Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact 

 
 De Recensent Feed  
Hellvete - Droomharmonium
Hellevete - DroomharmoniumEn als je neder zit luister je naar Hellvete.
En als je naar Hellvete luistert is er rust.
En als er rust is is er vrede.
En als er vrede is is het warm.


Ghost Bag & Tine Fetz - Ghost Bag & Tine Fetz
Ghost Bag & Tine Fetz Zekere dag lag dat hier gewoon. Op mijn deurmat. Ik moest daar niet om vragen. En er werd mij ook niets gevraagd. Ik moest daar niet voor betalen. En er werd mij ook niets betaald. En ik vond dat dus. En ik haalde dat seedeetje uit de enveloppe en ik keek. Kartonnen hoesje. Twee tekeningetjes op de voorkant. Twee mensen op de achterkant.

Talk to Her - Home
Talk to Her - Home Waarom een paar dagen later een kus een kus die ik koesterde een kus die ik bewaarde diep in de bovenste boekenla waarom maakte me dat gelukkig die kus waarom bij lange niet zo gelukkig als ik gehoopt had? Waarom luister ik deze platen niet?

 notes on art  
bijzonder
Waaier 2008, 210 x 200 cm., mixed media on canvas Een bijzonder en bijzonder mooi werk van schilder Rik Meijers, bij galerie Aschenbach & Hofland in Amsterdam, en meer, nog te zien tot en met 14 februari aanstaande. Als ik rijk was, dan...

mooi en leuk
uit de serie 'Grief' En in het Volkskrant Magazine van vorige week deed fotograaf Erwin Olaf — die met zijn recente fotoseries Grief, Rain en Hope steeds volwassener wordt — een wat mij betreft verfrissende uitspraak: "Ik vind dat er veel wordt gepsychologiseerd. Je kunt ook gewoon dingen doen omdat je ze zo mooi en leuk vindt - je intuïtie volgen." Zo is het maar net.

De boom van David Claerbout
David Claerbout: Ruurlo, Borculoscheweg, 1910 (1997) Het voornemen om hier na een bezoekje aan favoriet museum De Pont, afgelopen weekend, een favoriet werk te belichten bleek minder eenvoudig dan gedacht. Want zoals iedereen weet die er wel eens was, De Pont hangt vol met prachtige werken. Een stel doeken van René Daniëls, een mooi ingetogen videovierluik van Bill Viola, de optische illusies van Anish Kapoor, Wolfgang Laib's zacht geurende kamer van bijenwas - nou ja, allemaal topkunst en teveel om op te noemen dus. Maar mijn favoriet van het moment is een werk van de Vlaamse kunstenaar David Claerbout dat ik nog nooit eerder zag. Zijn Ruurlo, Borculoscheweg, 1910 is een mengeling van foto en video, waarvoor een oude ansichtkaart als uitgangspunt diende. Een mooi melancholish beeld, waarin de tijd stil lijkt te staan, ware het niet dat opeens blijkt dat de bladeren van de boom zachtjes bewegen. Het is zo subtiel gedaan dat het vanzelfsprekend is, die geluidloos waaiende boom in een verder roerloos landschap. Zo subtiel zelfs, dat je het op dit kleine videootje amper ziet - dus wie het echt wil beleven zal toch zelf op het bankje in De Pont moeten gaan zitten.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Gesponsorde links


Meander Recensies
Een site vol literatuur en boekrecensies, chronologisch gerangschikt.

 Meander  
Kort * Ander adres Nieuwsfeed Meander
De nieuwsfeed van Meander heeft een nieuw adres:
meandermagazine.net/wp/wp-rss2.php