Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact

Diabetes


Diabetesvereniging Nederland
Diabetesvereniging Nederland (DVN) komt op voor de belangen van alle mensen met diabetes. Goede zorg en voluit leven met diabetes, daar zet de vereniging zich voor in.

Jeugddiabetes
Het aantal kinderen in de wereld dat geconfronteerd wordt met de ongeneeslijke ziekte diabetes neemt sterk toe. Naast astma is diabetes onder kinderen de meest voorkomende chronische ziekte. Elke vijfentwintig jaar is er een verdubbeling van het aantal kinderen met diabetes.

Wat is diabetes?
Diabetes heet ook wel suikerziekte. Als je diabetes hebt, heb je te veel suiker (ook wel glucose genoemd) in je bloed. Die glucose komt in je bloed via eten. Koolhydraten die je eet worden omgezet in glucose en het bloed vervoert de glucose naar alle cellen in je lichaam. Dat is belangrijk om te kunnen bewegen en groeien.
Lees verder...

Diabetes de wereld uit helpen is onze gezamenlijke droom. We werken samen met particulieren en bedrijven om diabetes aan te pakken. Dat doen we met vrijwilligers en betaalde medewerkers.Diabetes type 1
Een community speciaal voor iedereen die met diabetes type 1 te maken heeft. Een onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Hier vind je het laatste nieuws en actuele onderzoeken, toegelicht door onze diabetes type 1 experts. Lees ook persoonlijke tips en verhalen in de blogs, stel vragen en deel ervaringen in gesprekken. Maak eenvoudig een account aan en praat mee.Gesponsorde links

Diabetes
Diabetes Type 2
Hier leest u alles over diabetes type 2.

Hoe eet ik gezond met diabetes type 2?
Wanneer je de diagnose diabetes type 2 (suikerziekte) krijgt, kan er een hoop voor je veranderen. Goed eten is nog nooit zo belangrijk geweest voor je lichaam en voor een fit gevoel.Risicofactor voor hart- en vaatziekten.
Bij mensen met diabetes (suikerziekte) is er iets mis met de suikerstofwisseling. Diabetes is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?