Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact

Boxmeer
Gemeente Boxmeer
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.
De gemeente Boxmeer bestaat verder uit de kernen: Overloon, Vierlingsbeek, Oeffelt, Beugen, Sambeek, Rijkevoort, Maashees, Vortum-Mullem, Holthees, Groeningen.

Plattegrond Boxmeer
Interactieve kaart van Boxmeer.


 Drimble | Boxmeer Nieuws  
BVL-label voor basisschool de Weijerwereld uit Boxmeer
Gemeente Boxmeer plaatste het volgende bericht op hun website: BVL-label voor basisschool de Weijerwereld uit Boxmeer.

Boxmeer: Begroting 2017 aangeboden aan gemeenteraad
Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de begroting 2017 aangeboden aan de...

Bezoek Econsultancy op de Dag van de Openbare Ruimte
De Dag van de Openbare Ruimte is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte:...

Uitvaart Vakbeurs
Op 28, 29 en 30 september komt de hele uitvaartwereld weer bij elkaar tijdens de vierjaarlijkse Uitvaart Vakbeurs in de Evenementenhal...

Stormloop op kinder-EHBO workshops voor moeders en vaders
Het loopt storm voor nieuwe workshops kinder-EHBO in de regio. Spring Kinderopvang - vanuit thuisbasis Boxmeer actief in Oost-Brabant...

Erik Ronnes populairder dan Emile Roemer in peilingen
Als er nu Kamerverkiezingen waren, zou CDA´er Erik Ronnes uit Boxmeer van de 3 zittende Kamerleden uit het Land van Cuijk de meeste...


 dé Weekkrant | Boxmeers Weekblad  
Bluesman Eric Bibb in Schouwburg

CUIJK - Een muzikale reeks optredens die Chris Tangelder organiseert in de Schouwburg Cuijk. Zondag 25 oktober is de aftrap door niemand minder dan de Amerikaanse bluesman Eric Bibb. Verder dit seizoen zullen ook Gregory Page, Dayna Kurtz en Dave McGraw & Mandy Ferr optreden.
Eric Bibb, de zoon van folkzanger Leon Bibb, werd al van jongs af aan door muzikanten omringd. Muzikanten als Peter Seeger, Paul Robeson en Bob Dylan behoorden tot de vriendenkring van zijn ouders. Van die laatste beroemde liedjesschrijver herinnert Bibb zich het volgende advies: ?Hou het simpel en laat alle franje maar weg?.
Bibb is een veelzijdige gitarist en een uitstekende zanger bij wie de rootsmuziek in goede handen is. Hij is een onvermoeibare ambassadeur van de akoestische blues en noemt zichzelf: ?a fingerpickin? troubadour?.
Begin 2012 presenteerde Bibb het album Deeper In The Well. Samen met Habib Koité, naar aanleiding van hun gezamenlijke album Brothers in Bamako. Erics laatste album Blues People is een ode aan Martin Luther King en diens nog immer actuele boodschap maar ook aan de original blues people.
Aanvang 16.00 uur, entree 19,50 euro.


Ingrid Voncken (CDA) is kandidaat
SINT ANTHONIS - De 54-jarige Ingrid Voncken is nu nog CDA-fractievoorzitter in Gennep. Van 2008 tot 2014 was zij wethouder voor die partij. Zij wordt voorgedragen door de CDA-fractie van de gemeente Sint Anthonis voor de vacante wethouderspost vanwege het vertrek van Pierre Reijnen.

Filosoferen over de liefde en gemeente Groot Oeffelt

Beter samenwerken in het Land van Cuijk is het motto van burgemeester Karel van Soest. De burgervader van Boxmeer haalt gelijk een mooie score binnen. Dan heb ik het wel over de relatie van de buurgemeente, Sint Anthonis, met de gemeente over de Maas, Gennep. Immers, alle wijzen komen uit het oosten, ook uw redacteur. Ik heb het over de aanstaande komst van Ingrid Voncken als wethouder voor het CDA. De fractievoorzitter van CDA in de Gennepse gemeenteraad verruilt de politiek in het Niersstadje voor het pluche aan De Brink. Een mooie, logische carrièremove, vooral omdat ze in het Gennepse zes jaar ervaring heeft als wethouder. Een van haar paradepaardjes was de kunst en cultuur. Komt mooi van pas in kunstdorp Sint Tunnis. Bovendien als vrouw maakt ze een totaal vrouwelijk college - inclusief vrouwelijke gemeentesecretaris - compleet. De vrouwen dus aan de macht! Komende donderdag 22 oktober wordt Ingrid vermoedelijk geïnstalleerd. Kan ze een maand later meteen naar de nieuwe raadsconferentie met de andere gemeenteraden uit het Land van Cuijk.
Filosoferen over één grote gemeente op vrijdagmiddag: een interview bij ?t Veerhuis in Oeffelt, het middelpunt van het Land van Cuijk. Een mooi gesprek met een bekende Boxmeerse dichter over de liefde, de literatuur, over (klein)kinderen en familie. Door de regen zag ik mijn geboortestadje liggen aan de overkant van de rivier. Een cappucino, appelsap (niet voor mij) en een pilsje later reed ik voldaan terug naar huis. Om er een goed weekend van te maken. Blij ook met een Gennepse wethouder in Sint Tunnis. Kan daar niet meer stuk gaan. Op naar één gemeente Groot Oeffelt. Hojje wa.

bokkig twan dohmen


Sport en cultuur snuiven
BOXMEER - Voor de derde keer gaat ?Sjors Sportief en Sjors Creatief? van start. Vanaf woensdag 21 oktober kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier na schooltijd kennismaken met sporten en creatieve activiteiten, zonder meteen lid van een club te hoeven worden.

?Goede ideeën verdienen het uitgevoerd te worden?

boxmeer - Niks vervelender dan een geweldig idee niet kunnen uitvoeren. Omdat het geld ontbreekt, de technische faciliteiten of omdat je niet goed weet hoe je het verder moet brengen.
Het Podiumfonds Land van Cuijk & Noord-Limburg biedt uitkomst. Wie voor 1 november aanstaande een idee voor een bijzondere culturele of maatschappelijke activiteit indient bij het Podiumfonds maakt kans daarbij geholpen te worden.
Met financiële middelen, maar ook met slimme adviezen en professionele faciliteiten. ?Goede ideeën verdienen het gewoon om uitgevoerd te worden.?

Verder helpen

Het Podiumfonds is opgericht door betrokken inwoners en ondernemers uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Zij willen culturele en maatschappelijke initiatieven verder helpen.
Bijzondere initiatieven, die zijn bedacht en worden uitgevoerd door inwoners van onze regio en zorgen voor een nog aantrekkelijkere leefomgeving.
Viermaal per jaar worden de aanvragen die bij het Podiumfonds zijn binnengekomen beoordeeld door een jury. In de jury hebben Bart Vaessen uit Haps, John Floore en Joost Hendriks uit Cuijk en Jan van Neerven uit Boxmeer zitting.
Zij beoordelen de aanvragen op: het regionale karakter: Is het idee bedacht en wordt het uitgevoerd door inwoners of verenigingen uit het Land van Cuijk of de Noord-Limburgse gemeenten Mook, Gennep en Bergen?
Hoe vernieuwend ze zijn: de jury is vooral op zoek naar ideeën die een aanvulling vormen op wat aanvragers (als voorbeelden: toneelgroepen, muziekgezelschappen, maatschappelijke organisaties, etcetera) nu al doen.
Een andere voorwaarde is dat er minstens één voor een breed publiek toegankelijke activiteit in Schouwburg Cuijk moet plaatsvinden.
Indienen van aanvragen voor een bijdrage uit Het Podiumfonds kan tot 1 november. Maak daarvoor gebruik van het aanvraagformulier op de website van het fonds, www.hetpodiumfonds.nl. Op de site is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden waar aanvragen aan moeten voldoen.

www.hetpodiumfonds.nl


Veldtoertocht

MIDDELAAR, - Toerclub Gennep houdt zondag 25 oktober de veldtoertocht Reichswald-Mookerheide. De mountainbiketocht voert de deelnemers door het gebied van Sint Jansberg, Mookerheide en het Duitse Reichswald. Ze kunnen kiezen uit 30, 40, 50 en 66 kilometer. Startlocatie is MFC De Koppel aan de Dorpsstraat 45 in Middelaar. Starten tussen 9.00 en 10.00 uur (66 km tot 9.30 uur). Het inschrijfgeld is 6 euro, NTFU leden 5 euro, kinderen tot 12 jaar 2 euro.
Overloons Toneel

OVERLOON - Het Overloons Toneel (HOT) speelt zaterdag 31 oktober, zondag 1 en zaterdag 7 november de voorstelling De doos met het gesloten oog. Het stuk is een absurde tragikomedie geschreven door Erik Winkelman. Het stuk is nog niet eerder ten uitvoer gebracht. De voorstelling is 31 oktober en 1 november om 20.00 uur te zien in De Pit in Overloon en 7 november om 20.15 uur in het Weijertheater in Boxmeer. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via www.hetoverloonstoneel.nl, Tankshop Jacobs, www.deweijer.nl en aan de kassa?s.Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Boxmeer 28.098.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Gesponsorde links
Divers
Koopzondagen Boxmeer

Gemeente Boxmeer

VVV Boxmeer

Winkels Boxmeer

Fotos van Boxmeer

Kasteelmuseum Boxmeer

Museum Gemeente Boxmeer

Oorlogsmuseum Overloon

Theater De Weijer

Huisartsenpost Boxmeer

Olympia '18

Voedselbank Land van Cuijk

 Marktplaats.nl - Gevonden resultaten met de zoekterm 'boxmeer'  
Marktplaats RSS feed niet langer supported
De Marktplaats RSS/XML feed is niet langer beschikbaar. Deze functionaliteit hebben wij vervangen voor onze nieuwe mogelijkheid om zoekopdrachten op te slaan. Voor meer informatie hierover, kunt u deze pagina raadplegen.