeboren heupafwijking.
Gesponsorde links


Heup
Stichting Heupdysplasie.nl
Het zal je maar gebeuren dat je heupdysplasie hebt of de diagnose heupdysplasie te horen krijgt. Natuurlijk hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen maar tochÖ
Je wilt er meer over weten, je wilt lotgenoten vinden, je wilt er met anderen over praten, je wilt ervaringen delen. En zoals het tegenwoordig dan vaak gaat, begin je je zoektocht op internet.
Stichting Heupdysplasie.nl bestaat sinds 01-01-2004 en staat vooral voor lotgenotencontact tussen (jong) volwassenen met heupdysplasie, hun partners, familie en directe omgeving. Waren er bij de start van deze Stichting 220 mensen aangemeld op deze site, ruim een jaar later is dit aantal al verdubbeld. Daarmee kunnen we zeggen dat er wel degelijk behoefte is aan een dergelijke site. Redenen genoeg om er voor te zorgen dat de website actueel en aantrekkelijk blijft.
Een (vernieuwde!) website met een zeer uitgebreide bieb, een actief forum voor lotgenoten, een chatbox waar voortaan 24 uur per dag ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Overigens zijn forum en chatbox alleen toegankelijk voor geregistreerde deelnemers.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden