Rubrieken


Webdesign:

Algemeen - HTML - HTML editors - Kleurenkiezer - XML - CSS - Java(-script) - Dreamweaver - ASP - WordPress - PHP/MySQL - chmod calculator - webtools

Programmeren:

C/C++ - Delphi - Visual Basic en VBA - Perl

MS Office:

Access - Excel - Word - PowerPoint

Multimedia:

lllustrator - Photoshop - MS Paint - Paint Shop Pro - The Gimp - IrfanView - AutoCad - Adobe Premiere - Videobewerking

Hardware:

Hardware - netwerken

Internet:

Beveiliging

Divers:

Windows - Linux

Lessen en informatie over veilig internetten


Antwoord op vragen en hulp bij problemen. Voor iedereen.

Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Ze vinden er tips hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunt doen en laten op sociale media, en ze vinden er uitleg over hoe zij kinderen helpen veilig online te zijn.



Diploma Veilig Internet

Diploma Veilig Internet is een lespakket om leerlingen in de klas op een speelse manier optimaal voor te bereiden op de gedigitaliseerde samenleving.

Veilig internetten

Onze samenleving digitaliseert in rap tempo. En datzelfde geldt ook voor criminelen en fraudeurs. Ze kunnen op allerlei manieren proberen uw computer, tablet of smartphone binnen te komen. Om u te kunnen wapenen tegen internetcriminaliteit heeft de Fraudehelpdesk een lijst met 10 tips voor u gemaakt.

Lessen en informatie over veilig internetten

Internetfraude

Internetfraude is oplichting via het internet, waarbij gegevens en goederen van nietsvermoedende gebruikers afhandig gemaakt worden. Typerend hierbij is dat in een beperkte tijd en met weinig financiële middelen een groot aantal slachtoffers gemaakt kan worden.


Internetoplichting

Elke maand verkopen miljoenen mensen hun soms kostbare spullen via internet aan andere particulieren. Meestal gebeurt dit naar volle tevredenheid van alle partijen. Helaas zullen er altijd mensen zijn die de boel moedwillig oplichten.


internetfraude melden

Internetfraude melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Bent u slachtoffer geworden van internetfraude, doe direct melding hiervan. Voor fraudemeldingen kunt u terecht bij Meld.nl. Ook ondernemers kunnen met meldingen over o.a. spookfacturen, phishing, ceo-fraude, acquisitiefraude, kassafraude terecht bij Meld.nl.

Lessen en informatie over veilig internetten


Veilig internetten

Uw veiligheid op internet is niet gegarandeerd. Wat weet u van veilig internetten? En hoe kunt u zorgen dat u veilig internet? U vindt hier onder andere informatie over het gebruik van wachtwoorden, cookies, het veilig handelen op internet en de risico's bij het downloaden van programma's van internet.

Veilig internetten: waar let je op?

Iedereen wil natuurlijk het internet zo veilig mogelijk gebruiken. Maar hoe voorkom je dat je in phishingmails trapt of al je bestanden worden gegijzeld? Lees onze tips hoe jij je kunt beschermen tegen virussen en internetcriminaliteit.

Veilig online in 8 simpele stappen

Steeds meer mensen worden zich bewust van de risico's die je loopt als je onbeschermd gebruikmaakt van het internet. Naast Phishing-mails, virussen en malafide websites vormen ook onbeschermde netwerken een steeds groter probleem. Op een slinkse wijze worden je bankgegevens en wachtwoorden buitgemaakt, vaak zonder dat je het doorhebt.

Nationale Mediasite


Melden gebroken link      Disclaimer      Contact
Colofon       © Nationale MediaSite 2006-2024       ©