Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Psycho-sociaal
Vereniging van Verlegen Mensen
Verlegenheid is angst in gezelschap van mensen en komt in veel vormen en gradaties voor. Iedereen is verlegen voor een grote zaal vol mensen, maar er zijn ook mensen die hun huis niet uit durven.
De VVM is een landelijke vereniging.

Doe de winterblues-test
De WinterBluesTest is ontworpen om je te helpen ontdekken of je gebrek aan energie wordt veroorzaakt door de winterblues of zelfs door winterdepressie.

Herfstdepressie
Informatie over herstdepressie met een zelftest..

Winterdip
Deze site geeft u informatie over de werking en de mogelijkheden voor lichttherapie bij een winterdepressie. U leest verder hoe u daar zelf gebruik van kunt maken. Aarzel niet om de webmaster vragen te stellen via e-mail.
Geestelijke Gezondheid
Site voor en door mensen met psychische problemen en hun familie/vrienden.

Anoniem Online Hulpverlening Nederland
Je kunt bij ons, middels jouw computer, online en direct anoniem dag en nacht terecht voor hulp bij psychische problemen zoals: depressie, eetstoornissen, eenzaamheid, angsten, burn-out, stress, verslaving, zelfmoord, relatieproblemen maar ook mishandeling, rouw of verlies of alle andere psychische problemen.

Dipje of Depressie
Deze site is bedoeld voor alle jongeren die meer willen weten over het verschil tussen een dipje en een depressie.

ADHD
De website adhd.nl gaat over ADHD. ADHD betekent officieel ĎAttention Deficit / Hyperactivity Disorderí. Dat is in het Nederlands ĎAandachtstekort Stoornis met Hyperactiviteití. Als een jongere ADHD heeft, dan heeft hij meer problemen dan anderen met aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit.

ADHD bij volwassenen
Doel van deze website is om patiŽnten en hulpverleners te informeren over diagnostiek en behandeling van Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) op volwassen leeftijd.

Stichting Korrelatie
Korrelatie is een nationaal publiekscentrum waar iedereen terecht kan voor informatie, advies en hulp op het gebied van gezondheid en welzijn.

Hyperventilatie
De NHS is een landelijke patiŽntenorganisatie, die voorlichting over hyperventilatie verzorgt en de daarmee vaak gepaard gaande klachten zoals angsten en fobieŽn en hulpverlening aan deze patiŽnten.

Forensische Psychiatrie
Een duidelijke startpagina over (forensische/gerechts) psychiatrie, met honderden links naar andere sites en dokumenten over de psychiatrie, maar ook duidelijke uitleg over wat TBS precies is.

Ingeborg Douwes Centrum Ingeborg Douwes Centrum
Het Ingeborg Douwes Centrum biedt psycho-sociale hulp aan personen met kanker en hun naasten.
In januari 2002 heeft het Ingeborg Douwes Centrum haar deuren geopend. Dit centrum heeft als doel psychosociale ondersteuning te bieden aan mensen met kanker en hun naasten uit de regio Amsterdam en omstreken. Dit gebeurt door het aanbieden van individuele- en/of groepsbegeleiding waarbij verwerking, acceptatie en zingevingvraagstukken hoofdthemaís zijn.


Psycho-sociaal
Psychologie Online
Alles over psychologie, nieuwtjes en meer, + Forum.

Stichting Borderline
De Stichting Borderline is de landelijke erkende patiŽntenorganisatie en in eerste instantie bedoeld om de belangen te behartigen van mensen met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis. Je kunt via deze site terecht voor lotgenotencontact en advies maar ook voor schriftelijke en mondelinge informatie.

De Hulpgids
De hulpgids, dť gids voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Op overzichtelijke wijze wordt aandacht besteed aan diverse facetten van de GGZ. De hulpgids is dan ook zonder twijfel een bruikbare site voor een ieder die persoonlijk en/of beroepsmatig is geÔnteresseerd in de GGZ. De hulpgids biedt informatie over psychiatrische ziektebeelden, behandelingsmethoden (psychotherapie en alternatieve therapievormen) en medicatie. In een uitgebreide database staan meer dan 750 therapeuten (psychiaters, psychotherapeuten, psychologen en alternatieve therapeuten), circa 300 titels van boeken en honderden links gerubriceerd naar onderwerp. De hulpgids geeft uitleg over allerlei wettelijke regelingen en biedt informatie over hoe een klacht in te dienen.
Gesponsorde links

 Korrelatie RSS-Feed  
Kijkers SpangaS chatten met Korrelatie over ruzie en (v)echtscheiding
Het gaat niet goed tussen de ouders van Shirley en Tinco in de KRO-NRCV-jeugdserie SpangaS. De aflevering van vanavond roept naar verwachting veel emoties op bij de kijkers. Daarom werken de makers van SpangaS samen met hulplijn Korrelatie: kinderen en jongeren die zich in het verhaal herkennen en te maken hebben (gehad) met ruzie en (v)echtscheiding kunnen na de uitzending anoniem chatten met hulpverleners van Korrelatie.

Genomineerden Psyche Mediaprijs bekend
De vijf genomineerden voor de Psyche Mediaprijs van Fonds Psychische Gezondheid zijn bekend. De documentaires Het beste voor Kees, Moeders springen niet van flats, en Getekend, veteranen in therapie ťn de boeken UP en Toen ik je zag zijn genomineerd voor de prijs.

Relatieproblemen al 50 jaar in top tien van hulpvragen Korrelatie
Vandaag is het de Dag van de Scheiding. Aangezien 20% van alle telefoontjes naar Korrelatie gaat over relatieproblemen, vindt Korrelatie het belangrijk om hier aandacht voor te vragen.Boeken over psychologie

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden