Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem
Handige stadskaart van Arnhem.


Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 de Gelderlander:arnhem-e-o  
Gelderland wil veiligheidscentrum tegen georganiseerde misdaad

Voor het eerst dauwtrappen in het Renkums Beekdal

Voor even weer 1937 op de Montessorischool

Honderden kijkers naar voetbalfinale op de Korenmarkt

Met moord op Alex in één klap man, vader én broer kwijt: 'Het verdriet blijft altijd'

Fietser gewond bij botsing met scooter in centrum Arnhem

A12 naar Arnhem weer open na ongeval

Posbankmoord: advocaat R. wil vrijspraak, advocaat bekennende S. vraagt 8 jaar


 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reünie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
do 25 mei, 19.15 uur - Opera Zuid - Inleiding Il Barbiere di Siviglia

 Een voorstelling krijgt een nog diepere betekenis wanneer u de gedachtenwereld, beweegredenen of werkwijze van de makers kent.
Inleider Thomas de Bruijn vertelt u deze avond meer over de componist Rossini en over deze versie van Il Barbiere di Siviglia. Zo zit u goed voorbereid in het pluche, u ziet meer en geniet meer!
De inleiding begint een uur voor aanvang en is GRATIS, wel dient u te reserveren. Doe dit het liefst samen met uw toegangskaartje.


do 25 mei, 20.15 uur - Opera Zuid - Il Barbiere di Siviglia (Rossini)

In deze opera draait alles om de liefde. Graaf Almaviva is verliefd op Rosina, maar het lukt hem niet om contact met haar te krijgen. Rosina wordt continu bewaakt door haar voogd Bartolo, een veel oudere man die hoopt zelf met haar te kunnen trouwen. Om bij haar in de buurt te komen en haar te kunnen veroveren, roept Almaviva de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Ze verzinnen de ene list na de andere. Almaviva verkleedt zich als arme student, als dronken soldaat en als vervanger van Rosina’s muziekleraar. Uiteindelijk slagen ze in hun opzet en trouwt Rosina met Almaviva. Eind goed, al goed. Het regieduo Geert Lageveen & Leopold Witte plaatst Rosina en Almaviva in een omgeving waar mensen vechten tegen het ouder worden, met in het middelpunt dokter Bartolo die maar niet kan accepteren dat het meisje kiest voor iemand van haar eigen leeftijd. Rossini schreef de opera toen hij zelf 24 jaar oud was. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, over liefde en begeerte. 


vr 26 mei, 12.30 uur - Duo Loek van den Berg/Daniel van der Duim - Lunchconcert ArtEZ

Het jazz duo van den Berg/van der Duim bestaat uit twee jonge musici van het Artez Conservatorium. Met een grote nadruk op improvisatie, geeft het duo een eigen draai aan het repertoire en diverse originals. Daarnaast spelen ze ook zelfgeschreven stukken, waarin ze het muzikale dialoog met elkaar aangaan en het publiek meenemen in melodische ballads en uptime swingstukken.


vr 26 mei, 20.15 uur - Haydn, Schumann en Tsjaikovski - Radu Lupu

Liefhebbers van de ultieme pianistieke verfijning kunnen zich weer verheugen op de komst van de Roemeense meesterpianist, Radu Lupu. Zijn spel ademt een meditatieve sfeer en een weldadige rust. Hij weet als geen ander de harten van zijn fans te raken met zijn oneindig palet aan klankkleuren. Arcadi Volodos heeft eens over Radu Lupu het volgende gezegd: ‘Als Radu pianospeelt, spreekt hij met God.’ Zijn interpretaties staan garant voor authenticiteit en respect voor het notenbeeld. Zijn toucher is van betoverende schoonheid. Tijdens een interview uitte hij zich als volgt over het musiceren: ‘Iedere pianist vertelt een ander verhaal. Dit verhaal moet echter wel overtuigend en spontaan over het voetlicht gebracht, anders heeft het geen waarde.’ Radu Lupu komt graag naar Arnhem. Hij werd door Marco Riaskoff weer uitgenodigd om in zijn serie in mei 2017 te komen spelen. Hij wilde wel graag maar voegde eraan toe dat hij daarnaast nog één recital wilde geven in Nederland en wel in Arnhem. Het is maar dat u het weet! 


za 27 mei, 19.30 uur - - Stadstheaterlab op Hoogte 80 festival

Het festivalseizoen staat voor de deur en daar sluiten we zoals elke jaar graag bij aan! Op 27 & 28 mei zijn we met ons Stadstheaterlab op het Hoogte80 festival in Arnhem te vinden. Met het Stadstheaterlab biedt het Stadstheater Arnhem een inkijk in het maakproces van een voorstelling en in de biografie van haar makers.

Voorproeven maakproces voorstelling Ophelia - Veenfabriek
De productie die we op het Hoogte80 festval geprogrameerd hebben is nog in wording en niet ‘af’. De makers van de voorstelling Ophelia van de Veenfabriek, vertellen over de ideeën, inspiraties en gedachten die hen brachten tot het maken van de voorstelling en wat ze al deden om het te maken tot wat het nu is. Ook laten ze een stukje rauw materiaal zien, een echt voorproefje dus! De complete voorstelling - zaterdag 28 oktober in het Stadstheater te zien.


‘De Veenfabriek brengt muziektheater over liefde, kunst en waanzin, geïnspireerd op het beroemdste toneelstuk aller tijden. De groep zet zijn tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet en Ophelia, vertelt over de beroemde actrice Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar: Hector Berlioz. ‘Ophelia’ wordt een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Maar vooral een verhaal over de liefde’.

Stadstheaterlab met Ophelia- Veenfabriek
Locatie: H60 Locatie 35 (Hoogte80 festival)
Data: 27 & 28 mei 2017
Tijd: 19.30 - 20.00 uur
Programma & kaarten: Hoogte80 festival Arnhem
Prijs: €2,50

De volledige voorstelling van de Veenfabriek is zaterdag 28 oktober te zien in Stadstheater zelf. Boek nu al je tickets! (Let op! Op vertoon van je entreebewijs van het Stadstheaterlab op dit festival, ontvang je €2,50 korting op de reguliere voorstellingsprijs in het Stadstheater op 28 oktober).

Kies voor een smaakvol arrangement op zaterdag 27 mei

TgECHO komt, rondom de voorstelling van het Stadstheaterlab op zaterdag 27 mei ook met een smaakvol arrangement! Extra genieten dus!

Menu 1
Zaterdag 27 mei
18.30 – 19.30 D
iner & inleiding in restaurant Enjoy & Learn. Met makers tgECHO & Veenfabriek, o.l.v. host
Basti Baroncini.

19.30 – 20u productie Ophelia van de Veenfabriek in H60

20u – 20u30 koffie & taart bij Enjoy & Learn

Locatie: Hoogte 60 locatie 35

Boek het arrangement nu via het Hoogte80 festival!

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Plantjesdag! zaterdag 13 mei

Zaterdag 13 mei, tussen 10.00u en 15.00u op het Kazerneplein.

Voor meer informatie bel Dayana op 0624372059 of kom langs bij de Wasplaats, Klarendalseweg 439.Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 april 2016 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 154.497 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.