Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

Psycho-sociaal
Vereniging van Verlegen Mensen
Verlegenheid is angst in gezelschap van mensen en komt in veel vormen en gradaties voor. Iedereen is verlegen voor een grote zaal vol mensen, maar er zijn ook mensen die hun huis niet uit durven.
De VVM is een landelijke vereniging.

MIND Blue: depressie
MIND Blue: depressie Normaal gesproken wisselt je stemming door de dag heen voortdurend, soms zelfs binnen een paar minuten. Dan voel je je weer vrolijk of uitgelaten, dan weer even verdrietig of somber.

Herfstdepressie
Informatie over herstdepressie met een zelftest..

Winterdip
Als je een winterdepressie hebt, heb je terugkerende depressieve klachten tijdens het najaar, de winter en het vroege voorjaar. Je voelt je lusteloos, beleeft weinig plezier en slaapt veel. In het voorjaar nemen je klachten weer af.


Geestelijke Gezondheid
Site voor en door mensen met psychische problemen en hun familie/vrienden.

Anoniem Online Hulpverlening Nederland
Je kunt bij ons, middels jouw computer, online en direct anoniem dag en nacht terecht voor hulp bij psychische problemen zoals: depressie, eetstoornissen, eenzaamheid, angsten, burn-out, stress, verslaving, zelfmoord, relatieproblemen maar ook mishandeling, rouw of verlies of alle andere psychische problemen.

ADHD
De website adhd.nl gaat over ADHD. ADHD betekent officieel 'Attention Deficit / Hyperactivity Disorder'. Dat is in het Nederlands 'Aandachtstekort Stoornis met Hyperactiviteit'. Als een jongere ADHD heeft, dan heeft hij meer problemen dan anderen met aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit.

ADHD bij volwassenen
Doel van deze website is om patiënten en hulpverleners te informeren over diagnostiek en behandeling van Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) op volwassen leeftijd.

Stichting MIND Korrelatie
MIND Korrelatie is een nationaal publiekscentrum waar iedereen terecht kan voor informatie, advies en hulp op het gebied van gezondheid en welzijn.

Hyperventilatie
De NHS is een landelijke patiëntenorganisatie, die voorlichting over hyperventilatie verzorgt en de daarmee vaak gepaard gaande klachten zoals angsten en fobieën en hulpverlening aan deze patiënten.

Ingeborg Douwes Centrum Ingeborg Douwes Centrum
Het Ingeborg Douwes Centrum biedt psycho-sociale hulp aan personen met kanker en hun naasten.
In januari 2002 heeft het Ingeborg Douwes Centrum haar deuren geopend. Dit centrum heeft als doel psychosociale ondersteuning te bieden aan mensen met kanker en hun naasten uit de regio Amsterdam en omstreken. Dit gebeurt door het aanbieden van individuele- en/of groepsbegeleiding waarbij verwerking, acceptatie en zingevingvraagstukken hoofdthema's zijn.


Psycho-sociaal
Psychologie Magazine
Elke maand verrassende artikelen, waardevolle inzichten en slimme weetjes over ons brein, persoonlijkheid, relaties, werk en gezondheid.

Stichting Borderline
De Stichting Borderline is de landelijke erkende patiëntenorganisatie en in eerste instantie bedoeld om de belangen te behartigen van mensen met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis. Je kunt via deze site terecht voor lotgenotencontact en advies maar ook voor schriftelijke en mondelinge informatie.

De Hulpgids
De hulpgids, dé gids voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Op overzichtelijke wijze wordt aandacht besteed aan diverse facetten van de GGZ. De hulpgids is dan ook zonder twijfel een bruikbare site voor een ieder die persoonlijk en/of beroepsmatig is geïnteresseerd in de GGZ. De hulpgids biedt informatie over psychiatrische ziektebeelden, behandelingsmethoden (psychotherapie en alternatieve therapievormen) en medicatie. In een uitgebreide database staan meer dan 750 therapeuten (psychiaters, psychotherapeuten, psychologen en alternatieve therapeuten), circa 300 titels van boeken en honderden links gerubriceerd naar onderwerp. De hulpgids geeft uitleg over allerlei wettelijke regelingen en biedt informatie over hoe een klacht in te dienen.
Gesponsorde links

TVV nieuws

Psychologie
Wat is psychotherapie?
Wat is psychotherapie?
Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. Gesprekken tussen de cliënt(en) en de deskundige hulpverlener staan centraal. De cliënt kan een individu, een (echt)paar, een gezin of een groep zijn; kind, volwassene of oudere. De behandelingen zijn kort als het kan en langdurig als dat nodig is...
Lees verder...