Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

Eetstoornissen
Wat is Boulimia?
Boulimia heet voluit 'boulimia nervosa'. Boulimia betekent letterlijk 'honger als een rund'. En het woord nervosa geeft aan dat die honger ontstaat door iets geestelijks. De oorzaak van boulimia is dus niet lichamelijk. Maar de gevolgen zijn dat wel.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?
Divers

Annorexia
Te graag te dun
Meisjes met anorexia ervaren wel degelijk honger. Ze zijn alleen zo bang te dik te worden dat ze niet durven te eten. In het begin is het niet een kwestie ....

Proud2Bme
Een interactieve site voor jongeren en ouders met vragen, verhalen en ervaringen over eetproblemen, zelfbeeld, gezondheid, schoonheid, pro-ana, anorexia, boulimia, binge eating disorder en alles wat daarmee te maken heeft.

Anorexia Jongens
Stichting Anorexia Jongens wil erkenning van anorexia nervosa bij jongens. Op deze website vinden zij, ouders en hulpverleners informatie over de ziekte. Hiermee kunnen jongens door vroege herkenning van het probleem snel en effectief worden geholpen.

Spreekbeurt over Anorexia
Anorexia komt ook bij jongens voor, maar bij meisjes twintig keer zoveel. Daarom zal het in deze tekst voor het gemak over meisjes met anorexia gaan.

Anorexia nervosa
Anorexia nervosa is een eetstoornis die in elke levensfase kan optreden maar het meest voorkomt bij meisjes in de tienerleeftijd en bij jonge vrouwen. De eetstoornis wordt echter ook steeds vaker gezien bij jongens. De naam anorexia nervosa (verkort tot anorexia) betekent letterlijk "gebrek aan eetlust door nerveuze oorzaken".

Eetstoornissen & Obesitas
Test hier of uw klachten mogelijk verband houden met een eetstoornis.

Boulimia de baas
Boulimia de Baas is al drie jaar een succesvolle online behandeling voor mensen met boulimia nervosa. Dit is een gezamenlijk initiatief van Novarum en PsyQ.

Weet, vereniging rond eetstoornissen
Weet, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving.

Ervaringsverhalen
Het leven is meer dan de hele dag kilocalorieën tellen. Ja, ik heb makkelijk praten tegenwoordig, maar tegelijkertijd begrijp ik de vrouwen en mannen ...
lees verder...