Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact
Wat is Dyslexie?
Dyslexie is een onzichtbare handicap. Deze handicap wordt in het basis- en voortgezet onderwijs helaas te vaak niet onderkend. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor dyslectische kinderen zelf, voor hun ouders/verzorgers en voor het onderwijzend personeel.
Dyslexie betekent: 'Ernstige en hardnekkige problemen bij de automatisering van het lezen en/of de spelling'. Dyslectici hebben, zelfs als zij extra hulp krijgen, moeite met foutloos en vlot leren lezen en spellen. Ook hebben zij moeite met het leren lezen en spellen in de moderne vreemde talen. Dyslexie is onafhankelijk van intelligentie; het komt ook voor bij normale of zelfs hoge intelligentie.
(Bron: Stichting Dyslexie Fonds)

Dyslexie
Balans
Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen, waaronder ADHD, dyslexie en PDD-NOS. Balans informeert, behartigt belangen, ondersteunt en bevordert onderlinge contacten.

Oplossingen voor leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie
Als je moeite hebt met lezen en schrijven, ervaar je daar iedere dag de belemmeringen van. Ondanks veel oefenen lukt het vaak niet om het beste uit jezelf te halen. Dat frustreert. De nieuwste technologie kan je helpen beter te lezen en te leren.Balans Digitaal Nieuws

Gesponsorde links

Dyslexie
Dyslexieweb
Op deze website tref je al sinds 1998 alle informatie aan over dyslexie. Niet in de vorm van zakelijke teksten vol moeilijke, professionele woorden, maar in concrete en duidelijke termen uit de hand van een ervaringsdeskundige. Absoluut de moeite waard om eens goed door te nemen voor mensen met dyslexie, maar natuurlijk ook voor ouders van kinderen met lees-problemen en een dyslexie-diagnose.

Stichting Taalhulp
Stichting Taalhulp is een landelijke stichting die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen (dyslexie) bij kinderen en volwassenen.Wat is Dyslexie?
Dyslexie betekent letterlijk: beperkt lezen. Het woord werd al in 1887 bedacht door de Duitse taalkundige Rudolph Berlin. De leesstoornis komt overal op de wereld voor en in Nederland heeft één op de twintig kinderen dyslexie. Hoe wordt dyslexie herkend? Wat is de oorzaak? En wat is dan dyscalculie?

Expertisecentrum Nederland Nieuws


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?